w 5 odcinku 1 seri psuje sie im auto ;) Dale mowi ,ze nie pojedzie juz dalej bo wezyk popsuty i skonczyla mu sie tasma to sklejenia... potem zostawiaja Jima przy drzewie a potem jakby nigdy nic jada dalej ;) blad w serialu czy ktos ma jakies logiczne wytlumaczenie??
Dale pokręcił magicznym śrubokręcikiem a Carol wyjęła gumę z majtasów i pojechali
Jeju gościu ogarnij się. Zamiast cieszyć się serialem, to Ty wszędzie doszukujesz się błędów w serialu. To już śmieszne jest, że każdy Twój post tyczy jakiś drobnych niejasności. Skoro pojechali to naprawili. Była mowa, że samochód daleko nie pojedzie, ale całkiem się jeszcze nie zepsuł najwidoczniej. I dokładniej powiedzieli, że ta pierwsza taśma się skończyła xd a ile oni mają tej taśmy to nie wiadomo xd
nie... nic nie mowili ,ze 1 czy 2 czy 129124.... i nie szukam bledow ;) serial mi sie podoba i ogladam... ale takie rzeczy odrazu mi sie rzucaja w oczy i wkurzaja ;) to robienie z widza debila ;) no ale czasami sie myle i sa wytlumaczenia ale z tym chyba nie ma
Zależy czy oglądasz z napisami czy z lektorem. Napisy są przeważnie dokładniejsze, a lektor niestety często przekręca zdania. Nie wiem do końca jak to było, bo oglądałam to dość dawno temu, tylko na szybkiego urywek włączyłam, by się upewnić. Najwidoczniej udało im się jakoś naprawić. Może tylko coś w furgonetce się przegrzało i silnik musiał odpocząć? xd Mniejsza o to. Nie znam się na samochodach. Niektórych rzeczy po prostu nie pokazują w serialu i trzeba je wziąć na logike :)
Nie jestem pewny, ale tekst Dale'a padł przed opuszczeniem obozowiska w Atlancie, a wtedy camper został naprawiony częściami z czerwonego Mustanga, którym do obozu przyjechał "he's Corean!" Glenn
Nie nie, to było tak, że Dale miał naprawić campera częściami z furgonetki (?), którą Rick zabrał z Atlanty. Ale tak się złożyło, że kiedy pojechali po raz drugi do miasta, pojazd zniknął (prawdopodobnie zabrał go Merle), więc ostatecznie ta część, którą Dale miał zabrać z furgonetki nie została zastąpiona. Później, kiedy już jechali do CDC, camper nawalił. Wtedy kilka osób (Rick i chyba ktoś jeszcze) udali się na stację benzynową w poszukiwaniu tejże części. Wtedy też zostawili Jima, który nie mógł dalej jechać. Z tego, co mi się zdaje, to wycieczka na stację przyniosła oczekiwany skutek, tj. część znaleziono i wymieniono.
Możliwe, że z Mustanga też coś brali, ale to musiało być coś innego.
Jak obejrzę jeszcze raz pierwszy sezon to się wypowiem w temacie jako kompetentny eksperteu.