PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177165
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

jedna sprawa

ocenił(a) serial na 10

Trochę podpadł mi ten serial przez ten wątek groźbą gwaltu dziewczynie Glenna. Mam nadzieję, że serial będzie jednak nadal trzymał się koncepcji familijnej jak dotychczas :-) A jak to było w komiksie bo nie czytałem - może ktos mnie oswieci.

ocenił(a) serial na 8
dr_fracor

Koncepcji familijnej ?:). Serial to okrojona, zmieniona i złagodzona wersja komiksu.

ocenił(a) serial na 7
dr_fracor

gdzie Ty tam coś widzisz familijnego?

ocenił(a) serial na 6
Vangelis7

To że Hershel ma dwie córki i zięcia,Daryl brata, a Rick dwójkę dzieci to jeszcze nie czyni z tego serialu familijnego..

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Według niego chyba tak :D

dr_fracor

Polecam " Pełną Chatę " zatem..

ocenił(a) serial na 9
dr_fracor

zombi i kino familijne ??? :> komiks jest póki co o wiele bardziej brutalny, troche mi tego w serialu brakuje... no ale jeszcze czekam :)

ocenił(a) serial na 1
dr_fracor

Koncepcja familijna? Jaja sobie robisz?

ocenił(a) serial na 10
nietuzinkowo

ni no to taki film w podobie to The Flistones :P TWD powinni puszczac po familaidzie :)

ocenił(a) serial na 10
dr_fracor

No może nie do końca dobrze się wyraziłem. No ale to taki serial o przygodach grupki osób. A przygody, wiadomo, bywają różne.

ocenił(a) serial na 5
dr_fracor

Tylko mi nie mów, że oglądasz ten serial z 4letnią córką ;D

ocenił(a) serial na 7
dr_fracor

i właśnie zdziwiłem się dlaczego nie było scen gwałtu! Ten serial jest zbyt ugrzeczniony! W rzeczywistości to doszłoby tam nie tylko do gwałtu ale i do okaleczenia.

ocenił(a) serial na 6
Axel

a potem byłaby ciekawa, brutalna zemsta ^^

Axel

no chyba każdy z nas tu obecnych by zgwałcił taką Maggie. gubernator może ma małego się wstydzi

ocenił(a) serial na 7
buldok_

Tu nie o to chodzi, że "każdy z nas tu obecnych by zgwałcił taką Maggie" - tylko w rzeczywistości taki twardziel jak gubernator nie zostawiłby suchej nitki gdyby chciał wyciągnąć cenne informacje. Ten serial jest zbyt ugrzeczniony, jakby do widowni 16-18 lat, a już nie do starszych.

Axel

Czyli nie podoba Ci się Maggie.

ocenił(a) serial na 7
buldok_

Podoba się. Nigdzie nie napisałem, że nie ;) Ale to nie ma nic do rzeczy w tym momencie.

ocenił(a) serial na 10
buldok_

A moim zdaniem dobrze, że do gwałtu nie doszło. Nie wiem czy to w jakikolwiek sposób wnosiło cokolwiek do serialu. Chyba tylko dla kogos kto czerpie przyjemnosc z takich ohydnych obrazów. Wiadome jest że wiele rzeczy jest przerysowanych w serialu jak niemal we wszystkich produkcjach. Gdybysmy mieli tak debatowac, że to i tamto jest niezgodnie z rzeczywistoscią to doszlibysmy do zarzutu czemu nie jest pokazane jak sikają i robią kupkę w więzieniu bez kanalizy; przecież muszą to jakos robić.

ocenił(a) serial na 6
Axel

Po prostu postac gubernatora jest trochę inna niż w komiksie i w sumie od początku to widac. Tutaj to lekki skurczybyk z kompleksem Boga - w komiksie to był taki drań, że aż kopary opadały. ;) Mi osobiście w serialu wydaje się troche bardziej wiarygodny - W komiksie zadziwiało mnie, że przy jego podłości - która wytwarzała niemal osobną grawitację - tylu ludzi było gotowych isc za nim jak w dym, a nie wszyscy przypominali serialowego Merla. Od początku wątpiłam, że zgwałci Maggie.