1.(tu chodzi ogolnie) jakie bylo zastosowanie kusze takiej jaka ma teraz deryl? ta 1 ktora mial to wiadomo do polowania.... ale chodzi o ta dryga co michonne zabrala z zapasow Morgana... jakie zastosowanie miala ta kusze?? tez do polowania? w ogole istnieja takie kusze czy sa zrobine na potrzeby serialu?
2. wiadomo cos o protezie Herszela? zasuwa w niej jakby mial zdrowa noge ;)
3. jak Herszel zamykal ludzi w celach to nie zamykal ich na klucz... czyli mogli oni otworzyc normalnie te cele tylko to bylo po to ,zeby po przemianie nie wyszli? ( zombi nie mysli zeby otworzyc)
Ad.1 A do czego miałaby niby służyć? Raczej amorek nie używał jej do swatania. Prawdopodobnie istnieją, ale to 100% rekwizyt filmowy. :)
Ad.2 Gdyby w niej tak zasuwał to nie stracił by SPOILER. :) Poza tym było widać, że nie poruszał się w niej normalnie.
Ad.3 Chyba musiał mieć do nich łatwy dostęp, by sprawdzać ich stan i "martwych" wywozić. Nie ma klamki to zombie nie myśli by otworzyć. :)
1. To istniejące modele kusz.
Pierwszy to Horton Scout HD 125, a drugi to Stryker StrykeZone.
( http://www.wetpaint.com/walking-dead/articles/2013-12-10-daryl-dixon-crossbow-no rman-reedus )
http://forum.poluje.pl/f,kusza-mysliwska-posiadanie-i-uzywanie,55284,0.html
Polecam przedostatni post na samym dole. Dużo rzetelnych i ciekawych informacji na ten temat.
dzieki ;) jednak w Polsce nielegalne jest polowanie kusza ;p ale nie wiedzialem ,ze za granica takie cos jest :D a jak myslisz te kusze ktore ma deryl sa uzywane do polowan? czy tylko do serialu je dali?
Są wykorzystywane choć pewnie tylko przez kogoś kogo na to stać, bo broń palna jest powszechniejsza. Przy okazji znalazłem ciekawostkę czytając o tych kuszach, że większość wystrzałów z kuszy w serialu jest generowana komputerowo.
Nic dziwnego, chyba mało kto przypuszczał, że na potrzeby serialu Norman Reedus podjął nauki w kierunku zostania strzelcem-kusznikiem wyborowym. :P
Myślałem, że chociaż moment wystrzału jest "prawdziwy", a ta stuprocentowa celność generowana komputerowo. Teraz już wiem, czemu ciągle snują się po lasach, skoro cały budżet idzie na komputerowe bełty xD
twoje istnienie jest bezsensowne ;) jak masz problem to zglos gdzies to ale i tak beda CIe mieli w dupie ;)