Mam zamiar kupic ksiazke TWD teraz pare pytan
1. Ile jest czesci ? czy tylko te 2 , upadek Gubernatora i Droga do Woodbury ?
2.Troche glupie , ale ile ma stron ?
3.Warto ?
4.Jaka cena i gdzie mozna nabyc ? bo na allegro znalazlem jedynie nie przetlumaczone
A co do komikus ? to gdzie go zdobete ? jak stoi z cena ?
Na allegro widzialem 16 tomow (chyba ) +/- . I kosztowalo 510 zl . Az takie drogi to ?
Kurrrrr... Ciebie nie da się czytać!
http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_Wiki - tu masz wszystko, łącznie ze spojlerami. El Presidente nie chce Ciebie widzieć przez jakiś czas. Aż ukończysz szkolenie specjalne czy coś. :/
Merytorycznie bezwartosciowy wpis , brak argumetow twierdzacych ze nie da mnie sie czytac xDD
Na czym polega szkolenie specialne ?
Merytorycznie bezwartosciowy wpis , bark argumentow na to ze nie da mnie sie czytac oraz bledne twierdzenie ze potrafie angielski kolezko xDD
Halo? Fortisewen?
Wkrótce odwiedzi Cię korepetytor. KURDE! Ile ty masz lat, aby nie znać angielskiego? Ten język to MUS! o.O
wiadac, ze jest po czterdziestce, bo nie zna ortografii, a w szkole uczyli rosyjskiego
Kolezko skoncz juz z merytorycznie bezwartosciowymi wpisami , zaczynasz offtopowac mi post.
Napisalem Ci ze "nici z twojego linku" wiec czekam na powazna odpowiedz ;x wrecz obliguje Cie do tego . Jezeli nie prosze nie zasmiecac ow pieknego postu xDD
Hahah... Jak sobie chcesz...
Zatem...
Gubernator ma trylogię jeśli chodzi o książki.
Mają one po około 200 stron. Chyba.
Warto je przeczytać tylko jak jest się fanem TWD (komiksu) i Gubernatora.
Wydaje mi się że trochę ciężko jest dorwać te książki w Polsce. Jak ja będę się brał za ich czytanie, to w ciemno już wezmę angielską wersję.
Komiks można gdzieś dostać, głównie u wydawcy. Natomiast niższe ceny to za granicą niestety. :(
I proszę. Pisz bardziej normalnie. Twój styl podchodzi pod "gimbusa".
Ohoho na taka odpowiedz liczylem :D.
Ksiazke slyszalem teraz gdzies ze mozna w empiku kupic , ale chyba nie w kazdym .
Fanem jestem , od niedawna . Za niedlugo dojde pewnie do konca 5 sezonu , czekajac az "zbuforuja" sie odcinki chcialbym zajac sie ksiazka i komiksem , ale skoro mowisz ze z komiksem ciezko to lipaa . Chociaz moze cos wymysly :D
Hahhah za duzo przebywam na bokser.org , jest tam postac o nicku nietrzezytomasz , ktory pisze w tym stylu , jest zajebiscie upierdliwy :P
Hahah... Merytorycznie. Jak sobie chcesz.
1. To trylogia.
2. Chyba około 200.
3. Tylko jak jesteś fanem komiksowego Gubernatorka.
4. Raczej ciężko dorwać to w Polsce.
Komiks można znaleźć u wydawcy, natomiast ceny są niższe za granicą, niestety. :(
Halo? Fortisewen?
Wkrótce odwiedzi Cię korepetytor.
Jak w tych czasach nie można umieć Englisza. o.O
wyobraz sobie, ze w tych czasach wiekszosc nie zna angielskiego, skad ty sie czlowieku urwales, z choinki spadles?
Standardowy tekst... ;D Wydawało mi się że jednak... Cóż, jestem przewrażliwiony.
A co to przepraszam znajomość angielskiego to jakiś wyznacznik czegokolwiek. Znam wiele osób, którzy nie spikają i nie kapują angielskiego i jakoś żyją. Poza tym wszystko zależy od wieku... Ludzie w moim to jakieś trzy czwarte bez znajomości, a starsi mają problem z językiem Szekspira....
Mnie przez osiem lat podstawówki i cztery liceum kładziono łopatą do głowy rosyjski. I tylko dzięki rodzicom się nauczyłem spikać, bo byli uparci i mnie wysyłali gdzie się da. Większość takiej szansy nie miała
W porządku. Jestem młody i uczę się nadal, głównie na błędach... Rozumiem to i owo... Po prostu, język ten wkradł się już wszędzie i jest u mnie na porządku dziennym. Z resztą spotkałem już kilka osób, które po prostu podziękowały i skorzystały z pomocy w języku angielskim. Tylko że ten przypadek już wcześniej mnie zirytował i teraz ponownie. Ciężko jest tak naprawdę określić wiek osoby przez kilka postów w internecie. Dlatego nie wiedziałem do końca jak to potraktować. Nadal nie wiem. Skoro może być to osoba mająca już trochę lat na karku, to dlaczego używa takiego "xDD"... Cóż... Spróbuj zgadnąć w jakim wieku mogę być ja. :)
Co ja będę zgadywał. Możesz mieć w przedziale 15-30...
Faktem jest, że reakcja tamtego na Twoją pomoc była rzeczywiście dziwna. Mógł normalnie napisać, że angielskiego nie kuma i tyle.
Sam angielski pewnie warto znać, aczkolwiek strasznie irytuje mnie, jak jest wplatany w nasz język ojczysty.
Książki są na pewno w Empiku - sama widziałam wczoraj (na półce były 2 książki: Upadek... i Droga...). Na stronie empiku jest więcej części, tak jak pisał Arolowy to trylogia: Narodziny Gubernatora, Droga... i Upadek G z tym że np. Upadek składa się chyba z 2 tomów, nie wiem jak pozostałe części trylogii (ale chyba Narodziny i Droga to wydania że się tak wyrażę ,,jednoksiążkowe") - reasumując książek jest więcej niż 3. Trudno mi było się połapać na stronie bo są różne wydania a więc różne okładki tej samej książki. Jeśli chodzi o cenę to ok. 30-40zł za książkę - na stronie zawsze trochę taniej :).
wlasnie wbilem na strone empika .
Upadek Gubernatora jest w 2 tomach
A drroga i narodziny to jedno czesciowe . Po 30 zl przez siec . Dobrze wszystko napisales .
Yy to czemu nie kupiles ? :D
Przeglądałam książki z czystej ciekawości, czeka na mnie fura książek w kolejce do przeczytania i te muszą poczekać na razie :). Ale pewnie jak będę miała więcej czasu wolnego - urlop to przeczytam.
Urlop nie jest potrzebny , po robocie molowi , ksiazka powinna wejsc jak zloto . Nie czytam zbyt czesto , pracuje i z dojazdami + snem wychodzi mi 3 godziny wolnego dla siebie (oprocz weekendow) i bez problemu bym znalazl czas na ksiazke , tak zrobie jak kupie :3
A grafik ksiazkowy w kazdej chwili mozna zmodyfikowac , wiec czekam na opinie !
to nawet jest ksiązka??? wiedzialam o komiksach ale ksiazka...hmm moze byc ciekawa:-)
Po 2 tygodniach przygody z TWD pierwsze to co zrobilem (a o niczym nie wiedzialem ) dla zabawy wpisalem na google .
Zywe trupy ksiazka , i benc jest :D
Moze byc , sam jeszcze nie wiem ale na 100% kupie
ja uwielbiam czytać horrory, przeczytalam praktycznie cala tworczosc kinga, wiekszosc koontza i kilka mastertonow oraz innych autorow ale trafialam na coraz gorsze pozycje. czekam na opinie. poszukam e-booka narazie
To miło :-) czytałam ich za czasów liceum teraz mam już mniej czasu ale ostatnio sięgnęłam po Koontza "Twoje serce należy do mnie", była niezła, ale nie rewelacyjna. Najlepsza z jego książek to moim zdaniem "Fałszywa pamięć". Do dziś ją pamiętam.
Z Koontza najbardziej zapamiętałam Intensywność, Ścianę strachu i Drzwi do grudnia - też czytałam w ogólniaku tych autorów. Lubiłam bardzo książki Jonathana Kellermana, do tej pory czasem po nie sięgam żeby zobaczyć co u Alexa (we wszystkich książkach tego autora bohaterem głównym jest Alex Delavare- psycholog dziecięcy). Teraz jak mam czas to głównie po Kinga sięgam, niezmiennie od 12 roku życia... Na Mastertona miałam fazę w liceum,ale od tej pory nic już tego autora nie czytałam.
Masterton mi nie przypadł do gustu, zwłaszcza po manitou. To nie styl dla mnie. Wolę strach połączony z rzeczywistością. Dzięki za polecenie Kellermana, na pewno sprawdzę jak znajdę chwilę. Kinga łykałam jedną po drugiej książkę, ale myślę, że niektóre też za bardzo zalatują fantastyką. Np jedna z ostatnich książek "Komórka" jest wg mnie średniej jakości. Ale wiele jest takich, od których nie można się oderwać, aż się zaśnie z książką w ręku:-)
Komórki to chyba nawet nie przeczytałam do końca :). Też tak mam z Kingiem, niektóre jego książki są świetne, a niektóre takie sobie. Na poprzednią Gwiazdkę dostałam książki Stefana Dardy - jest niby porównywany do Kinga, pisze całkiem nieźle i w sumie fajnie przeczytać horror, którego akcja dzieje się w Polsce ale też mnie jakoś nie zachwycił i przeczytałam tylko pozycje, które dostałam.
Kellerman pisze thrillery psychologiczne, ale może spodobają Ci się.
Czarna magia to o czym tu piszecie ;o
King dobre ksiazki pisze , ale za duzo ich nie przeczytalem raptem dwie
Smentarz dla zwierzakow i Lsnienie . Mialem sie brac za Mroczna wieze ale jakos do tej pory tego nie przeczytalem .
Najabrdziej jednak docenilem ksiazki Simona Becketta. Chamia Smierci , Zapisane w kosciach , Szept zmarlych, Wolanie grobu . Powiem tak , ze moim hobby nie jest czytanie. I nie czytam zbyt czesto , chyba ze juz na cos sie upre . Ale te 4 ksiazki polknalem raz, dwa . Polecam.
Mialem przygode jeszcze z jedna czescia WIedzmina a tak juz przez rok nic , dlatego postanowilem cos poczytac , a jestem fanem TWD i nie odpuszcze ksiazce .