PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177878
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Mam zamiar kupic ksiazke TWD teraz pare pytan

1. Ile jest czesci ? czy tylko te 2 , upadek Gubernatora i Droga do Woodbury ?
2.Troche glupie , ale ile ma stron ?
3.Warto ?
4.Jaka cena i gdzie mozna nabyc ? bo na allegro znalazlem jedynie nie przetlumaczone

A co do komikus ? to gdzie go zdobete ? jak stoi z cena ?
Na allegro widzialem 16 tomow (chyba ) +/- . I kosztowalo 510 zl . Az takie drogi to ?

ocenił(a) serial na 6
ttrroonnkk

Kurrrrr... Ciebie nie da się czytać!
http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_Wiki - tu masz wszystko, łącznie ze spojlerami. El Presidente nie chce Ciebie widzieć przez jakiś czas. Aż ukończysz szkolenie specjalne czy coś. :/

ocenił(a) serial na 8
Arolowy

Merytorycznie bezwartosciowy wpis , brak argumetow twierdzacych ze nie da mnie sie czytac xDD
Na czym polega szkolenie specialne ?

ocenił(a) serial na 6
ttrroonnkk

Szkolenie do przystosowania życia do forum. xD

ocenił(a) serial na 8
Arolowy

Merytorycznie bezwartosciowy wpis , bark argumentow na to ze nie da mnie sie czytac oraz bledne twierdzenie ze potrafie angielski kolezko xDD

ocenił(a) serial na 6
ttrroonnkk

Halo? Fortisewen?

Wkrótce odwiedzi Cię korepetytor. KURDE! Ile ty masz lat, aby nie znać angielskiego? Ten język to MUS! o.O

ocenił(a) serial na 7
Arolowy

wiadac, ze jest po czterdziestce, bo nie zna ortografii, a w szkole uczyli rosyjskiego

ocenił(a) serial na 6
heavyduty

Yhy. Wiadać. Prorosyjskie to... Ekhm ekhm... El Presidente się opanuje... :D

ocenił(a) serial na 8
Arolowy

Kolezko skoncz juz z merytorycznie bezwartosciowymi wpisami , zaczynasz offtopowac mi post.
Napisalem Ci ze "nici z twojego linku" wiec czekam na powazna odpowiedz ;x wrecz obliguje Cie do tego . Jezeli nie prosze nie zasmiecac ow pieknego postu xDD

ocenił(a) serial na 6
ttrroonnkk

Hahah... Jak sobie chcesz...
Zatem...
Gubernator ma trylogię jeśli chodzi o książki.
Mają one po około 200 stron. Chyba.
Warto je przeczytać tylko jak jest się fanem TWD (komiksu) i Gubernatora.
Wydaje mi się że trochę ciężko jest dorwać te książki w Polsce. Jak ja będę się brał za ich czytanie, to w ciemno już wezmę angielską wersję.

Komiks można gdzieś dostać, głównie u wydawcy. Natomiast niższe ceny to za granicą niestety. :(

I proszę. Pisz bardziej normalnie. Twój styl podchodzi pod "gimbusa".

ocenił(a) serial na 8
Arolowy

Ohoho na taka odpowiedz liczylem :D.
Ksiazke slyszalem teraz gdzies ze mozna w empiku kupic , ale chyba nie w kazdym .
Fanem jestem , od niedawna . Za niedlugo dojde pewnie do konca 5 sezonu , czekajac az "zbuforuja" sie odcinki chcialbym zajac sie ksiazka i komiksem , ale skoro mowisz ze z komiksem ciezko to lipaa . Chociaz moze cos wymysly :D

Hahhah za duzo przebywam na bokser.org , jest tam postac o nicku nietrzezytomasz , ktory pisze w tym stylu , jest zajebiscie upierdliwy :P

ocenił(a) serial na 8
ttrroonnkk

NietrzezwyTomasz*

ocenił(a) serial na 6
ttrroonnkk

Hahah... Merytorycznie. Jak sobie chcesz.

1. To trylogia.
2. Chyba około 200.
3. Tylko jak jesteś fanem komiksowego Gubernatorka.
4. Raczej ciężko dorwać to w Polsce.

Komiks można znaleźć u wydawcy, natomiast ceny są niższe za granicą, niestety. :(

ocenił(a) serial na 6
Arolowy

Coś jest nie tak! Przepraszam, ale coś nawala. :(

ocenił(a) serial na 6
ttrroonnkk

Halo? Fortisewen?

Wkrótce odwiedzi Cię korepetytor.
Jak w tych czasach nie można umieć Englisza. o.O

ocenił(a) serial na 6
Arolowy

Ajć! Net mi nawala, albo Filmweb.

ocenił(a) serial na 7
Arolowy

wyobraz sobie, ze w tych czasach wiekszosc nie zna angielskiego, skad ty sie czlowieku urwales, z choinki spadles?

ocenił(a) serial na 6
heavyduty

Standardowy tekst... ;D Wydawało mi się że jednak... Cóż, jestem przewrażliwiony.

Arolowy

A co to przepraszam znajomość angielskiego to jakiś wyznacznik czegokolwiek. Znam wiele osób, którzy nie spikają i nie kapują angielskiego i jakoś żyją. Poza tym wszystko zależy od wieku... Ludzie w moim to jakieś trzy czwarte bez znajomości, a starsi mają problem z językiem Szekspira....
Mnie przez osiem lat podstawówki i cztery liceum kładziono łopatą do głowy rosyjski. I tylko dzięki rodzicom się nauczyłem spikać, bo byli uparci i mnie wysyłali gdzie się da. Większość takiej szansy nie miała

ocenił(a) serial na 6
Gasza1910

W porządku. Jestem młody i uczę się nadal, głównie na błędach... Rozumiem to i owo... Po prostu, język ten wkradł się już wszędzie i jest u mnie na porządku dziennym. Z resztą spotkałem już kilka osób, które po prostu podziękowały i skorzystały z pomocy w języku angielskim. Tylko że ten przypadek już wcześniej mnie zirytował i teraz ponownie. Ciężko jest tak naprawdę określić wiek osoby przez kilka postów w internecie. Dlatego nie wiedziałem do końca jak to potraktować. Nadal nie wiem. Skoro może być to osoba mająca już trochę lat na karku, to dlaczego używa takiego "xDD"... Cóż... Spróbuj zgadnąć w jakim wieku mogę być ja. :)

Arolowy

Co ja będę zgadywał. Możesz mieć w przedziale 15-30...
Faktem jest, że reakcja tamtego na Twoją pomoc była rzeczywiście dziwna. Mógł normalnie napisać, że angielskiego nie kuma i tyle.
Sam angielski pewnie warto znać, aczkolwiek strasznie irytuje mnie, jak jest wplatany w nasz język ojczysty.

ocenił(a) serial na 9
ttrroonnkk

Książki są na pewno w Empiku - sama widziałam wczoraj (na półce były 2 książki: Upadek... i Droga...). Na stronie empiku jest więcej części, tak jak pisał Arolowy to trylogia: Narodziny Gubernatora, Droga... i Upadek G z tym że np. Upadek składa się chyba z 2 tomów, nie wiem jak pozostałe części trylogii (ale chyba Narodziny i Droga to wydania że się tak wyrażę ,,jednoksiążkowe") - reasumując książek jest więcej niż 3. Trudno mi było się połapać na stronie bo są różne wydania a więc różne okładki tej samej książki. Jeśli chodzi o cenę to ok. 30-40zł za książkę - na stronie zawsze trochę taniej :).

ocenił(a) serial na 8
Lilka840

wlasnie wbilem na strone empika .
Upadek Gubernatora jest w 2 tomach
A drroga i narodziny to jedno czesciowe . Po 30 zl przez siec . Dobrze wszystko napisales .
Yy to czemu nie kupiles ? :D

ocenił(a) serial na 9
ttrroonnkk

Przeglądałam książki z czystej ciekawości, czeka na mnie fura książek w kolejce do przeczytania i te muszą poczekać na razie :). Ale pewnie jak będę miała więcej czasu wolnego - urlop to przeczytam.

ocenił(a) serial na 8
Lilka840

Urlop nie jest potrzebny , po robocie molowi , ksiazka powinna wejsc jak zloto . Nie czytam zbyt czesto , pracuje i z dojazdami + snem wychodzi mi 3 godziny wolnego dla siebie (oprocz weekendow) i bez problemu bym znalazl czas na ksiazke , tak zrobie jak kupie :3

A grafik ksiazkowy w kazdej chwili mozna zmodyfikowac , wiec czekam na opinie !

ocenił(a) serial na 9
ttrroonnkk

W sumie masz racje, jak przeczytam to dam znać na forum.

ocenił(a) serial na 8
Lilka840

Bardzo dobrze :)

ocenił(a) serial na 8
ttrroonnkk

to nawet jest ksiązka??? wiedzialam o komiksach ale ksiazka...hmm moze byc ciekawa:-)

ocenił(a) serial na 8
dzikudzina

Po 2 tygodniach przygody z TWD pierwsze to co zrobilem (a o niczym nie wiedzialem ) dla zabawy wpisalem na google .
Zywe trupy ksiazka , i benc jest :D
Moze byc , sam jeszcze nie wiem ale na 100% kupie

ocenił(a) serial na 8
ttrroonnkk

ja uwielbiam czytać horrory, przeczytalam praktycznie cala tworczosc kinga, wiekszosc koontza i kilka mastertonow oraz innych autorow ale trafialam na coraz gorsze pozycje. czekam na opinie. poszukam e-booka narazie

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

To widzę, że czytamy tych samych autorów...

ocenił(a) serial na 8
Lilka840

To miło :-) czytałam ich za czasów liceum teraz mam już mniej czasu ale ostatnio sięgnęłam po Koontza "Twoje serce należy do mnie", była niezła, ale nie rewelacyjna. Najlepsza z jego książek to moim zdaniem "Fałszywa pamięć". Do dziś ją pamiętam.

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

Z Koontza najbardziej zapamiętałam Intensywność, Ścianę strachu i Drzwi do grudnia - też czytałam w ogólniaku tych autorów. Lubiłam bardzo książki Jonathana Kellermana, do tej pory czasem po nie sięgam żeby zobaczyć co u Alexa (we wszystkich książkach tego autora bohaterem głównym jest Alex Delavare- psycholog dziecięcy). Teraz jak mam czas to głównie po Kinga sięgam, niezmiennie od 12 roku życia... Na Mastertona miałam fazę w liceum,ale od tej pory nic już tego autora nie czytałam.

ocenił(a) serial na 8
Lilka840

Masterton mi nie przypadł do gustu, zwłaszcza po manitou. To nie styl dla mnie. Wolę strach połączony z rzeczywistością. Dzięki za polecenie Kellermana, na pewno sprawdzę jak znajdę chwilę. Kinga łykałam jedną po drugiej książkę, ale myślę, że niektóre też za bardzo zalatują fantastyką. Np jedna z ostatnich książek "Komórka" jest wg mnie średniej jakości. Ale wiele jest takich, od których nie można się oderwać, aż się zaśnie z książką w ręku:-)

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

Komórki to chyba nawet nie przeczytałam do końca :). Też tak mam z Kingiem, niektóre jego książki są świetne, a niektóre takie sobie. Na poprzednią Gwiazdkę dostałam książki Stefana Dardy - jest niby porównywany do Kinga, pisze całkiem nieźle i w sumie fajnie przeczytać horror, którego akcja dzieje się w Polsce ale też mnie jakoś nie zachwycił i przeczytałam tylko pozycje, które dostałam.
Kellerman pisze thrillery psychologiczne, ale może spodobają Ci się.

ocenił(a) serial na 8
dzikudzina

Czarna magia to o czym tu piszecie ;o
King dobre ksiazki pisze , ale za duzo ich nie przeczytalem raptem dwie
Smentarz dla zwierzakow i Lsnienie . Mialem sie brac za Mroczna wieze ale jakos do tej pory tego nie przeczytalem .

Najabrdziej jednak docenilem ksiazki Simona Becketta. Chamia Smierci , Zapisane w kosciach , Szept zmarlych, Wolanie grobu . Powiem tak , ze moim hobby nie jest czytanie. I nie czytam zbyt czesto , chyba ze juz na cos sie upre . Ale te 4 ksiazki polknalem raz, dwa . Polecam.

Mialem przygode jeszcze z jedna czescia WIedzmina a tak juz przez rok nic , dlatego postanowilem cos poczytac , a jestem fanem TWD i nie odpuszcze ksiazce .

ocenił(a) serial na 9
ttrroonnkk

Mroczną Wieżę zaczęłam czytać 10lat temu i utknęłam na 3 tomie. Zaczęłam oglądać TWD bo przypominało mi Bastion Kinga. A Smentarz i Lśnienie to naprawdę dobre książki. Ja bardzo lubię też Pod Kopułą. Becketta nie czytałam, więc dzięki za cynk.