PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177139
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

lekarstwo

ocenił(a) serial na 9

wiadome, że dla przemienionych nie ma już nadziei to ma ono pomóc zarażonym wirusem (czyli każdemu
ocalałemu:P) tylko co tak na prawdę to da? walkerow jest więcej niż żyjących, tak serio można wywnioskować
że ludzi pozostało garstka. umrzesz albo przemienisz się i cię zabiją, co to za różnica..masz wirusa czy nie,
siedzisz w tym samym cyrku. kiedy draśnie cie walker i tak nic nie poradzisz a i tak najczęściej kiedy atakują
to ogryzają kończynę albo przegryzają tętnice. tak na prawdę szukanie leku nie jest jakimś cudownym
rozwiązaniem

ocenił(a) serial na 8
NobodyOne

Oczywiście, nie można doszukiwać się w tak absurdalnej sytuacji, jaką jest atak zombie - idealnej prostej formuły i rozwiązania. Bo cały serial byłby już totalnie pozbawiony sensu a głównym bohaterom nie pozostałoby nic poza strzeleniem sobie w łeb :) Przynajmniej teraz idą w jakimś kierunku oraz mają jakiś "cel". :)

ocenił(a) serial na 9
analia777

no ale samo w sobie jest to dość absurdalne, walczą o przetrwanie o to by znaleźć miejsce do względnie spokojnego życia-to zrozumiałe, człowiek jest zdolny do wszystkiego by przeżyć. ale lekarstwo na co i po co? nic się nie zmieni jak się nad tym zastanowić.

ocenił(a) serial na 4
NobodyOne

Jest,jest. Choćby łyżeczka soli,łyk morskiej wody albo czarodziejki.
Dobre i dla walkerów,jaki i dla nieprzemienionych.
Gargamel zrobiły by tu wiele ...

ocenił(a) serial na 9
boxofficesilver

nie mam najmniejszego pojęcia o czym mówisz, jestem pod wrażeniem

ocenił(a) serial na 10
NobodyOne

LOL, nie ma żadnego lekarstwa -_- Eugene udaje żeby mieć ochronę.

ocenił(a) serial na 9
Yanek107

czy wspomniałam coś o Eugene? eee nie. tylko o samej idei lekarstwa.

ocenił(a) serial na 9
NobodyOne

jak to? Zakładamy, że ktoś wymyśli lekarstwo.Wystarczy łyknąć i już po śmierci nie zmienisz się w zombiaka, tak?
Teraz wystarczy wybić 90% populacji, które są chodzącymi trupami i budować nowy świat. Żyjemy tak jak przedtem tylko jest nas mniej.Co za problem?

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

wybić 90% populacji, już każdy chyba zdaje sobie sprawę że nic nie będzie jak kiedyś i nowego świata się nie odbuduje, co najmniej jakaś namiastkę. czy wirusa się dziedziczy, czy np ma go Judith? nie wiemy tego, ale nawet jeśli tak to nie ma tyle ludzi i środków by wszystkich wybić, albo któryś cie pożre albo umrzesz przez inną chorobę lub wow wow ze starości a lekarstwo nic tu nie daje. no chyba ze umrzesz a ktoś nie będzie musiał ci strzelić w łeb dla pewności.

NobodyOne

przeciez w koncu te zombiaki skaldaja sie z ludzki cial prawda ? To do jasnej ciasnej chyba w koncu zgnija czy cos, nie wierze ze przetrwaja iles tam zim, iles tam upalow itd :D zreszta ciekaw jestem jak sie ma sytuacja np na takiej alasce albo w jakims goracym miejscu np a afryce, przeciez ludzkie zwloki w takich miejsach za dlugo nie przetrwaja.. :d

ocenił(a) serial na 9
NobodyOne

,, już każdy chyba zdaje sobie sprawę, że nic nie będzie jak kiedyś i nowego świata się nie odbuduje,,
Jak to? 2 wojna światowa - zabito mnóstwo ludzi - zniszczono mnóstwo miast a nawet całych krajów . Czy nie odbudowano? ba,nawet żyje się lepiej.Oczywiście ludzie będą pamiętać ale się odbudują.
Ludzie szybko by się z tego podnieśli.
Wystarczy podawać lekarstwo każdemu nowo narodzonemu w celu uniknięcia wirusa - choroby.
Truposze są łatwe do zabicia - wystarczy tylko dobra organizacja a w najgorszym przypadku grać na czas - trupy najprawdopodobniej osłabną i , i same wymrą.

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

co mnie najbardziej irytuje w tym serialu to to że oni nie wybijają tych zombiaków profilaktycznie. jak zostaną zaatakowani to owszem, ale jak spotykają jakieś pojedyncze okazy to po prostu ich omijają.

ocenił(a) serial na 5
alken

Dla mnie jest dziwne, że zombiaki mają takie miękkie ciała, o czaszce już nie wspomnę. Wystarczy podlecieć z kozikiem, zasadzić w głowę i wchodzi jak w masło. Ten wirus rozmiękcza tkanki czy jak...
Zombie spadające z wieży...rozleciał się jak worek z wodą ;)

ocenił(a) serial na 10
majcherka

Mięśnie i skórę napewno mają łatwiejszą do przebicia bo są nadgniłe i rozmiękłe, ale z czaszkami to mnie też bawiło zawsze ;) Co do tego, że Walkerów jest więcej niż ludzi to trudno stwierdzić, na etapie końca 4 sezonu. Liczba Walkerów spada bo zabijają je ludzie. A nowi ludzie rodzą się wolniej niż zabijane są Walkery, więc ich liczba nie ma możliwości rosnąć. Nawet jeśli Walkery kogoś zarażą i przemienią, to ten ktoś wcześniej zabije ich z 50, więc za jakiś czas zlikwidują z tym problem i ograniczą się do ludzi umierających drogą naturalną.

ocenił(a) serial na 9
barry4500

co do miękkości ciał truposzy to trzeba po prostu przyjąć, że tak już jest i niema co roztrząsać tego tematu.