PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177562
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

czy tylko mi sie wydaje czy pozbędą się deryla ? :D niewiem czemu, ale mam wrażenie ze aron strzeli derylowi w plecy ^ ^

mateuszz27

W sumie to ostatnio tylko coś tam pod nosem bąka, ale biorąc pod uwagę, że dla wielu fanów TWD jest to jedna z ich ulubionych postaci to wątpię aby to zrobili. Nie będę pisać o tym, że jest on jednym z głównych bohaterów bo jak wiadomo to w tym serialu nie ma większego znaczenia jeśli chodzi o uśmiercenie.

ocenił(a) serial na 3
jezusek_z_betlejem

Jeszcze tytuł odcinka 13- zapomnij.. Brutalna rzeczywistość zapomnij o derylu :D

użytkownik usunięty
mateuszz27

A link można by poprosić?

Ja oglądałam tutaj (wersja angielska + angielskie napisy) http://www.strefawalkingdead.pl/the-walking-dead-s05e12-remember/

mateuszz27

Aaron nie jest zły więc nie ma takiej opcji.

ocenił(a) serial na 3
aron_4

Wiem ze nie jest zły,ale twórcy nie raz zmieniali troszkę fabule względem komiksu:p

mateuszz27

A no też prawda.

mateuszz27

Trailery zawsze są tak montowane. To samo było w trailerze poprzedniego odcinka gdzie Glenn miałbyć dziabnięty przez walkera.

Poza tym nie sądze by uśmiercili Deryla w taki sposób. Nie dość, że stracili by sporą część widowni, to jeszcze jego śmierć nie miała by sensu. Skutki były by takie, że Rick by się dowiedział i prawdopodobnie by się zemścił na ludkach z Alexandrii.

Według mnie to nie uśmiercą Deryla, a w pewnym momencie odejdzie od grupy z jakiś tam przyczyn dając furtke na jego powrót do serialu w przyszłości.

mateuszz27

Może wreszcie Daryla zaangażują coś bardziej do fabuły i to w bardziej korzystny dla niego sposób. I to może Aaron będzie tym, który go uładzi, skoro nawet Karolinka nie daje rady ;)

Natomiast widziałam promo nowego odcinka z Saszą i powiem tyle - jeżeli Daryl się uspokoi to pozycję etatowego sfochowanego gówniarza przejmie właśnie ona.

mateuszz27

no właśnie spojlery są tak montowane byś czuł niedosyt, byś się miał nad czym zastanawiać. Coś w tym odicnku Sasha odwali. Wgl zauważyłam, że jak od początku odcinka jakaś osoba ma wąty, jest pokazywana przez pierwsze kilka minut, to ginie.
Nie mówię, że Sasha na pewno, ale akurat tak było w przypadku brata Sashy- pączka, Dale'a i jeszcze kilka postaci, których nie pamiętam.
ot, takie małe spostrzeżenie.

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Szczerze wątpię. Gdy Aaron doszedł do Daryla, wokół było sporo szwendaczy, a koleś który siedział więcej niż połowę apokalipsy za murami raczej trochę się ,,cyka" podchodzić do zimnych z bronią białą. No i może ich tam być sporo. Ale na prawdę, wątpię żeby Aaron zabił Daryla. Nie ma powodów no i jak ktoś wspomniał @UP, on nie jest taki. Zgubić się raczej też nie zgubi. Jest świetnym tropicielem i ,,survivalowcem". Może właśnie odejdzie. Albo po prostu było to zwykłe polowanie lub Dixon czegoś szukał?

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Przeciez to czysty troling, obstwiam ze całował do zombie ale musieli dodac troche dramaturgii w trailerze żeby było ciekawiej