PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177890
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

s3e12 - Clear

ocenił(a) serial na 9

Moje wrażenia po emisji przedpremierowej

BOOM! Niech odetchnę, niesamowity odcinek. Pojedynek na miecze Michonne z tą nową bohaterką przejdzie do historii. Morgan płaczący nad ciałem swego syna, aż sam się wzruszyłem. A Rick? Tą niespodziankę zostawię Wam do obejrzenia, w końcu nie było jeszcze oficjalnej premiery.

10/10

ocenił(a) serial na 6
Slowianin

Dowcipny jesteś.

ocenił(a) serial na 9
TonyMontana_fw

Aż żałuję że obaczyłem sneek peeka s3x13. Cudowność 3x12 polega na tym że nie ma tam Andrei. Cholera, jak ona mnie wk..... . Odcinek fajny, wada podstawowa - nie ma Maggie (albo Dixonów, co kto lubi ;) )

ocenił(a) serial na 7
Grendel69

Spieprzyli postać Andrei, w komiksie była moją ulubioną (i najdłużej żyjącą).

ocenił(a) serial na 9
arkasatana

no spieprzyli przeokrutnie...
zaczęłam oglądac serial i nie lubiałam jej od początku - jak dla mnie ta aktorka nie nadaje się na komiksową Andree
zaczęłam czytać komiks z negatywnym nastawieniem na Adree, ale jak miło się zrobiło, gdy okazało się że komiksowa Andrea nie ma ani grama tej porytej serialowej Andrei :P

komiksowa ma jaja, ale i uczucia, jest wrażliwa i odważna

a ta? tragedia... dopatruje się tej jej rzekomej przemiany, ale sorry nic widze jej do tej pory, jest tragiczna, rozhisteryzowana w środku czym emanuje na zewnątrz...

arkasatana

hej hej! Ty mi tu nie spojleruj z Andreą! nie każdy czytał komiks ;P

ocenił(a) serial na 6
Grendel69

Gdzie oglądałeś? Chciałem zobaczyć właśnie teraz, z rana , ale nie mogę nigdzie jeszcze znaleźć.

ocenił(a) serial na 5
TonyMontana_fw

http://www.youtube.com/watch?v=8sLfprXugfY

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Chodziło mi o 12. odcinek, ale zapowiedź następnego również mnie cieszy, dziękuję :).

ocenił(a) serial na 5
TonyMontana_fw

Źle zrozumiałam :D. Z odcinkiem niestety nie pomogę, bo nie oglądam online.

ocenił(a) serial na 7
TonyMontana_fw

Wpisz w google The walking dead s3e12 online i w pierwszych linkach gdzieś jest - ja oglądałem, tylko że po angielsku bez napisów ;)

ocenił(a) serial na 7
TonyMontana_fw

http://ustv-series.blogspot.com/2013/03/the-walking-dead-season-3-episode-12.htm l

Kassandra85

jeszcze to znalazłam, dotyczy 13 odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=z2hgxgfuYkA
Rick jest fajniejszym świrem niż Filipek :)))

ocenił(a) serial na 5
adrastea

Nie oglądam tego, bo chcę mieć większą niespodziankę za tydzień :D.

ocenił(a) serial na 5
Grendel69

Wada podstawowa - brak Dixonów. Odcinek całkiem, całkiem. Momentami nużył, ale akcja w sklepie Carla i Michonne trzymała w napięciu. Szkoda, że Morgan został w miasteczku i liczę na to, że jeszcze Go zobaczymy.

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

Odcinek dla mnie świetny, w końcu survival + searching :D Wada wiadomo brak Dixonów, no ale tutaj musieli jak widać mieć cały czas antenowy. W następnym się będzie działo :) widać, też , że to chyba po jakimś czasie bo już jesień uderza..

ocenił(a) serial na 5
Kassandra85

Następny zapowiada się bardzo interesująco. Rick i Phillipek, będzie się działo. No i bracia kochani w końcu :D.

ocenił(a) serial na 7
Slowianin

Odcinek dobry narzekać nie można oby tak dalej.

ocenił(a) serial na 7
Slowianin

Po co takie posty?

Slowianin

Odcinek bardzo fajny. Jeden z lepszych. Taka miła odskocznia od więzienia i Woodbury. Szkoda Morgana widać, że chłop już ma psyche wyjechaną strasznie. I szkoda tego chłopa który prosił a wręcz błagał ich o pomoc a go zostawili. Potem na koniec jeszcze widać to co po nim zostało... Tak ciezko było go zabrać? Rozumiem, że nowa osoba to znowu więcej jedzenia potrzeba itp. Ale koleś mógł byc np lekarzem lub żołnierzem. A taka osoba by się przydała do pomocy.

ocenił(a) serial na 4
2Gether

Mógłby być też psychopatą, który wykorzysta okazje i rozwali ci łeb dla paczki wołowiny. Takie filmowe czasy - każdy jest potencjalnym wrogiem.
Swoją drogą zdziwiłem się iż takie radosne indywiduum z wielkim plecaczkiem, idące środkiem drogi i drące się (choć to mogę zrozumieć w tej sytuacji) w lasach pełnych zombie przeżyło tak długo.
A pomysłowego Morgana i jego dzieciaka istotnie szkoda.

Martin von Carstein

Szkoda,że Morgan nie pojechał z Nimi. Zastanawiam się czy jeszcze Go w ogóle zobaczymy.

Co co odcinka bardzo mi się podobał. Nareszcie zaczyna się coś dziać. :)

ocenił(a) serial na 6
2Gether

Koleś na żołnierza nie wyglądał, a medyka już mają.

Slowianin

Wyjazd integracyjny się udał, ekipa wraca naładowana pozytywną energią, chęcią współpracy dla dobra firmy i przyszłych zysków oraz uzbrojona po dziąsła, co też podnosi morale.
Pod koniec urocza scena pakowania zakupów w tesco, awwww, mami i dadi mają koniec cichych dni :)

Podejście do żywych obcych WOOOOOOW. Scenę powrotu po plecak oceniam na milion/10.
Oj Rick, gdybyś takie podejście wykazał na farmie, do wielu nieszczęść by nie doszło... szkoda, że musiałeś się tego naumieć the hard way...

Michonne wreszcie pokazała, że jest git, jeżeli była taka jak w tym odcinku z Andreą i ta mimo wszystko olała ją Woodbury, to tylko świadczy o skończonej głupocie blondyny. Kolejny gwóźdź do trumny tej idiotki.

Aktor grający Carla to tak naprawdę Pinokio, który na dodatek nie udał się za bardzo Dżeppetowi. Chodząca kłoda drewna. Ale postać Carla mi się podoba, w tym sezonie tak naprawdę wykazuje większą "dorosłość" i pomyślunek, niż wielu dorosłych.

Wielki plus - nie było Andrei (za to w następnym odcinku będzie, już mnie kuźwa radość rozpiera).
Oczywisty minus jest oczywisty, nie będę szerlokiem ani kapitanem oczywistość :D

PS. Rick, chociaż brudny, wyglądał bardzo przystojnie w tym odcinku.

użytkownik usunięty
Slowianin

Myślałem, że jak w końcu Lori zdechnie, to plejada irytujących postaci się skończy, ale nie. Pałeczkę przejęła Andrea. Good for her. Oczywistym plusem odcinka jest więc jej brak w tymże. Sam epizod raczej spokojny, przeczuwałem że Morgan zeświruje, zaś sama akcja z odzyskaniem zdjęcia przez Carla i Michonne trochę śmieszna, ale wyjątkowo nie będę się czepiał. Motyw z gościem z pomarańczowym plecaczkiem mnie rozbawił. Łącznie z końcówką - sam nie wiem czemu.

ocenił(a) serial na 6

Ten z plecaczkiem wymiatał, wyglądał raczej na biwakowicza :).
Co do odcinka świetny tylko szkoda że Morgan się z nimi nie zabrał chodź kto wie, A co do końca gdy zabrali ten jego plecak naszła mnie myśl "Darmozjady" :D