PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177616
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Oglądałem ten serial od samego początku, ale odnoszę wrażenie że prawie cały 4 sezon to jakaś zapychajka. Jakies totalnie debilne, irracjonalne wątki jak np beth. Z godzine musiałem oglądać jak ta denerwująca dziewczynka pi***oli jakieś głupoty, ale spodziewałem się jakiegoś przyjemnego dla mnie końca jak np zjedzenie jej, a tu NIC, poświęcili GODZINE serialu na BZDURNE rozmowy, które NIC nie znaczyły, a potem ta dziewczynka ZNIKA JAK GDYBY NIGDY NIC, poprostu zapchali czymś czas antenowy nic więcej.
To samo te inne debilne wątki jak bob i sasha, tyr i carol i te pozostałe, generalnie głupota

Zaraz napewno znajdą się wojownicy z TWD że to "nie serial o zombie, a zombie sa tylko tłem" , ludzie nie doszukujcie się sensu tam gdzie go nie ma. TWD to jest serial o zombie, i jest zrobiony na podstawie komiksu, naprawde nie doszukujcie się w nim sztuki bo narazie jedyną sztuką którą reprezentuje AMC jest liczenie sztuk pieniądza

Nie wiem dlaczego serial zaczyna tak wyglądać, ale z jakiegoś powodu AMC zaczyna robić z tego filmu jakiś bzdurny dramat, to jest durny film o zombie, żeby siedzieć z piwkiem/kakao w ręku i zobaczyć akcje z zombie, nie wiem czy tylko ja tak myśle że dramatów to my mamy wystarczająco dużo w naszym życiu, żeby jeszcze jakiś po***any serial o zombie próbował nim być.

Licze że w 5 sezonie skończą z tymi nonsensami, bo zapowiada się ciekawie ;) wygląda na to że w połowie 5 sezonu albo pod koniec, dotrą do waszyngtonu żeby ratować świat,także nie wiem ile jeszcze sezonów będzie skoro świat uratowany :P

ocenił(a) serial na 5
dabljudablju

5 sezon ma mieć 8 odcinków więc raczej nie dotrą do Waszyngtonu. Zapewne wszystko odbędzie się w Terminusie.

ocenił(a) serial na 6
Nogutek

To chyba tak czasem było że jest 8-9 odcinków a potem przerwa 2 miesięczna na środku sezonu, więc raczej będzie 16 ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
dabljudablju

"Zaraz napewno znajdą się wojownicy z TWD że to "nie serial o zombie, a zombie sa tylko tłem", ludzie nie doszukujcie się sensu tam gdzie go nie ma. TWD to jest serial o zombie, i jest zrobiony na podstawie komiksu..." - tak Ci wojownicy z TWD mają rację, bo to nie serial o zombie tylko o ludziach chcących przeżyć zombie-apokalipsę, to sama tyczy się komiksu.

"... jedyną sztuką którą reprezentuje AMC jest liczenie sztuk pieniądza." - jak każdy inny producent serialów z nielicznymi wyjątkami

"...ale z jakiegoś powodu AMC zaczyna robić z tego filmu jakiś bzdurny dramat..." - od początku ten serial miał elementy dramatu, więc to nic nowego

"...dotrą do waszyngtonu żeby ratować świat,także nie wiem ile jeszcze sezonów będzie skoro świat uratowany." - świat będzie uratowany?? Prędzej odbudowany, poza tym mają w planach 12 sezonów, więc nie licz, że tak szybko świat zostanie "uratowany"

dabljudablju

Dalsza rozmowa z tobą nie ma sensu, skoro w pierwszej odpowiedzi od razu wyzywasz osobą o odmiennym zdaniu o tym serialu (czym Cię tak sprowokowałem??), no ale czego oczekiwać na forum internetowym dość popularnego serialu.

ocenił(a) serial na 6
tiger31648

" tak Ci wojownicy z TWD mają rację, bo to nie serial o zombie tylko o ludziach chcących przeżyć zombie-apokalipsę, to sama tyczy się komiksu." , tak zwany serial o ludziach chcących przeżyć zombie-apokalipse, to serial o zombie. Jak ty właściwie chcesz ocenić ten serial, skoro nie rozumiesz czym jest "serial o zombie" i twierdzisz że serial o zombie to NIE serial o ludziach chcących przeżyć apokalipse? Stary, to jest właśnie serial zombie

dabljudablju

Stary wiem czym jest serial o zombie, tylko że niektórzy widząc takie stwierdzenie myślą, że w takim serialu zombie muszą nonstop gdzieś wyskakiwać by była akcja z nimi, a takie myślenie to błąd. Moje stwierdzenie, że to serial o ludziach chcących przeżyć zombie-apokalipsę, miało pokazać, że w TWD nie chodzi tylko i jedynie o to by potłuc się z zombie. W TWD chodzi o przetrwanie, o unikanie zombie, a ponadto, że w takim świecie zombie to nie jedyne źródło zagrożenia i dlatego faszerują nas elementami dramatycznymi (chociaż odcinek z wódką to totalne przegięcie).

ocenił(a) serial na 8
dabljudablju

Słabszy sezon, prawda.
Ale nie zaraz "zapchaj dziura".

ocenił(a) serial na 7
dabljudablju

Calkowicie sie z toba zgadzam. 3 dobre odcinki a reszta to nic nie wnosi.2 sezon byl najlepszy,ale niestety usmiercili Shane najlepsza postac.Gubernator tez za szybko zostal usuniety a co do 5 sezonu to pewnie juz sie cos poprawi.