Nie bardzo rozumiem język turecki ale wiem że jak Bahar zaakceptuje ojca i matkę to oni niby tak jakby byli razem Mehmet poprosi o rozwód to coś będzie w 70 odcinku według transmisji tureckiej i wygląda na to że są razem ale potem widziałam go z żoną na pogrzebie syna Atesa to nie wiem już może się rozstali :)
Nie, Mehmet nie będzie z Hasret, aczkolwiek w 50 <tureckim> odcinku jest taka scena... Mehmet Hasret i łóżko ;)
Mehmet będzie miał dziecko z Rudą <z Fulią>
Po więcej informacji i ciekawostek zapraszam do grupy dyskusyjnej na fb
https://www.facebook.com/groups/759041237558659/
O widzisz to przepraszam za wprowadzanie w błąd mówiłam że mój turecki jest fatalny :)
Mehmet zawsze powtarzał że kochał, kocha i zawsze kochać będzie tylko Hasret <w sumie nie dziwie mu się, pierwsza miłość to coś czego się nie zapomina>. Ruda <Fulia> to jego żona, więc jako mąż ma swoje obowiązki wobec niej, tym bardziej, że jest teraz w ciąży, a raczej zaczęła już rodzić.
Co do Hasret, to już kilka razy mówiła, że odejdzie i da im spokój, jednak ona jest jak bumerang i zawsze wraca ;)
A i śpieszę dodać, że Turcy inaczej podchodzą do "instytucji" jaką jest małżeństwo, tam rozwód to ostateczność, a i tak można się przez to narazić na szykany ze strony bliskich i sąsiadów.
Tak na prawdę to Mehmet kocha Hasret i Fulye i sam nie wie która ma wybrać szczerze to ja sie dziwie Fuly ze to wytrzymała na dodatek w ciąży po tym jak jej maz stresu nadal . najpierw trafił do szpitala bo się okazało ze ma guza mózgu potem nie chciał się leczy dopiero do leczenia przekonała go Bahar doprowadził też do wypadku Fuly po tym jak zniknął z domu . Bahar powie do Mehmeta tato 68/69 odcinek a do Hasret mamo 70 odcinek
Przy Rudej trzyma go tylko jej ciąża, a właściwie to już syn Umut Doruk Atahan, tylko jak się okazuje to nie syn Mehmeta... jestem w szoku, że Ruda była do tego zdolna...
Szalona Ruda!!!-rzec by się chciało.
Między Mehmim, a Fuli nie ma miłości. To co on do niej czuje to zaledwie namiastka tego co czuje do Hasret <zostawił żonę i synka i popędził do Hasret bo miała kłopoty>... to wyraża więcej niż tysiąc słów...
Mehmet przysporzył jej stresu? Jak tak teraz na to patrzę, to wgl nie jest mi jej żal. Pilnowała tej ciąży tylko dlatego, że chciała zatrzymać przy sobie Mehmiego, a po wczorajszym odcinku <82> wiemy już, że to nie jest małe Atahaniątko...
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Mehmet przeżyje <nagrania zza kulis pokazują go z plastrem na czole i ręką w temblaku>
Co z Hasret? Tego nie wiadomo...
A najnowszy zwiastun niewiele mówi w tym temacie.
Nie wierzę, że to zrobili. Tak mnie ten wątek wciągnął. Kurde mogli poczekać a nie (spoiler) tu jej pierścionek daje a ty bomba wybucha. Dlaczego? Ktoś się orientuje czy tak miało być od początku czy ta aktorka zrezygnowała..
Z tego, co zdołałem wyczytać ze strzępków informacji tu i ówdzie, İclal Aydın (aktorka grająca Hasret) chce rozpocząć pracę nad inną produkcją, która najwyraźniej jest zbyt ambitna, by pozostać w takim szarym, słabym serialiku jak O Hayat Benim. /s
Masz może ten odcinek co bomba na łodzi(czyli 84) wybucha przetłumaczony albo gdzieś jest gdzie będą jakieś napisy nie wiem po angielsku do niego. Bo jest ten odcinek ciekawy a ja po turecku to nawet nie wiem kiedy oni dzień dobry mówią :'(
Niestety, ale jedyna przetłumaczona wersja na Internecie jest z rosyjskimi napisami. Puls prawdopodobnie zakończy serial na drugim sezonie, nie wiadomo, jakie plany ma wobec trzeciego, ale w najbliższym czasie nie ma się co spodziewać. Na grupie facebookowej adminki podjęły się próby przetłumaczenia trzeciego sezonu, ale projekt (jak pozwolę sobie to nazwać) wszedł w życie dosyć niedawno, także w najbliższym czasie jedynym sposobem oglądania OHB dla nas, Polaków, jest sposób na "obcokrajowca" (chyba że znasz język rosyjski). :(
Mi się podoba takie rozwiązanie. Serial jest jeszcze bardziej dramatyczny dzięki temu. Nie mamy tu oklepanych rozwiązań i happy endu.
Być może zgodziłbym się gdyby nie to, jak śmierć Hasret była pokazana. Żałobie po Nuran przeznaczony był cały odcinek i nawet po tym przez kilka następnych odcinków czuć było ten smutek i rozpacz po jej stracie. O Hasret wszyscy zapomnieli już w połowie odcinka, a i sceny jej śmierci (i krótko po tym) były jakby robione na szybko. A zauważ, że Nuran też odeszła "na szybko" - nie pokazali nawet jej ciała ani wyjazdu do Mersin.
Widziałam jak pokazali śmierć Hasret. Zdecydowanie bardziej realistycznie pokazali śmierć Nuran. Dla mnie to było mistrzostwo świata, bo wzruszyłam się na tych odcinkach równie mocno co na "Król Lew" ^^ Myślę, że przesadzili i mogli wymyślić inne rozwiązanie co do tej historii. A tak oglądaliśmy naciągane przybycie Hasret zza grobu i dosłownie wysłanie ją po x odcinkach na drugi świat.
No właśnie, dokładnie o tym mówię.
Pogrzeb Nuran był niesamowicie pokazany, sam uroniłem łezkę, mimo że nie przepadałem za nią.
Trochę mi szkoda, że to się tak skończyło. Bo szczerze liczyłam, że w końcu się zejdą i będą w miarę szczęśliwy,wiadomo że nie byłoby im łatwo. A tak to cały czas Mehmet był z zona że względu na dzieci potem dziecko, które nart nie jest jego.Hasret jak dla mnie to jedyna postać, która mnie nie wkurzała. A aktorka iclal Aydın moim zdanie grała bardzo fajnie i szkoda, że zrezygnowała.
Skomentowałabym to odpowiednio, ale sobie daruję, poszukaj 2 odcinki później. Nie zawsze jestem w stanie podać sceny z dokładnością co do odcinka. Po za tym scena była już w tv.
Matko spokojnie, nie miałam na myśli nic złego, myślałam,że źle oglądam bo nic nie widziałam i chciałam się tylko dowiedzieć. A ty od razu z takim czymś. Poza tym nie oglądam tego na bieżąco bo jestem wtedy w szkole. To było tylko pytanie.
Tylko nie "matko"...
"z takim czymś"... czyli?
Jeśli spełniasz warunki wiekowe, to zapraszam do grupy na fb, od sto<któregoś> odcinka dodawane są w grupie w miarę na bieżąco.
I bez spiny koleżanko... Ja tylko odpowiedziałam... a zwrot "nie widzę żeby tam była taka scena" do najmilszych nie należy. Można było napisać "jesteś pewna? obejrzałam i nie było tam nic takiego"...
W dzisiejszych czasach ciężko o kulturę.
Jeżeli Cię uraziłam to przepraszam,nie miałam zamiaru. Już znalazłam ten odcinek po polsku, dziękuję za informacje.
Mam jeszcze jedno pytanie w sumie nie dotyczy aż tak mocno serialu, ale z racji tego że umieścili moją ulubioną postać i jakby mój wątek się skończył. To pytanie czy znacie może jakiś serial, w którym jest podobny wątek w sensie byli razem,ale ktoś ich rozdzielił potem się spotykają po latach,ale żeby się tak bardziej skończył szczęśliwie?
Po tym jak Fulia urodzi dziecko i się wyda, że to dziecko nie jest Mahometa to Mahomet zejdzie się z Hasret. Oświadczy się jej na statku po czym statek wybuchnie. Ale razem przeżyją i Mahomed jak wyciągnie Hasret na brzeg to po kilku minutach Hasret umrze :(