PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96266}

To

It
1990
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 22134
5,6 14 krytyków
To
powrót do forum serialu To

Mnie ten film nie poruszył opiera się na nieprzekonywujących założeniach które usprawiedliwia się tanimi wyjaśnieniami pokroju psychologia (jakieś pająki w ciastkach, potworek w bagnie itp.)*W ZASADZIE dzięki temu king wkłada każde dosłownie gówno do swoich opowiadań jako czynnik straszący z błahym usprawiedliwieniem, ale biorą na logikę składowe elementy, które straszą to wszystko wali kiczem i do siebie nie pasuje. Film ogląda się jak jakaś sentymentalna bajka dla dorosłych o ich dzieciństwie i fobiach z dodanym elementem "coś" kolejna wg. mnie dziwna, naciąga, prosta historyjka wymyślona przez kinga, który jak dla mnie to królem nie jest...Jako film jest zbyt napakowany kiczem, by to wszystko strawić niezależnie od wieku, a usprawiedliwienie, że to psychologiczne nic tu nie daje, bo to wszystko jest po prostu strasznie naciągane i się ze sobą słabo klei od strony el. straszenia. Sama historia to powtórka z rozrywki z jego opowiadań o dzieciństwie, które powraca...ale naprawdę kingu weź to schowaj dla dzieci..jak dla mnie naprawdę słabo i naciąganie. Odpychająco plastikowy sztuczny film...o wspomnieniach z dzieciństwa z nutka naiwności, ze dorośli w to uwierzą. Ot w skrócie tak można ująć ten film - dość żenujący. + za fajne wątki opowiadania o przyjaźni stąd 3/10

ocenił(a) serial na 8
Movie_Crash_Man

ale sam film i historia jest jak tytuł czyli film o niczym z brakiem pomysłu na źrodło zagrożenia stąd tyle niepasujących el. straszących. Książka jak i film wydają się od strony fabularnej zrobione na siłę i bez pomysłu. Porównajcie "TO" z "COŚ" ....

ocenił(a) serial na 8
Movie_Crash_Man

Część o dzieciństwie 8/10