PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96266}

To

It
1990
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 22134
5,6 14 krytyków
To
powrót do forum serialu To

Retrospekcje były jak dla mnie o wiele lepsze. Końcówka filmu zaprzepaszczona. Akcja z
pająkiem, zaważyła na niższej ocenie.

I nie do końca wyjaśniony wątek tego blondyna z astmą (słaba pamięć). Coś w tych
kanałach się stało, ale niby go wyciągnęli, ale nic o nim potem nie było. Zmarł? Jeżeli tak, to
w ciut dziwny sposób... Wątpię, że taki upadek mógł mu coś zrobić.

I pytanie, do tych, co czytali, czy książka ma takie samo zakończenie?

ocenił(a) serial na 8
Gangelus

W książce Eddie umiera (jako dorosły oczywiście), w filmie też to dokładnie pokazali, może nie tak dramatycznie jak w książce, ale jednak wiadomo, że umarł.
Tak książka ma to samo zakończenie, wprawdzie w kanałach jest coś jeszcze oprócz pająka, co w filmie zupełnie pominięto, ale ogółem zakończenie jest mniej więcej identyczne

Pauleta

Dziękuję bardzo :)
Niedługo zamierzam wziąć się za książkę i mam nadzieję, że się nie rozczaruje ;)

ocenił(a) serial na 8
Gangelus

teraz po obejrzeniu to trochę lipa, no ale mimo to zachęcam, książka rewelacyjna, poza zakończeniem, zresztą jak w filmie

Pauleta

Zabiorę się za to pewno w czerwcu, a znając moją pamięć to :D Do tego, zanim ja przeczytam 1100+ stron ... :P

ocenił(a) serial na 8
Pauleta

tak, mi zakończenie też się nie spodobało. Jakby Kingowi zabrakło pomysłow. Wielki pająk? Nigga please... I jeszcze to, jak go pokonali.. spuścili wpier... demonowi i wyrwali mu serce.. Trochę żenada...

Gangelus

W książce TO odgryzło Eddiemu rękę przez co umarł z wykrwawienia,a film chcąc uniknąc zbytniej drastycznosci po prostu inaczej przedztawil jego smierc.