PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96266}

To

It
1990
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 22136
5,6 14 krytyków
To
powrót do forum serialu To
użytkownik usunięty
Bajka

ja się zawsze bałam klaunów!

ocenił(a) serial na 8

ja zacząłem się po nim bać klaunów i to bardzo brr...

użytkownik usunięty
Bajka

Ja zawsze bałam się clownów i porcelanowych lalek :/

użytkownik usunięty

:D
a czy nie baliście się tych przerażających pacynek brzuchomówców?
ja jeszcze bałam się gumowych zwierzątek, które stały na meblościance, jak mój tata szedł do pracy to musiał je wynosic do kuchni

Właśnie jestem świeżo po lekturze książki "To" i jest to jedna z nalepszych powieści Kinga . Nie wiem jak ekranizacja ale postaram sie jakos ten serial dorwać . Jeżeli chodzi o to czy się bałem po niej klaunów , to nie , bo podobny moyw zastosował James ellroy w powieści "Czarna Dalia" gdzie morderca wzorował się na klaunie Gwynplainie z powieści Victora Hugo "Człowiek śmiechu" .

ocenił(a) serial na 4
Bajka

Film widziałem w TVP1 przed kilkunastoma laty.Mam 24 lata i dziś nie chadzam do cyrku, wesołych miasteczek i takich tam:)

Bajka

Zaczęłam się bać żółtych zębów.

Długo stresowała mnie Laleczka Chucky, gdybym obejrzała "To" w wieku 8 lat to też bym się zestresowała. Niestety zrobiłam to dopiero teraz i nie wiedziałam czy mam być zażenowana czy rozbawiona po pachy. Tego naprawdę można się przestraszyć?

ocenił(a) serial na 9
Bajka

No takie filmy to potrafią dziecku zwichrować psychikę na długie lata...
Pamiętam film z dzieciństwa... Po seansie do cyrku może nie bałem się chodzić ale tak w domu po ciemku w tych ciemnych zakamarkach szafy... No i oczywiście jeszcze critters'y pod łóżkiem... Hmmmmmmmmmmmmm....... :-)

ocenił(a) serial na 10
damien_3

Taaa a ja bałem się do MC'Donalda chodzić jak byłem dzieckiem bo na ławce przy wejściu siedział ten Clown :|

ocenił(a) serial na 6
Bajka

Nienawidzę klaunów. Nie są śmieszni. Ani trochę.

Birke_La_Folle

popieram. klauny są naprawde okropne, te miny, oczy...

ocenił(a) serial na 8
Bajka

Don't you like clowns? Why? Don't we make you laugh? Aren't we fuckin' funny?

Cpt_Spaulding

Nienawidziłem klaunów przed tym filmem ale po tym filmie jeszcze bardziej. Nie są ani śmieszni, ubierają się ochydnie, i w w ogóle są paskudni.

ocenił(a) serial na 8
Darthchop

Don't ever turn your back on a clown when he's talking to you!

Cpt_Spaulding

o boże jeszcze dzisiaj przyjechali do szkoły cyrkowcy staneli w drzwiach
i jak tylko zobaczyłęm wymalowanego cowna i czerwone włosy i nos to
odrazu przypomniał mi się ten z filmu na szczęscie biolożka ich pogoniła

ocenił(a) serial na 8
jestemtwoimojcem

You best come up with the answer why you hate clowns or else I'm gonna come back here and kill your whole
family. And now get the fuck out of here, yayayayayayaya! Haha!

Cpt_Spaulding

Straszne to jest.. Nie wiadomo co się kryje pod tą wymalowaną mordą. Czy Clown się śmieje, czy uśmiecha złowieszczo.. Nigdy nie wiesz.

ocenił(a) serial na 9
Bajka

Kiedyś dawno widziałem, ale przypomniałem sobie dopiero niedawno o tym. Ogólnie od dłuższego czasu też jaram się klaunami jeśli chodzi o formę psychozy :D Od ICP do pana Spaulding'a. WICKED CLOWNS zawsze na kozaku :D

Niedawno nagrany klip do freestyle'u Eshama, polecam, na motywach z filmu > http://www.youtube.com/watch?v=zRnKKWwGCsc