Nie chcę nikogo martwić ,ale w 2011 roku najprawdopodobniej rozpoczną się zdjęcia remake'u "IT" . Niewiadomo jeszcze kto stanie przed i za kamerą . Na serwisie IMBD pojawiły się poważne dyskusje na temat osadzenia Hugh Laurie'go w roli Pennywise'a. Są to spekulacje . Moim zdaniem po przeczytaniu książki i obejrzeniu filmu w roli powinien zostać osadzony ponownie Tim Curry . W filmie z 1990 był najjaśniejszą stroną filmu .
Trudno, choć z drugiej strony prawdopodobnie znowu będziemy mieli co krytykować:) - tak jak w przypadku większości remake'ów klasycznych horrorów.
hmmm...mam mieszane uczucia co do tej informacji...z jednej strony się cieszę a z drugiej mam obawy. Cieszę się dlatego iż po obejrzeniu tego filmu jakieś 3 miesiące temu dostrzegłem spore braki któych nie widziałem będąc dzieckiem. Wtedy film poprostu mnie przerażał i nie zwracałem uwagi na nic innego jak tylko przerażającego clowna który zabijał dzieci. teraz natomiast widziałem kiepską grę aktorów oraz dość momentami powolną akcję. Dlatego sięgnąłem po książkę by sprawdzić jak to wygląda w oryginale i pomimo iż jeszcze jej nie skończyłem to jest ciekawsza i widzę że w filmie sporo ciekawych momentów zostało pominientych. Widzę tu szansę że mogli by podrasować ten film i zrobić z niego coś co będzie dalej przerażało (a moze nawet bardzie...wszak obecne horrory są zupełnie inne od tych starych)a do tego aktorzy będą lepsi, i akcja nie będzie tak momentami tkliwa i powolna. Ale mam prosbę i apeluję aby rolę clowna powierzyli Timowi:):) był rewelacyjny:)
moja obawa nbatomiast to to że ten film skopią totalnie...zrobią z niego fil 1,5h w którym nie wiadomo będzie o co biego:/