Który odcinek puszczali dzisiaj (22 października) na pulsie? Skończyło się tym, że Jerry zrobił sobie miksturę, Tom wyciągnął go z dziury ze ściany, a mysz była duuużo większa od niego.
Nie oglądałem, ale wnioskując z opisu jest to odcinek Dr. Jekyll and Mr. Mouse (po polsku: Doktor Jekyll i Mister Mysz).
Chyba nie, w odcinku który widziałam to Jerry wypił miksturę u siebie w norze i urósł, a Tom był swojego zwykłego wzrostu.
Według:
http://www.programtelewizji.pl/TV-Puls/2011-10-22/
tego dnia były emitowane odcinki 23-25 , czyli:
Springtime for Thomas
The Milky Waif
Trap Happy
z czego do Twojego opisu najbardziej pasuje mi The Milky Waif.
Jeśli już to pewna ;) Nie wiem, może i nowsza, wyglądało na zwykłego Toma i Jerrego. A odcinki nie te ze strony pulsa, obejrzałam te podane przez nich i to żaden z nich. Musieli to pewnie puszczać w nieładzie.
Przepraszam. :) A może chodzi o odcinek: Is There a Doctor in the Mouse? (Czy ta myszka była u doktora - 130).
jak już szukamy odcinków to też przyłączę sie. Chodzi mi o odcinek w którym jest taka akcja,że Tom łapie Jerrego na dłoń, zamyka Jerrego szklanką, a mysz plandeką się owinęła w tej szklance. Tom chciał podejrzeć co mysz kombinuje, przez co podniósł szklankę, a tam jerry w hełmie operuje czołgiem :)
Akcja jest genialna, oglądałem pełno odcinków nie mogę znaleść żadnego... Może ktoś wie który to odcinek..