PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489981}

Toradora!

2008 - 2009
7,7 6,7 tys. ocen
7,7 10 1 6652
Toradora!
powrót do forum serialu Toradora!

czy będzie...

ocenił(a) serial na 10

Czy bedzie moze druga seria tego Anime?? :)

ocenił(a) serial na 8
pinky234

Niee, nie będzie... ale ja jestem zadowolona. Bardzo ładny koniec:))

ocenił(a) serial na 10
Yuzuki

Rzeczywiście dobry koniec xD Liczę, że twórcy skuszą się jednak na OVA, jednak póki co nic na to nie wskazuje :(

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Hifumi

Rękę dałbym sobie uciąć, żeby tylko zobaczyć coś więcej... 5 ostatnich odcinków obejrzałem jednym ciągiem i od 4 dni mnie trzyma ten klimat, choć zakończenie mogło być troszkę lepsze - ostatnie wydarzenia są już po endingu a ja najpierw zwyczajnie wyłączyłem ostatni odcinek...

A ktoś zauważył, że już w pierwszej minucie 1 epa bylo wiadomo jak to się skonczy? :)
Btw, przez cały czas kibicowałem paringowi Ryuu+Taiga :)

ocenił(a) serial na 7
kopytko117

Jak nie będzie, jak będzie...chyba http://www.sankakucomplex.com/2008/10/17/toradora-second-season-confirmed/

Pechowiec

Na datę newsa spojrzałeś? Nie będzie 2 sezonu.
Anime zbyt przewidywalne. I kończy się nie po mojej myśli :P
siedem.

dO_ozer

Sorry za double...
Aaaah co tam, podobało mi się. 8/10 :) gdyby nie to, że takie przewidywalne, oceniłbym lepiej. Muzyka też ok.

ocenił(a) serial na 9
dO_ozer

wszystkie anime typu shoujo są przewidywalne nie czarujmy się, w tym cały urok romansów.
mi to nie przeszkadza. 9/10

ocenił(a) serial na 8
mnmisaki

1. Nie wszystkie shoujo są przewidywalne. wyróżnikiem shoujo jest dziewczęce pierdoły typu ubieranie, księżniczki, czy coś w stylu Sailor Moon (jakieś dziewczyny-czarodziejki, potem zerznęli z tego producenci W.I.T.C.H ;ddd).
2. Toradora! to nie shoujo!!!! W żadnym wypadku! Kto Ci wmówił taki bzdury?
To szkolny romans z elementami komedii. Na dodatek z bardzo dobrze zrobionym dramatem.

ocenił(a) serial na 10
kopytko117

podpisuję się pod tym rękami i nogami które z Tobą daję sobie uciąć!

ocenił(a) serial na 10
pinky234

Musi być. Musi być! MUSI BYĆ!!!

(trzy głębokie wdechy, spokój nadchodzi)

Tj. chciałbym żeby naprawdę tak było, gdyż wybitnie mi się podoba to anime.

ocenił(a) serial na 9
Dr_Feline

wg mnie skończyło się bardzo dobrze, więc druga seria byłaby bez sensu, ponieważ zazwyczaj drugie serie są bardzo słabe i psują cały efekt. Poza tym nienawidze anime-"tasiemców" które ciągną się i ciągną, końca nie widać jak naruto :D

ocenił(a) serial na 9
pinky234

Dajcie info jakby coś od twórców podobnego wyszło takie fabuły i takie postacie to mógłbym w każdej porze dnia oglądać w odcinkach Masterpiecie...

ocenił(a) serial na 9
pinky234

nie będzie drugiej serii, ale będzie specjal w tym roku

ocenił(a) serial na 10
pinky234

Raczej wątpliwe, ale pojawiają się od czasu do czasu informacje o planach 2 serii, tylko czy jest potrzeba 2 serii. Osobiście mogłaby być to ostatnia rzecz jaką w życiu zobaczę, ale tylko pod warunkiem utrzymania poziomu 1 serii. Są 3 czynniki, które przemawiają za drugą serią: bardzo duża popularność, manga cały czas jest wydawana i mały szczegół w 24 odcinku, czyli 'to by continued' i nie chodzi tam o 25 odcinek.

ocenił(a) serial na 8
pinky234

bardzo bym chciała, aby byłą króciutka OVA. w sumie też przewidywałam jak się skończy, no i jestem zadowolona z takiego zakończenia. choć nie rozumiem -uwaga spojler- dlaczego Taiga pod koniec zmieniła szkołę i odeszła? skoro kochała Ryuji'ego to czemu po prostu go opuściła? no, chyba że coś mi umknęło, ale dajcie jakiś sensowny powód.

ocenił(a) serial na 8
Aleksandra1880

Mi wydaje się, że wpływ miał na to wynik ich ucieczki. Morał był taki, że ucieczki są dziecinne. Jeśli chcą podjąć bardzo dorosłą decyzję o wspólnym życiu i małżeństwie nie mogą być dziecinni. Dlatego zdecydowali się wrócić. Tylko że Taiga mieszkając z dala od swoich rodziców i chodząc do tego liceum cały czas uciekała od swoich problemów. Postanowiła postąpić odpowiedzialnie i pogodzić się z rodziną matki (w końcu z tego co zrozumiałam ich winą było tylko to że jej przyrodni brat będzie wysoki:)), żeby w przyszłości budować swój związek na mocnych podstawach.
Wiem, mam zdolności do nadinterpretacji, ale dzięki temu anime wydają się ciekawsze:D.

ocenił(a) serial na 8
merikarei

łoo, prawdę mówiąc nie myślałam w ten sposób :D cały czas patrzyłam na to, że skoro się kochają, to powinni być razem. chociaż może i dobrze, że nie dali jednoznacznego zakończenia. nie bardzo by mi się uśmiechało, by prawie 18-latkowe brali od razu ślub. w ogóle Taiga moim skromnym zdaniem nie nadawała się na dziewczynę na Ryuji'ego, tak samo jak i Minori, no, ale może to dlatego, że sama jestem dziewczyną i nie widzę ich zalet ;) w każdym razie dzięki za przedstawienie takiego punktu widzenia.

ocenił(a) serial na 10
Aleksandra1880

ja bym była zadowolona gdyby na koniec pojawiła się scena powrotu, wystarczy coś w stylu końcówki z dramy ikemen desu ne

ocenił(a) serial na 10
katarzynaher

A obejrzałaś to co jest po endingu? Jeśli nie to obejrzyj bo nie chce Ci spoilerować ;)

ocenił(a) serial na 10
Keira_Knightley_fan

oooo jaaa!!!!!!!!!!!!!!! dzięki :*:*:*:*:* :D:D aż mi się ręce trzęsły jak szukałam cd :D:D:D dzięki

ocenił(a) serial na 10
katarzynaher

Hahaha spoczko, nie ma za co ;) Uwielbiam tą serię, więc cieszę się, że w tym przypadku mogłam pomóc :)

ocenił(a) serial na 10
pinky234

Kocham anime jak Itazuna na kiss <a nawet jeszcze za malo> ciagnie sie i ciagnie. Njawazniejsze ze nie konczy sie po 1 kissu. Musi byc slub Dzieci itd
Jak ktos zna niech da znaka choc pewnie bym juz o tym wiedziala :c

pinky234

Wiem tyle ile wyczytałem na japońskiej stronie, w tym roku mają podobno wznowić mange, więc wcześniej czy później wydadzą kolejny sezon anime. I naprawdę chcę żeby to się sprawdziło bo toradora to moje ulubione anime