PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599993}
7,0 1,1 tys. ocen
7,0 10 1 1092
7,0 2 krytyków
Transformers: Prime
powrót do forum serialu Transformers: Prime
ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

O tak, ta dwójka jest the best zwłaszcza Orion ♥

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

moim zdaniem Orion jedną z jego słodszych min zrobił gdy się ocknął i nie wiedział kim jest ( sezon 1 odcinek 26 ) :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad tym, ale jak mam wybrać to będzie to 100% Orion :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Knockout oraz Bee (gdy się wkurza) =D

ocenił(a) serial na 10
Vebi

Jak w ostatnim odcinku Bee się wkurzył to myślałam że padnę :D czy ja jestem inna, że Optimus i pozostali bohaterowie bardziej mi się podobają jak są wkurzeni ?

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Nie, nie jesteś jedyna ;D
Bee się tak słodko wkurzał, że aż musiałam pobrać gify z nim i wrzuciłam sobie na tapetę na telefonie XD
Ale do mnie i tak Orion jest najlepszy :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

.No to całe szczęście :D Wymieniona tu trójka jest świetna, właściwie w tym serialu nie ma postaci której chodź trochę bym nie lubiła :D chodź Starscream mnie trochę wkurzył w ostatnim odcinku :/ .

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Może, ale to STARSCREAM w końcu....zawsze był takim zdrajca, od kiedy tylko pojawiły się pierwsze komiksy TF ;)
Ale w końcu też musi się coś dziać, prawda? Mnie tam podoba się taki zwrot akcji ;)
A i tak wiadomo,że Star przejedzie się na tym jak Zabłocki na mydle...:)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Tak, w transformersach jest kilka zasad :D np. Optimus ma zawsze racje ale słucha się go na końcu, i Starscream to zdrajca któremu prędzej czy później w końcu ktoś po polsku wpi#%@&*i :D

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

mi też spodobał się wkurzony Bee :) może ktoś podrzucić jakieś obrazki ? :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Polecam serwis tumblr, ale z uwagą radze wybierać strony. Niekiedy ich autorzy rysują hm...np. Megatrona i Oriona..w "romantycznej sytuacji" ;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

widziałam... ale jednak prawie zawał serca dostałam jak zobaczyłam Knockouta i Breakdowna... wybacz ale nie będę uściślać ;) oczywiście też na tumblr :)

The_Darkest_Charlotte

a tak trochę z innej beczki... czy nie wydaje Wam się, że Starscream w tej serii wygląda trochę... jakby na obcasy miał?? (ja nie oglądałam tego JESZCZE i nie jestem jeszcze pewna czy to zrobię, lecz trochę szperałam w necie w poszukiwaniu poprzednich filmów/seriali dotyczących TF po obejrzeniu pełnometrażowego z 2007)
ps)byłabym wdzięczna, za Wasze opinie dotyczące pierwszej linijki bo (jak to zobaczyłam) trochę mnie to zaskoczyło ;)

ocenił(a) serial na 10
mouse02

Tak to są jakby obcasy :D (moim zdaniem) dobrze je widać w odcinku 15 http://www.youtube.com/watch?v=CDm7MNiqnZA&feature=related
polecam serial chodź nie mogę powiedzieć że jest najlepszy bo z transformerów oglądałam tylko - Transformers prime :) animated, G1(+film), i film wszystkie części, a o transformersach jest jeszcze tego, także nie wiem jak wygląda reszta serii :/ ale na chwilę obecną stwierdzam że jak dotąd to dla mnie w 100% genialna produkcja zasługująca na co najmniej jeszcze dwie nagrody- za muzykę i nagrodę dla Cullen'a :D, (p.s. ja też zaczynałam od filmu, właściwie nie miałam w planach go nawet oglądać, ale gdy zobaczyłam tą ciężarówkę, wiedziałam że to miłość od pierwszego obejrzenia :D )

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Ty też tak miałaś? :D
Peter Cullen to według mnie najlepszy aktor dubbingowy...Jego głos ciepły,poważny i zarazem przyjazny jest niezwykły...i trudno sobie wyobrazić Optimusa bez niego ;)
W Bayformers również to widać, mnie głos urzekł i potrafię oglądać momentami ujęcia , w których występuje Prime ;)
Tylko szkoda, że jest ich tak mało, bo zamiast wielkich robotów na ekranie widzę tylko ludzi, a Cybertronianie robią tylko za tło, żeby pokazać jak bardzo Amerykanie są odważni i takie tam. To chyba najbardziej denerwująca rzecz w tym filmie. Jedyną ludzką postacią jaka mi przypadła do gustu to William Lennox(Josh Duhamel) i Epps(Tyrese Gibson)..reszta czasami po prostu brzydko mówiąc "wkurza" (Zwłaszcza ta blondyna, nowa dziewczyna Sama, którą moja kumpela wdzięcznie nazwała "Warą-obciągarą" ;D).

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Byłabym wdzięczna za pomoc :D, co do Cullen'a to mam nadzieję że facet zdaje sobie sprawę jak działa jego głos na kobiety, tylko jego głos ma na mnie taki wpływ :D, chodź był jeszcze jeden człowiek którego głos po prostu mnie hipnotyzował - Marek Obertyn ale on już nie żyje :...(, jak byłam mała to przez jego głos 9 razy oglądałam pokemon film pierwszy i tylko ze względu na to że jego dubbing tak na mnie działał , pozwoliłabym mu dubbingować Optimusa nawet jakby nie pasował (czy prócz Cullena w ogóle ktoś by pasował :/), co do filmu cieszyłam się jak dziecko na 3 część a co dostałam ? .... gdybym wtedy prawie od razu nie odkryła transformers prime pewnie nie mogłabym do nich wrócić :( a jak już piszę encyklopedię - to nie chcę urazić ale G1 po śmierci Optimusa były trochę dla mnie ciężkie :(

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Dla mnie też, ale Rodimus był jego dobrym nastepcą :) Niektórzy uważają go nawet na najładniejszego bota(Choć jako Hot Rod był słodszy ;D) Generacja 3 jednak dłużyła mi sie bo powoli zaczynał irytować mnie Galwatron i te jego fobie(Choć odcinek, w którym Cyclonus zabrał go na planetę-szpital psychiatryczny jest moim ulubionym ;D), ale największą radość sprawił mi oczywiście powrót Optimusa i wykorzystanie Matrycy do zniszczenia plagi nienawiści....no i jeszcze ten jego głos i ta przepiękna piosenka Stana Busha "The Touch"........do dzisiaj płacze jak dziecko :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Z tym zakładem psychiatrycznym to myślałam że padnę :D najlepszy odcinek w serii
lubiłam jeszcze z G1 ten odcinek ze spadkobierczynią firmy przy której maszyny się psuły, a co do Transformers Prime mój ulubiony odcinek to - Scrapheap, no i ostatni odcinek z Bee.(chodź każdy odcinek z osobna mnie się podoba, ale te dwa zwłaszcza) no i w odcinkach Orion Pax bardzo mnie martwiło co Megatron może zrobić Orionowi...

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

..Przyznam się marzyłam o takim porządnym pojedynku między Orionem Paxem a Megatronem ;)
Orion/Optimus to dla mnie najsłodszy i najładniejszy(tak tak wiem :P) bot w całej serii...a teksty KnockOut'a mnie rozbrajają ;D
No ale BBB też jest słodki jak się wścieka......a do nowego odcinka zostały 3 dni !<jupi>

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Ja zawsze do daty premiery w USA dodaję jeden dzień tak by odcinek pojawił
się na youtube, ale sama widziałaś jak Orion poszedł przeciwstawić się Megatronowi, i to się bardzo źle dla niego skończyło... dla mnie najsłodsza z nim scena to jak ci dwaj strażnicy się nad nim znęcali a on krzykną dosyć i zorientowała się że ma broń strzelił kilka razy i się zasłonił, ssooo sswweeettt ...

ocenił(a) serial na 10
mouse02

@mouse02 Sami twórcy serii TF: Prime powiedzieli,że Starscream naprawdę chodzi na SZPILKACH, bo to oddaje jego chytrość i przebiegłość(...taaaaaaaaaaa jasne ;D)
Jeżeli chcesz z chęcią mogę ci pomóc w odnalezieniu pozostałych serii związanych z Transformersami, ale ja jako fanka od dziecka polecam ci Animated, G1(+film oczywiście ;) ) i Beast Wars.
I gorąco polecam obejrzeć całe TF: Prime - według mnie jest to(zaraz po G1) najlepsza seria o wielkich robotach, jaka kiedykolwiek powstała.
Co do Trylogii Unicrona.........cóż ja osobiście męczę się z 11 odcinkiem TF: Armada, bo nie podoba mi się zbytnio...tragicznie zrobili niektóre boty, ale Megatron i Hot Shot wypadają wyjątkowo dobrze ;)
Do japońskich wersji trudno dotrzeć, ale chyba nawet nie warto bo nie powala to ani wyglądem robotów ani jakością(zmusiłam się do obejrzenia niektórych odcinków ale wyłączałam po pierwszych 10 min)
Jeżeli będziesz miała jakieś pytania, to pisz , na pewno odpowiem ;)

Fanka_TF

dzięki ;) pamiętam ,że jak byłam mała to oglądałam którąś serię ale kompletnie nie pamiętam którą... (chyba było ich nawet kilka) jedną z niewielu rzeczy jakie pamiętam to, to że była tam jakaś lawowa-rzeka co jak się do niej weszło dostawało się strasznieee dużo mocy... jeśli wiesz co to była za seria to napisz :) może trochę sobie powspominam ;)
po za tym, jeśli to nie za dużo to byłabym wdzięczna za jakiś odcinek o KnockOut'em
z góry dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
mouse02

Lawowa rzeka? Nie przypominam sobie, ale kojarzy mi sie z Insektobotami.....http://en.wikipedia.org/wiki/Insecticons . W intro 2 sezonu Generacji 1 (czyli Generacji 2) właśnie widać Insektoboty, które wyłaniają sie z takiej rzeki lawy...albo chodzi Ci o jedną z serii z trylogii Unicrona Transformers:Armada.
Odcinki z KnockOutem hm...chwilunia.
S01E10 - Deus ex Machina :
http://www.youtube.com/watch?v=fG0-x2ynL9A
S01E11 - Speed metal : (polecam ;D)
http://www.youtube.com/watch?v=jO5dp4Qh_Y0
a po odcinku "Predatory" występuje już w chyba w każdym(z wyjątkiem Crisscross), a wszystkie odnajdziesz na youtube ;D
Miłego oglądania i mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi wrażeniami :)

Fanka_TF

największe na mnie wrażenie niestety wywarł kiepski stan mojego angielskiego :( ale większość zrozumiałam ;) dzięki za link'i, przyjemnie się oglądało. żal mi tylko KnockOut'a, że go tam Starscream paskudnie porysował pod koniec odcinku Speed Metal :P
zawsze trochę bardziej lubiłam te czarne charaktery… zwłaszcza takie niepokorne i narcystyczne jak wyżej wymieniony ;)

ocenił(a) serial na 10
mouse02

mi też żal Knockout'a w tym odcinku.... w ogóle jest zajebi*** ale Breakdown też jest fajny ( ale jakoś mniej śmieszny) ... kurcze wszyscy są fajni.... CHCE ZOSTAĆ TRANSFORMERSEM! to moje marzenie numer jeden!

ocenił(a) serial na 10
Vebi

@Vebi nie tylko ty ;D
Ale ja zamawiam Oriona/Optimusa dla siebie! ;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

sorry że się wtrącam ale jak tak to ja chcę : Jazz'a, Blurr'a albo
(najbardziej) Wreck-Gar'a...

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Wtrącaj się ile chcesz my za to głowy nie urywamy :)
Fanka Jazz'a co? ;D Też go lubię, ale najbardziej do gustu przypadł mi Wreck-Gar i Blurr ale w wersji G1....jedne z najoryginalniejszych postaci :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

jeszcze lubię Prowl'a i Grimlock'a
Co do Wreck-Gar'a to najpierw jego i Blurr'a poznałam w Animated i od razu ich polubiłam, a później jak zobaczyłam znowu Wreck-Gar'a w 3 sezonie Transformersów G1 to myślałam że ze szczęścia padnę :D są tacy bohaterowie w Transformersach których jak widzę to od razu się uśmiecham :D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

ja dla siebie zamawiam Knockouta ;) źli zawsze bardziej mi się podobają xD

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

no to szykuj się decepticonie :) ....
nie chwila jak jestem Wreck-Gar to wolę iść oglądać serial niż się bić :D premiero odcinka transformerów nadchodzę (drodzy fani transformacja i jazda XD)

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

...........ahoj! :D
Roll Out! ;D
Czas poszukać nowy odcinek ;D
Ciekawe czym nas zaskoczy :P

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Przed obejrzeniem zrobić nastrój ;) ciekawe czy dostaną ochrzan od Optimus'a...

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Troszkę ,ale głównie od Racheta ;D
BBB w końcu może się transformować!!
... Rachet na końcu najlepszy ;D Ta postura i jego mina...;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

właśnie oglądałam, świetny odcinek a jak Starscream'a urządzili hehe on się nigdy nie nauczy...

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

star tak łatwo dał się wrobić <facepalm> X( ... Ale przynajmniej Bumblebee już ,,wyzdrowiał" choć szczerze mówiąc wątpiłam w to że uda mu się ,,odbić" swoją brakującą część :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

fakt... ale Megatron zdobył młot :((
najsmutniejsza scena była dla mnie jak Bee wychodził z tego magazynu ze swoją częścią,, jestem ciekawa co teraz zrobi Scream

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

możliwe że spróbuje ją odbić, albo po prostu da za wygraną i nauczy się żyć bez możliwości transformacji :)