Na fejsbuku podano, że 3. sezon będzie miał tylko 13 odcinków. Miejsce TF Prime zajmie w 2014 roku nowa seria. Jak widać kasowanie dobrych seriali animowanych jest teraz w modzie.
Wielka szkoda, a już miałam nadzieję, że ten sezon będzie jeszcze lepsza niż poprzednie, ale widząc jak bardzo go skrócili zaczynam się obawiać, czy będzie warto to oglądać :( mam nadzieję, że przynajmniej zastąpią TF: Prime czymś lepszym ;(
Cóż, lepsze wrogiem dobrego. Marvelowi nie udało się nawet utrzymać (!) poziomu skasowanego "Spectacular Spider-Mana", Ultimate S-M to zdaniem wielu (w tym moim) niewypał. Teraz po 2 sezonach żegnają się z Avengers EMH. Też bardzo przyjemną kreskówką.
Niestety większość takich działań nie wychodzi na dobre, ale wiadomo, że fan TF i tak choćby z ciekawości będzie śledził wieści o nowej produkcji. Z tym że zawsze ciężko jest przyjmować informacje o zdejmowaniu ulubionych seriali. Bez powodu raczej by tego nie robili. Przyszłość kolejnej fajnej animacji (Tron: Rebelia) również stoi pod znakiem zapytania, ale tutaj nawet sami twórcy przyznali, że wyniki oglądalności są mizerne. Ja dorastałem na S-M z 1994 roku, Transformers Armada, Power Rangers, Pokemonach itp. itd. Najwyraźniej dzisiejsza młodzież woli tytuły innego typu, a producenci muszą co jakiś czas próbować odświeżać znane serie z nadzieją, że w końcu trafią w gusta. Jednym z chlubniejszych wyjątków jest SW: Clone Wars, dociągnie co najmniej do 6. sezonu. To nie lada wyczyn...
http://www.change.org/en-GB/petitions/to-hasbro-studios-and-the-hub-channel-we-w ant-them-to-give-transformers-prime-season-3-a-respectable-ending-2
Petycja z prośbą o umożliwienie twórcom należytego zakończenia Transformers Prime poprzez odcinek specjalny lub film pełnometrażowy.
O! Film pełnometrażowy, jeżeli taki zrobią to może i nawet wybaczę im zdjęsie TF:Prime ^^ :) całkowicie zgadzam się z tym co napisałeś wyżej, moim zdaniem straszne jest to, że uogulniają i patrzą jedynie na budżet, zapewne żaden z twórców nie zwrócił uwagi na tych, co starają się śledzić karzdy odcinek i nie obchodzi nikogo co te osoby będą czuły (naprzykład ja :'(). I czasami nawet tłamszą dobre produkcje w zarodku (mówię o Tron:Rebelia, Pokemon, Power Reangers itd.) choć mogli by z tego zrobić moga hity. Star Wars: Clone Wars jest tego dość dobrym przykładem i tak jak TF miało swoje początki już dawniej (mówię o Star Wars: Mroczne Widmo i Transformers G1)
Uff... To dobra informacja bo właśnie obejrzałem ostatni odcinek 2 sezonu (na filmwebie jest spis odcinków tylko 1 i 2 sezonu więc myślałem że to koniec) no i w związku z tym zbulwersowało mnie że UWAGA Spoiler Deceptikony tak po prostu wygrały zabijając optimusa!!! Całe szczęście że zobaczyłem twój news a propo 3 sezonu. Wiesz może kiedy emisja w polsce?
No to beznadzieja, i z drugiej strony oryginalność że decepty wygrały.. Za to szacunek. Ale i tak jestem wkurzony że to koniec. Błagam aby był pierwszy jeszcze jeden sezon. Szkoda mi trochę Optimusa..
Mi też szkoda Optimusa ciekawi mnie jak go ożywią i niestety teraz musimy czekać i umierać z ciekawości. :/
No i jak zwykle zapomniałem coś dopisać.
Ty nie widziałeś jeszcze innej śmierci Optimusa z Transformers The Movie z 1986.
Lepiej to zobacz wtedy zrobi ci się szkoda Optimusa:
http://www.youtube.com/watch?v=F5sQBXvSLfQ
No rzeczywiście niezła scena. Ale wracając do T.Prime szkoda mi optimusa bo przez te wszystkie odcinki próbował powstrzymać decepty, no po prostu to nie fair że megatron wygrał.. Deceptikony zawsze miały przewgę. Chciałbym zobaczyć chociarz raz jak autoboty wygrywają.