PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599993}
7,0 1,1 tys. ocen
7,0 10 1 1092
7,0 2 krytyków
Transformers: Prime
powrót do forum serialu Transformers: Prime

Na kanale HUB zadebiutował nowy odcinek TFP.
Link:

http://www.youtube.com/watch?v=W6tr9D_9DJw&feature=g-all-u

Biorę się za oglądanie :)

Fanka_TF

rany boskie jestem kioskiem !! pierwsze poł minuty jest niesamowite :D nie bede mówic ..ale ale ale ale ale... o boszh~ on wrocił? (ogladał tylko pierwsze poł min bo nie ma wiecej czasu ;P)

Chester0410

pokusiał sie i zobaczyła kolejne 5 min i to była tylko jeb*na retrospekcja... mój ulubiony bot nie wrocił = = '' - eh oh ;/

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

masz na myśli Cliff'a?

Comsing8

Taaaaak, miałam na myśli Cliff'a ;/ Szkoda ze tak szybko uśmiercili tego bota, napewno wniósł by dużo humoru i Arcce była by szczęśliwsza, a razem z nią ja ;D

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Przydałby im się właśnie ktoś taki :D (może taki właśnie będzie ten nowy), ale tak myślę że gdyby wskrzesili Cliff'a to by było przebicie zmartwychwstania Optimusa z Armady ;) (mam wyjaśnić co mam na myśli?)

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Weźź, to jedno z najbardziej naciąganych zmartwychwstań EVER (tylko Moda na sukces je przebija). Umarli według mnie powinni pozostać umarłymi. Spójrzmy na drugą część Bayformersów - trochę przesadzili z tym. Takie coś zabija ducha filmu/serialu. Mogą być tzw. "wspominki" lub opowieści o zmarłych, ale nic poza tym (Przepraszam Chester jeśli ranię :( )

PS. Czy na końcu Armady, po tym Unicron eksploduje Optimus nadal żyje? Jest pokazany ale ogółem tego nie rozumiem, a Unicron też gdzie sobie "lata" za planetą.

Fanka_TF

Wiesz nie ranisz ;D Spoko, Mnie to wszystko jedno czo kogoś ożywia czy nie. (jeżeli chodzi o TF Prime.) Ale gdyby nie ożywili Opka w Bayformersach, to nie wiem jak by ten film wyglądał, bo można powiedzieć, że głównym bohaterem tego filmu był Optimus (pomijając ludzi - patrząc na same roboty, bo to w końcu film o nich.... miał być o.O) Wiec nie wiem czy tak przesadzili? Chyba ze chodziło ci o coś innego? Przesadzili by dopiero, jakby w następnej części ożywili Ironhide'a ... nie mówię żebym tego nie chciała, bo to taki kochany wielki brutal *^* ale jedno wskrzeszenie Opka wystarczy. Jednakowoż takich ich lubię żeby mi to nie przeszkadzało, gdyby rzeczywiście tak się stało..

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Chodziło mi o Megatrona :) Wskrzeszenie Jeta jeszcze przeboleję, ale to i tak już za dużo. NIE NIE NIE, OP Musiał być ożywiony, bo do kogo bym mogła się ślinić? ;D (notabene taka już moda - uśmiercenie a potem jego ożywienie...w KAŻDEJ (oprócz - NARAZIE- TFP) serii/filmie op był chociaż RAZ uśmiercany lub nie do końca sprawny. Oby w TFP tego nie było.)
Płakałam kiedy Iron umarł :( - Sentinel od tej pory jest najbardziej znienawidzonym przeze mnie botem (OP dobrze mu zrobił!). Ale zamiast wskrzeszania preferuję wprowadzanie nowych, bardziej rozbudowanych postaci (przykład - Po śmierci BreakDown'a zastąpił go Dreadwing, który podoba mi się o wiele bardziej...po śmierci Cliffa - WeelJack).

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Dobra chwila po kolei :D
Optimus ma obowiązek powracania :P :D bez niego jest nnnuuudddnnnnooo!!!!!! więc dla mnie (nacisk na - mnie) może łamać wszelkie zasady.
Cliff został śmiertelnie dźgnięty, wskrzeszony jako zombi przy pomocy ciemnego energonu, przecięty na pół, potem zleciał z dużej wysokości, by na końcu dobiła go eksplozja wyładowanego po brzegi energonem krateru, wskrzeszenie go było by pobiciem rekordu w wskrzeszaniu :D . Sentinel już w Animated zapowiadał kłopoty. (wiem że jest to odmienna seria i dla większości jest... khmm.. ale podobała mi się wizja rywala dla Optimusa)
jeśli chcą kogoś się pozbyć w serialu to niech go załatwią jak np. Arachnid, czy jak Megatrona przez pewien czas nie było,
filmy Bay'a ? Bay kurcze ucz się od TF Prime, zamiast ludzi chcemy żeby nam na filmie latały TF, a zamiast tyłka aktorki w trójce, wole już zobaczyć parkujące Autoboty przed monopolowym X),
ale fakt w Armadzie i G1 pobili rekordy XD
P.S. Zakończenie Armady - OP przeżył ale miał doła przez poświęcenie się od strony Megatrona
a Unicron sobie lata.

Wiadomość do producentów TF Prime - świetnie wam idzie ! ale wara od Optimusa w uśmiercaniu!

Comsing8

HAHAHA parkujące boty przed monopolowym :D kocham cie~ Założę się ze i tak w TF Prime w końcu kiedyś uśmierca Opka.. ale spokojnie go wskrzesza w następnym odcinku ;P Tym się niema co przejmować ;D I tu masz racje jeżeli chodzi o Bayformersy, że za dużo w nich ludzi. W końcu w tytule stoi "Transformers" a nie "Ludzioformers" ;P
I tak wogole nie wiem czy wy tez macie takie poczucie, że trochę marnują Opka w TF Prime, bo tak nie dają mu się wykazać powinien być taki odcinek o samym Opku jak mu szajba odwala i bierze go na jakieś żarty i docinki np: do dzieciaków czy coś. Tak żeby w końcu sie uśmiechał czy coś. Bo taki jest bardzo "liderski" i "władczy" i taki pospinany trochę.~ Powinien powstać właśnie taki "dziwny odcinek" w którym wszyscy pod koniec stwierdzają, że Prime jest bardzo rozrywkowy I są zdziwieni :D

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Racja, w Bayformersach jest zdecydowanie mało robotów - chodź to film o nich. Ale co jest lepsze dla publiki - duże, wspaniałe i mądre boty czy cycki, cycki i jeszcze raz cycki....ciacha (faceci) też czasem się pojawią :)

I jakby co, nie radze mi dawać wymyślać co by mógł robić OP właśnie w tym "dziwnym odcinku". Mam zbyt wybujałą wyobraźnię ^^ (chyba że chcecie to podsunę pare pomysłów lub tekstów ;D)
PS. Cyt: "(...)powinien być taki odcinek o samym Opku jak mu szajba odwala i bierze go na jakieś żarty i docinki np: do dzieciaków czy coś" - ok mam skojarzenie......PEDO-PRIME?? ;D ;D ;D

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

jeszcze raz dzięki :D
kto wie może OP w końcu się przełamie, ale taki już jest, trzyma emocje w ryzach, tak jak Bulkhead mówił - nigdy nie zobaczysz Optimusa płaczu, śmiechu, czy straconych nerwów.

P.S. dzięki temu że jest taki poważny i wciąż jest nr.1, nie potrzebuje żartów by rozbawić publikę, wystarczą jego miny (nie muszę przypominać miny jak leciał z Wheeljack'iem XD)

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Dzięki za wytłumaczenie :)
Tak, czy prędzej czy później to zrobią...będę płakać. Zawszę ryczę...Kiedy oglądałam ostatnio Bayformers 2 na TVN'ie to jak OP umierał to zasmarkałam całą poduszkę z jego wizerunkiem, tak beczałam....

"Parkujące przed monopolowym" - dołączam się ! ♥.♥ (AAAA....to tu był Rachet i reszta kiedy op walczył sam na polanie? ;D)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Dziękuję za uznanie :) :D
no właśnie tam te cholery się podziały :D a OP jak zwykle musiał odwalać całą robotę.
OP już tyle razy był uśmiercany że można zrobić top jego śmierci
w TF 2 jest moja "najbardziej uznawana" śmierć - upada, bez przemówień, do końca martwi się o innych
najgorsza to chyba w Animated,
w G1... jak by... jak dla mnie najsmutniejsza śmierć bo nie dość że się pożegnał to jeszcze się długo "męczył"
Jak (OBY NIE) zrobią to w Prime, to ja się chyba zastrzelę! (nie będę wymyślać teraz metody zastępczej, bo nie mam broni), jedyny powód dla którego go uśmiercą to chyba będzie że Mr. Cullen będzie chciał przejść na emeryturę (chyba nam tego nie zrobi?... ale może :( )

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Peter nigdy nie przestanie być Optimusem. Nawet jeśli leżałby na łożu śmierci...(miejmy nadzieję, że stanie się to za min. 10 lat).
Tak, zgadzam się z tą topką, ale jak dla mnie najgorsza jest w Armadzie - straszne to naciągane (już nie użyję tu epitetu). W TF 2 to jedna z najpiękniejszych scen....mówię wam, moja poduszka wtedy dużo przeżywa(chodź ona przeżywa wiele i tak, na co dzień - np. dzisiaj chciałam ją wziąć na rozpoczęcie roku, ale sobie odpuściłam ;D.......dobrze że prawdziwy op tam nie był bo by zrobił face-palma.....połączone gimbazjum (sic!) i liceum nie działa na siebie dobrze, zwłaszcza jak burmistrz przemawia...:) )

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

:) dla mnie Animated z jednego powodu - w Armadzie to przynajmniej było kilka dni żałoby :)

pociesze cię (spróbuję) skoro wracasz do szkoły będziesz mogła pytać nauczyciela od angielskiego jak nie będziesz czegoś wiedziała w TF Prime :D

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Mam nowa od angielskiego, wiec to będzie problem, przynajmniej przez pierwsze 6 miesięcy....a poza tym sama dobrze rozumiem angielski, w 90% gram tylko w anglojęzyczne gry i oglądam filmy bez napisów, a gdy czegoś nie rozumiem, to pode mną mieszka mój kuzyn (mieszkam w duży domu jednorodzinnym), który umie angielski perfekt wiec mam się kogo zapytać :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Błagam powiedz mi co powiedział Megatron kiedy wszedł do bazy Autobotów
zrozumiałam - so this is were magic happen ... (jak błędy w pisowni to sorry)
i zaraz po tym powiedział słowo które mnie dręczy nie wiem ile :( (qent - coś tak w wymowie)

Comsing8

A nie powiedział czegoś w tym stylu: " Więc to jest ta wasza (pieczara?) ...dziwaczna." Jakoś tak o ile pamiętam. Chyba, że chodzi ci o inny moment, którego siebie nie przypominam ;D

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

właśnie o ten :)
tylko w dubbingu polskim było dziwaczna, a że słyszałam nie raz jak przeinaczają to chciałabym wiedzieć co dokładnie powiedział w oryginale, mój angielski jest pogmatwany, więc możliwe że powiedział coś kompletnie innego, ale to nie zmienia faktu że w rozumieniu TF Prime jestem zdana na siebie :( co doprowadza do szału...

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Sądzę, że powiedział takie lekko zdeformowane "great". Kuzyn też jest podobnego zdania...

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

dzięki :)

Comsing8

Znalazłam ten moment ... posłuchałam parę razy razem ze znajomymi i wyszło nam ze dokładnie powiedział "weird" czyli w wolnym tłumaczeniu "dziwaczna". Ahhh, cóż za cięta riposta prosto w twarz. :D

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Być może ;D Sama nie wiem, Megatron od zawsze ma tendencję do przekręcenia wyrazów (G1 - miszczu wpadek ;D), a że to ten sam dub-aktor, to możliwe.

Fanka_TF

A bo tobie o Mega chodziło *<facepalm>*... tak właśnie myślałam, że kogoś wskrzeszali ale nie mogłam ogarnąć kogo ... :D <genius>*

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Heejoo ^^
O ile mnie pamięć nie myli, to ktoś na forum napisał, że chciał zobaczyć, w jaki sposób Arcee i Cliff się poznali i dostali do Team Prime (może nawet ja to napisałam ?).
Naprawdę życzenia się spełniają :DDD

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Jak zobaczyłam Bulkh'a, nastąpiła pełnia radości :D

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Ty też? ;D
Z początku trochę go nie lubiłam, ale po wydarzeniach z "Hurt" zaczęłam mu współczuć i zdałam sobie sprawę, że Bulk musi, po prostu MUSI, być w drużynie. Ucieszyłam się, kiedy zobaczyłam, że powoli wraca do normalności....Rach ma racje, Miko trochę za mocno na niego wsiadła.

PS. Kto zauważył to "nerwowe" mrugnięcie OPa w 3:33? ;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

biedny... traci już nerwy :D

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Zobaczysz, na koniec 2 sezonu, to go wywiozą z bazy w kaftanach bezpieczeństwa XDD

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Zaraz po tym jak pozabija wszystko dookoła :D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Zwiastun nowego odcinka "New Recruit" :

http://www.youtube.com/watch?v=L4giAH64bRQ&feature=g-all-u

W komentarzach i na tumblr trwają spory, kim jest nowy członek Team Prime (niska jakość).
Ale z pewnością mamy do czynienia z : Jazz'em/Prowl'em/Mirage'em. Piątkowy odcinek rozwieje te wątpliwości :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

ostatni raz tak nerwowo czekałam na odcinki z Unicornem i na Nemesis Prime :D (obstawiam - Prowl'a, mam nadzieje na Jazz'a więc pewnie będzie Mirage :D)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

UWAGA!!
{Spojler}

Nowym członkiem drużyny TFP jest............"Smokescreen" !!
Potwierdziło to HUB i oficjalny profil TFP na facebooku.
Oto photos nowego bota:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395190_442863969085965_16 17271830_n.jpg

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Tamten link działa tylko dla niektórym (posiadaczom facebooka), więc wrzucam inny link:
http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2012/249/2/1/tfp_smokescreen_by_katielashley-d 5ds9bm.png
(Nie mylić się nazwą!)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Nowy clip do odcinka "New Recruit" :
http://www.youtube.com/watch?v=8_lfClWmdx4