PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599993}
7,0 1,1 tys. ocen
7,0 10 1 1092
7,0 2 krytyków
Transformers: Prime
powrót do forum serialu Transformers: Prime

Zauważyłam, że w dyskusje na temat TFP często bywają dziewczyny... logicznie myśląc TF (wogule całą serie) to przeważnie oglądają chłopaki... no, bo to bardziej dla nich... chyba
jak myślicie?
TFP dla DZ. czy dla CH.?

ocenił(a) serial na 10
Vebi

Moim zdaniem jak najbardziej i dla dziewczyn i chłopaków ;) lecz raczej wszyscy uważają że takie rzeczy typu samochody, roboty, walka są dla chłopców. Ja osobiście znam kilka dziewczyn, które są olbrzymimi fankami serii transformers, dosłownie mają bzika na tym punkcie ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

''które są olbrzymimi fankami serii transformers'' - obecna :D
(może to jest nienormalne ale po prostu Optimus ma to w sobie XD)

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

nom...
gdyby, każdy z transformersów był człowiekiem, to by byli z nich niezłe ciacha...

ocenił(a) serial na 10
Vebi

:D i bez tego mój komputer to chodzący przykład jak bardzo jest ze mną źle (bez uszczypliwości)

http://comsing8.deviantart.com/gallery/36078218?offset=24#/d4p1oz5

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Oh, my......to twój komputer?? haha ;D
Ja mam laptopa i uwaga - mam na nim naklejkę NVIDIA Optimus ;D Także radocha nie z tej ziemi.
Czasami lekko bulwersuję się, kiedy słyszę że Transformers to film dla niedorozwiniętych, fapowatych chłopaków-nastolatków - no mnie po prostu (brzydko mówiąc) szlag bierze! Dlaczego przez to, że jestem dziewczyna mają nie fascynować mnie dobre i szybkie samochody i ogromne roboty z kosmosu?? No weźcie się - żyjemy w XXI wieku.
W ogóle zauważyłam, że często to dziewczynom bardziej podoba się, niż chłopakom. Chociaż są wyjątki, jak np. mój ojciec, który jak tylko wróci z pracy do domu krzyczy : Włącz Optimusa ! Włącz Optimusa! ;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

to mu powiedz że już go lubię XD

ocenił(a) serial na 10
Vebi

@Vebi nawet nie wiesz jak bardzo :)
Na innych serwisach roi się wprost od tzn. Human Transformers, czyli Fan Artu przedstawiającego Transformersy jako ludzi. Muszę wam powiedzieć w sekrecie, że Optimus, Megatron, Starscream i KnockOut wychodzą im nader przyzwoicie(chociaż ta ostatnia dwójka częściej przedstawiana jest jako....kobiety ;D )
Poszukajcie sobie tych rysunków(choć niekiedy, zwłaszcza na Deviancie, trzeba potwierdzić to, iż ma się ukończone 18 lat, czyli założyć konto, bo często jest tak, że rysunki przekraczają granicę dobrego smaku - The_Darkest_Charlotte wie o czym mówię :) )

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

hahaha, ludzie to naprawdę mają przedziwne pomysły, ja nigdy nie odważyłabym się narysować takich rzeczy a co dopiero podpisać się pod tym obrazkiem i wrzucić go do sieci... ;) a tak apropo komputer-optimus mnie rozwalił xD świetny też muszę sobie zrobić takie coś ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Na tym zdjęciu to był pomalowany tak wstępnie :D markerami kilka wieczorów go malowałam, a na dzień dzisiejszy to jest już calutki pociągnięty farbą olejną, pomalowałam go chyba jakieś 4 lata temu i nie żałuje mój własny Optimus Prime <jak by to Cullen zobaczył XD albo moje rysunki z Transformers Prime> LOL

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

No, ja nie mam niestety (lub stety bo to co bym rysowała byłoby po prostu chore XD) talentu rysowniczego, ale mam talent pisarski i wierzcie mi, że używam go w dobrym i wiadomym celu ;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

jakieś historyjki z Optimusem ? ;D

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

To nie tyle, że to historyjki. Planuję napisać całą książkę, być może składającą się z kilku tomów. Plany już są w pełnej fazie realizacji, zdobyłam odpowiednie programy dla siebie i dla qmpeli(która będzie to ilustrować, gdyż wprowadzę nowe postacie min. nowe boty), obecnie jestem przy charakterystyce poszczególnych bohaterów(których jest od groma, zwłaszcza nowych), a potem wezmę się za prolog i poleci jak z górki.
Mam nadzieję, że to spojrzenie na Transformersy, które przedstawię, będzie całkowicie świeżym i nowym, wprowadzając dobrą, rozwiniętą, wielowątkową fabułę, której niestety brakowało w BayFormersach :(
Jednakże z powodów nader przyziemnych(szkoła - nauka i konkursy) prace posuwają się wolno, ale mam nadzieje, ze zmieni się do w wakacje i w ciągu najbliższego roku(ewentualnie dwóch) powstanie już pierwszy tom.

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

nieźle, jak skończysz daj znać, z wielką chęcią przeczytam ;) ja nie biorę się za pisanie, kiedyś pisałam jakieś opowiadania ale wszyscy twierdzili, że to nędzne wypociny a więc zabrałam się za rysunki ;) życzę powodzenia z tą książką :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

A właśnie jak tam twoje rysunki? Narysowałaś już Optimusa? :D
Mi w każdym razie rysunki nigdy nie podchodziły, umiem tylko malować i "bawić się" plasteliną, lecz pisanie prozy i poezji podchodzi mi bardziej :) Kiedy piszę, mam nieskończone pole do wyobraźni i co ważniejsze mogę stworzyć własny świat, co niestety jest często ograniczane przez kartkę papieru. Wole kształcić się w tym czym jestem dobra, a wiem że jestem bo nagrody, który tkwią na mojej półce mówią same za siebie(oprócz tej za królową grzeczności, po prostu lubię dużo czytać o savoir vivre ;D). Przede mną jeszcze lata doskonalenia się, ale wierzę w to, że dzięki wytrwałej i suwerennej pracy w końcu mi się to uda :)
Post Scriptum - Początek akcji owej książki toczy się w Polsce, dopiero potem przenosi się do Ameryki i ...........a nie prawie się wygadałam wróć ;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

no cóż... optimus wyszedł jak wyszedł... xD już lepiej wygląda ten z G1 ;) Już się doczekać nie mogę, kiedy przeczytam twoją książkę, a tym że wspomniałaś o miejscach rozgrywanej akcji napędziłaś mi jeszcze większej ochoty na przeczytanie tego dzieła ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

No, zobaczymy co to będzie :) Powiem ci, że miejsc tych ważniejszych będzie kilka, a jednym z nich będzie Polska :)

Fanka_TF

Oooo...Jak to coś o TF to chce przeczytać * ^ *~

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

ja tam często rysuje transformersy... mam chyba talent do tych rzeczy, bo moja przyjaciółka to zawsze chce na urodziny albo portret Knockout'a z Breakdown'em lub wszystkich z Botów lub Conów...=D
jak kto chce to moge narysować komuś...

ocenił(a) serial na 10
Vebi

Jak już wspominałam, sama nie mam talentu i może to i lepiej :)
Z chęcią zobaczę twoje rysunki :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

ok.
to za tydzień wstawie jeden z nich na profi....
a.. zapomniałabym powiedzieć...cytat " Chociaż są wyjątki, jak np. mój ojciec, który jak tylko wróci z pracy do domu krzyczy : Włącz Optimusa ! Włącz Optimusa! ;D"- to mnie rozwaliło...też bym tak chciała=D

ocenił(a) serial na 10
Vebi

Nieskromnie dodam, że to ja rozbudziłam w nim tą ogromną miłość do Transformersów :)
Gdyby nie ja to nadal by uważał(gdyż przed 2009 czyli wyjściem Revenge of the Fallen TF'y oglądał w latach 80 ), że Megatron był przywódcą Autobotów, a Optimus jego zastępcą(....tylko nie bijcie ;D)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

no kto by pomyślał... hahahahaha
=D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

no cóż... fajny ojciec :) mój tylko jak widzi że siedzę na filmwebie lub youtubie mówi ,,znowu te transformersy! zrobiłabyś coś pożytecznego!" i robi mi wykład na temat ,,jak chcesz mieć udaną przyszłość lepiej weź się do nauki"... nienawidzę tego choć w pewnym sensie ma rację :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Noo ja jestem dopiero w II kl. gimnazjum, ale wkrótce będę miała do wyboru liceum, co decydująco i na zawsze zaważy na mojej przyszłości, więc już teraz muszę porządnie się wziąć za naukę i rozwijanie swoich zainteresowań(min. nauki łaciny, pisarstwa i paleontologii).
Uczyć się warto, bo to czego się nauczymy nie zginie i przyda się w przyszłości :)

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

To zależy, na ile jesteś gotowa ;D I na jakie momenty ;D

Fanka_TF

Jestem gotowa na wszystko !!! Wierz mi ja już chyba wszystko widziałam i czytałam XD Chce, chce, chce czytać !!!

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Hm ja moją książkę piszę na razie do szuflady ale mogę ci polecić jedną stronę, gdzie Transformersy są w wersji Human, a samo opowiadanie ma charakter Boy-Boy, także jeśli chcesz...;D

Vebi

Jak dziewczyna jest normalna to ją wszystko zainteresuje nawet TF, z reszta widzę, że coraz więcej dziewczyn wchodzi w tematy TF. Comsing8 - komp Optimus mnie powalił, też chce takie coś XD. Widzę, że koleżanki mają konta na DA ...hehe, ja też mam ale się wam nim nie pochwale bo jak zobaczycie co tam jest to padniecie.

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

No i mnie zaciekawiłaś...powiedz <oczka małego psiaka>

Fanka_TF

Mowiłaś... "rysunki przekraczające granice dobrego smaku" - u mnie to nie dotyczy TF, ale ja jestem fanką różnych dziwnych stylów i rodzajów mangi, anime, pewnego komiksu który bardzo przekraczającą granice dobrego smaku dla osób nielubiących brutalności i dziwnych fetyszy XD Nie chce poprostu żebyście sobie o mnie pomyślały że jakaś wariatka ze mnie. Pewnie się już wam dziwne rzeczy nasuwają na myśli, ale to na pewno nie to o czym myślicie XD zboczuszki~ Poprostu mam wile dziwnych zainteresowań ale np: jednym się mogę pochwalić, mam konto na mangamagazine.net i czytam http://www.mangamagazine.net/manga-and-comics/Land-of-Lions/detail-page/7. Dobra... dość chwalenia się, bo się jeszcze czymś nienormalnym przypadkiem pochwale i będzie =D

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Oj kochana, to ty nie widziałaś tych fotek co ja i The_Darkest_Charlotte :)
Uwierz mi ja mam ich...z ok. 10 tys na kompie(i tutaj nie żartuje) jedne są takie fajne, jak np. mój avatar, a inne.......jeżeli chcesz to mogę podać ci strony ;D

Fanka_TF

No pewnie ! Dawaj te stronki =D chętnie luknę ~ akurat kończę robotę to se chwile posiedzę na spokojno ;)

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

nie radzę tego oglądać ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Oj tam!! Ciiiii !! <zakrywa jej usta>

Oglądaj, oglądaj ;D

Fanka_TF

Hahaha.. już pooglądałam i żyje, ja mam nieźle zryty mózg także takie rzeczy mnie nie zabiją ~ ;D Ale wy wariatki jesteście =D Podaj tą stronkę z tym boy x boy, yaoi mi niedziwne ;D