PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599993}
7,0 1,1 tys. ocen
7,0 10 1 1092
7,0 2 krytyków
Transformers: Prime
powrót do forum serialu Transformers: Prime

Pod koniec czerwca zaczęłam swoją przygodę z "Transformers: Prime". Był chyba 29 dzień miesiąca, a ja po prostu się nudziłam. Postanowiłam coś obejrzeć, a że mam młodszego brata, to postanowiłam, że znajdę też coś dla niego. Wtedy przypomniałam sobie o Transformerach. Znalazłam pierwszy odcinek i zaczęliśmy oglądać. Kreskówka naprawdę go wciągnęła. Z resztą, nie tylko jego! :) Ja też z zaciekawieniem patrzyłam w ekran. Po prostu przyjemnie się ogląda. Grafika jest naprawdę dobra, przyjazna dla oka, a to duży plus. Wygląd postaci po prostu śliczny. I roboty, i ludzie wyglądają świetnie. Humor jest w porządku, w niektórych momentach nawet się zaśmiałam :D Najbardziej uśmiałam się na odcinkach, w których była mowa o Unicronie. Mówili na niego jednorożec :'D No po prostu kocham to. Intro - cudne. Muzyka też wyszła dobrze, wpada w ucho. Fabuła całkiem ciekawa. Cieszy mnie to, że akcja stopniowo się rozwijała, że dopiero z czasem działo się coraz więcej :) Mam też kilku ulubieńców:
Optimus Prime - Dobry dowódca i wojownik. Super walczył z Deceptikonami. Dubbing wyszedł im dobrze i dlatego przyjemnie było słuchać jego wypowiedzi. No i przede wszystkim - ślicznie wygląda.
Arcee - Piękna, dobra wojowniczka. Podoba mi się jej charakter - stanowcza, opiekuńcza (martwiła się o swojego partnera)
Bumblebee - Dobry zwiadowca, bardzo fajnie strzela. Ma uroczą buźkę, podobają mi się jego duże oczy, pasują mu.
Spokojnie, mam też kilka ulubionych Deceptikonów!
Knock Out - Polubiłam go w szczególności za wygląd, ma śliczną twarz ^^'' Charakterek ma fajny, jest takim narcyzem. Pasuje to do niego. Szkoda mi go było, gdy miał porysowany lakier :c Jest czerwony, a to mój ulubiony kolor.
Starscream - Lubię go głównie za jego charakter - tchórz, cwany, przebiegły. Wygląda nieźle, budowę ciała ma bardziej jak kobieta, ale mi tam to nie przeszkadza. Z resztą, dobrze mu w tych jego 'obcasach' :P W sumie przykro mi się robiło, gdy widziałam, jak Megatron go traktuje..
Mogłabym tu jeszcze dodać Lorda Megatron'a, ale on mnie po prostu przerażał. Wygląda całkiem creepy :v Co nie zmienia faktu, że to dobry zły charakter. Nawet go polubiłam.
Jedynie Miko mnie irytowała. No co tu dużo mówić.. typowa zbuntowana nastolatka, którą nie interesują szkoła i rodzice. Ale fajnie wygląda. Też tak jak ja nie lubi pająków xd
Podsumowując, kreskówka jest naprawdę dobra, wręcz świetna według mnie. Polecam każdemu. Mocne 9/10 <3