PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186908}

Transformers

1984 - 1987
7,6 4,1 tys. ocen
7,6 10 1 4140
6,3 3 krytyków
Transformers
powrót do forum serialu Transformers

Widziałem kiedyś na youtube moment z serialu transformers gdzie optimus "umiera" i pod tym filmikiem włączyłem filmik gdzie ktoś go wskrzesza.
Były to dwa roboty - jeden podobny do dinozaura, a drugi miał kilka twarzy naokoło "głowy" i w sumie ta druga postać to sama "głowa" z twarzami.
Moje pytanie jest następujące:
Co to za postaci i jaką pełnią role w świecie transformersów?

ocenił(a) serial na 10
pompek888

Optimus Prime umarł nie w serialu, ale w pełnometrażowym filmie animowanym z 1986 (choć to prawda, że film wraz z serialem tworzył całość i był przejściem do nowej serii). Postacie o które pytasz to quintessony, które były stwórcami Transformersów, dlatego właśnie one wskrzesiły Prime'a.

rycerz1984

Nie wiedziałem że to film bo widziałem tylko urywek na youtube. Dzięki za informacje. Poszukam se coś więcej na ten temat.

ocenił(a) serial na 9
pompek888

Musiałeś oglądać kawałek przedostatniego odcinka 3 sezonu.
Ten podobny do dinozaura to z tego co pamietam autobot Sky Lynx, a drugi z twarzami dookoła głowy to jeden z Quintesonów.

Ciapol

ja mam również kilka pytań do fanów serialu - oglądałem go może 10 lat temu (miałem 5 lat - wiec nie pamietam zbyt wiele ;])
Chodzi o to czy:
1.bumblebee zginął w serialu???
2.czy pojawiła się postać Sama Witwickiego?
3.czy pojawił się The Fallen (główny przeciwnik z nowego filmu)
4.czy w serialu też była "rodzina" Primów?
5.czy były te same przedmioty co w filmach (wszechiskra i klucz) - pamiętam co nieco o jakimś gwiezdnym mieczu ale moze mi to ktos wyjasnic - bede bardzo wdzieczny, z góry dzieki

LadiesMan217

ad.5
Z gadżetów małego transformersa typu "musisz to mieć" kojarzę tylko matrycę stworzenia. Artefakt pojawiał się w sadze o Unicronie.

ocenił(a) serial na 8
LadiesMan217

1. Nie, został tylko ranny i przebudowany na Goldbuga.
2. Nie - był za to jego serialowy odpowiednik, Spike Witwicky.
3. Nie.
4. Nie - były tylko tzw Starożytne Autoboty.
5. Nie było Wszechiskry, była Matryca Przywództwa, a także Klucz do Komory Plazmaenergentycznej oraz Klucz do Vectora Sigmy, komputera, który daje życie Transformerom.

pompek888

Jest to odcinek Koszmarne przebudzenie, odcinek z 3 sezonu.
a jeśli chcesz sie dowiedzieć co to za postacie Quintessons, to obejżyj 5 odcinków pt: Five Faces od Death
pozdrawiam :)