Poza Armadą oglądałem z całej serii tylko Beast Wars, Beast Machines i dwa pierwsze filmy Bay'a komiksów żadnych nie czytałem. I tu mam problem dlatego ,ze w Armadzie Starscream to najlepsza postać (jak dla mnie) a słyszałem ,że w pierwotnej wersji Transformersów to był zwykły tchórz i zdrajca co by potwierdzał jeden odcinek Beast Wars w którym się pojawia, chociaż tam się pokazał jako świetny wojownik i nijak mi na tchórza nie pasował. Wiec jak to z nim było czy Starscream z armady i ten pierwotny to dwie zupełnie inne postacie czy po prostu Armada i pierwsze Transformery to zupełnie inne uniwersum i nie należy ich łączyć ?
Obejrzyj pierwszą i drugą generacją z lat 80' a pomiędzy nimi Transformers The Movie a dowiesz się kim jest Starcsream.
Komiksy kiedyś czytałem ale odbiegały nieco od serialu ale Starscream w jednym i drugim był taki sam.
Wojownik z niego może i niezły (a raczej przebiegły) ale to zdrajca i tchórz. Zdradzał Megatrona tyle razy, że aż dziwne czemu dowódca nie zabił go za pierwsze przewinienie, co mu się czasem zdarzało.
Dzisiejsze seriale mocno odbiegają od pierwowzoru.
Jak kolega wyżej, Starscream to ogólnie pisząc to "dwulicowa żmija"
Polecam zobaczyć go w Transformers Prime
Tak więcej to oglądałem tylko Armadę i Beast Wars, w tej pierwszej serii faktycznie Starscream jest świetną postacią, charakterystyczny głos, ciekawy design i epicka śmierć. Ulubiona postać z tej bajki w dzieciństwie.
Gdzie w Beast Wars był Starscream? Kto nim było? Kiedy to się oglądało..