PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190890}

Trawka

Weeds
2005 - 2012
7,5 29 tys. ocen
7,5 10 1 28845
7,7 12 krytyków
Trawka
powrót do forum serialu Trawka

No cóż Sezon 4 ogólnie według mnie trzymał poziom pierwszych 2 serii bo 3 to porażka, kilka ciekawych momentów, kilka śmiesznych, także Weeds jak na razie nie podziela losów większości seriali które mają dobry tylko pierwszy sezon. Co do Finału sezonu to był to według mnie najlepszy odcinek serii a na pewno najśmieszniejszy - Celia i jej córka, Doug i lina (mój ulubiony gag 4 serii :P:). Wiadomo coś o 5 sezonie?

Godfather99

zgadzam sie.obawialem sie ze przeniesienie akcji z agrestic w inne miejsce zle przysluzy sie serialowi,ale na szczescie sie mylilem.nancy,andy no i przede wszystkim doug (mam nadzieje ze odpusci sobie to wieszanie)jak zwykle trzymaja poziom. w kazdym odcinku przynajmniej jeden genialny tekst:) celia tez jak zwykle swietna....co do 5 sezonu to ma pojawic sie w czerwcu/lipcu 2009 i ma byc to ostatni finalowy sezon-takie informacje podala stacja showtime

ocenił(a) serial na 9
szopus

Nieprawda, Showtime zamówiło jeszcze co najmniej dwa sezony - to jest oficjalna informacja. Poza tym to jedna z najchętniej oglądanych pozycji programowych tej stacji.

Ostatni odcinek niesamowity, ciekawe jak rozwiążą Celię i jej córunię ;p

użytkownik usunięty
Kubz

Faktycznie w finałowym odcinku było kilka zwrotów bardzo zaskakujących, jak na przykład sprawa z córką Celi (nie widzieliśmy jej od 1 sezonu, więc fajnie zobaczyć znowu w dodatku w ładnym krajobrazie meksyku :). Jednak mimo to odcinek nie był aż tak zaskakujący jak zapowiadali, myślałem, że akcja będzie baardzo szybka i w ogóle dużo się wydarzy w tym odcinku a tu nic z tych rzeczy, spokojne sceny z Nancy, która była zamyślona i skołowana. Faktycznie ciekawi mnie jak się dalej potoczy historia z jej dzieckiem (a może poroni?). Tak samo wątek z miłością Andiego do Nancy, to coś ciekawego, ale wg mnie to tak dziwnie by wyglądało, bo on troche jak jej brat albo syn nawet, hehe. No ale zobaczymy. Odcinek ogolnie ciekawy, dobre zakończenie sezonu, ale nie był aż tak śmieszny i zabawny wg mnie jak tutaj tak niektórzy piszą.

Godfather99

Podsumowanie sezonu. Źle się zaczął, pierwsze odcinki były cholernie nudne. Z czasem na szczęście zrobiło się dużo ciekawiej.
Niezłym pomysłem było przejście na coś w stylu komediowo-dramatycznym. To znaczy zostawienie zabawnych przygód Andy'ego, Celii i Douga, przy jednoczesnym wycięciu humoru z losów Nancy. Podczas gdy oni bawili się lepiej lub gorzej, jej na głowę zwaliły się nieprzyjemne, momentami drastyczne, konsekwencje prowadzonej działalności. Serialowi wyszło to na dobre.
Season finale w fotel mnie nie wbiło. Odcinek jak odcinek, podobny do poprzednich. Zakończenie trochę naciągane, cliffhanger ze zdjęciem niepotrzebny.

Końcowa ocena, dla porównania z poprzednimi sezonami:
I - 9
II - 8
III - 5
IV - 7/10
Gorzej niż na początku, lepiej niż w zeszłym roku.