Właśnie dorwałem soundtrack z obu sezonów serialu.
Najbardziej podobały mi się:
Michael Franti and Spearhead - Ganja Babe
Jenny owen Youngs - Fuck, Was I
Nellie McKay - David
Melvina Reynolds - Little Boxes (a jakże by inaczej, tylko ta wersja)
Regina Spektor - The Ghost of Corporate Future
Ale rónież niczego sobie:
Peggy Lee - A Doodlin Song (staroć, ale coś w nim jest bez wątpienia)
The Be Good Tanyas - The Littlest Birds
Zeroleen - All Good
Rogue Wave - Kicking the Heart Out
Aidan Hawken - Neighborhood
A jak to jest u was?
PS - Polecam :)
Moje dwa ulubione to:
Of Montreal - Wraith Pinned To The Mist
Jenny Owen Youngs - Fuck, Was I
The Be Good Tanyas - The Littlest Birds. musze przyznac ze nie znam innego tak pozytywnie nastrajającego mnie utworu. jest świetny. z reszta scena w której się pojawia tez:)
Zna ktoś z was może tytuł bardzo klimatycznego utworu, którego można przez chwilę usłyszeć w ostatnim odcinku drugiego sezonu "Trawki"? Słowa mniej więcej brzmią (o ile dobrze pamiętam):
"Die, motherfucker, die
I wonna see you cry
And then I watch you die
Cause my day sucks ass"
-_- >> DUŻY SPOJLER << -_-
Piosenkę tę słyszymy, gdy pachołki Keshishiana napadają Petera, siedzącego w wozie i wjeżdzają z nim do garażu...
-_- >> KONIEC DUŻEGO SPOJLERA << -_-
Z góry dzięki za pomoc.
Tytuł już znam, więc z tym problemów nie ma. "Die, motherfucker, die" zespołu Get Set Go. Niestety, bardzo trudno dostępny.
PS Sorry za durne błędy w przytoczonym tekście piosenki ;)
dzięki za wrzucenie tylu tytułów piosenek, po obejrzeniu całych 2óch sezonów muszę przyznać, że muzyka to duzy plus dla Weeds, w takim razie teraz się zapoznam bliżej z tymi utworkami...
a wiesz może jak nazywa się utwór i jego wykonawca, który grany jest na końcu 5tego odcinka pierwszego sezonu ? : >
niestety tu nie ma, ale znalazlem jakby ktos chcial wiedziec to utwor nazywa sie: If I Ever Leave This World Alive - Flogging Molly : )