Zauważyliście błąd w "Oficerach"? Przy Grandzie zapomniano o jednym szczególe, jakim jest tatuaż MAG. W "Oficerze" Wielgosz nosi go na ramieniu, w drugiej serii tatuaż znikł. Szkoda, że zapomina się o takich znaczących drobiazgach.
Łee, to faktycznie poważne niedociągnięcie. W Trzecim z kolei rana postrzałowa Kruszona została cudownie wyleczona w kilkanaście minut... I nawet dziura w ubraniu zniknęła ;)
Może Grand sam sobie kazał usunąć ten tatuaż, chciał końcu zerwać z przeszłością a ten tatuaż był dość charakterystyczny.
Z tym postrzałem to faktycznie były jaja ale bardziej z powodu tego że Kruszon nic sobie z niego nie zrobił....może nie chciał wyjśc na mięczaka przy Grandzie.
Może się ucieszył, może Aldonka lubi takie seksowne blizny:D
O ile sobie przypominam Grand miał ten tatuaż na lewym ramieniu. Właśnie mniej więcej w tatmo miejsce został zraniony nożem przez Kanibala. Później mogło to wyglądać niezbyt estetycznie, więc usunął resztę tatuażu. Fajny motyw byłby, gdyby zrobił sobie operację plastyczną twarzy- podchodzi do "starych znajomych" i nikt go nie rozpoznaje. Miałby wtedy znacznie większe mozliwosci działania i bycia "nowym człowiekiem". Wg. szkoda, że nie zaproponowano takiego rozwiązania (albo przebieranki w stylu "Szakala")
I kim zastąpiłbyś Małasza? Zakościelnym? ;P
Moim zdaniem to niewykonalne. Grand to Małaszyński. Małaszyński to Grand. Kropka :) Przy okazji - oglądaliście ostatni program Sz.Majewskiego? (generalnie nie przepadam za tym gościem - ale Granda i Peszka chciałem zobaczyć) Świetny był tekst Małasza o fanie z Empiku :) "- To pan grał u Wajdy w Katyniu? -Tak, to ja. - A Granda w Oficerze też? - Tak. - A pedała u Majewskiego? Tak, to też ja. - A, to dziękuję" :)
Moim zdaniem rozwiązanie z TwT było mocno chybione. Jeśli już wprowadzamy motyw zmiany twarzy, to jedynie sensowna jest podmiana aktorów. Inaczej wygląda to mało realistycznie, a w przypadku TwT nawet śmiesznie. Tak uważam.
Dirty, Grand miał tatuaż na prawym ramieniu, to Juby miał na lewym. Oglądałem kilka dni temu 10 odcinek "Oficera" i przyjrzałem się mu, kiedy rozmawiał z Kruchym w bluzce bez rękawów. Niestety w drugiej serii tego tatuaża brak(scena w więzieniu z Ritą przed odbiciem go, potem ćwiczenia porwania Alicji).
No niezły był ten program, można się też było dowiedzieć że Małasz nie miał kaskadera w tej scenie ''podpalenia w ''oficerach''.
A co do tego faceta z empiku to może się po prostu chłopak spiął że spotkał taką bądz co bądz gwiazde.
A widzieliście wywiad z Szycem przeprowadzany przez dzienikarke Wirtualnej Polski, takiej trwemy jaką miała ta pani to dawno nie widziałem.
Prosze bardzo: http://pl.youtube.com/watch?v=JwzCHm9d0RQ
A zobaczcie komentarze pod filmikiem troche niesmaczne ale jednak, wywiad był robiony kiedy Szyc krecił trzeciego.
Nieżle sobie z dziwczyny żartuje no ale przy takim poziomie pytań.
Zdjęcia do "Trzeciego oficera" rozpoczęł się we wrześniu. To nawet widać. A wywiad był zaraz przed tym na wakacjach.
no i jeszccze pogrzeb granda - współpracownicy Matejewskiego tj Jankes i Rezus mają złe stopnie na rogatywce. W WP nie ma już stopnia chorąży sztabowy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stopie%C5%84_wojskowy
no i jeszccze pogrzeb granda - współpracownicy Matejewskiego tj Jankes i Rezus mają złe stopnie na rogatywce. W WP nie ma już stopnia chorąży sztabowy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stopie%C5%84_wojskowy
Współpracownicy generała maja stopień porucznika. Widać dokładnie.
Poza tym nie wiem czy ktoś zauważył, że mowę podczas pogrzebu Granda wygłaszał aktor podobny do Macierewicza - mentora spec służb w rządzie PiS.
Tak tylko chciałam dodać, że tatuaż na ramieniu Granda nie zniknął tylko w cudowny sposób zmienił miejsce.
W oficerze widać wyraźnie,że Grand ma tatuaż na prawym ramieniu np. w 10. odcinku kiedy pokazuje Kruszonowi plan napadu.
W Oficerach natomiast widać wyraźnie podczas ćwiczeń do porwania Alicji ( odcinek 11.)jak tatuaż jest na lewym ramieniu z raną od Kanibala.