PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Błąd w "Oficerach"

użytkownik usunięty

Zauważyliście błąd w "Oficerach"? Przy Grandzie zapomniano o jednym szczególe, jakim jest tatuaż MAG. W "Oficerze" Wielgosz nosi go na ramieniu, w drugiej serii tatuaż znikł. Szkoda, że zapomina się o takich znaczących drobiazgach.

ocenił(a) serial na 10

Łee, to faktycznie poważne niedociągnięcie. W Trzecim z kolei rana postrzałowa Kruszona została cudownie wyleczona w kilkanaście minut... I nawet dziura w ubraniu zniknęła ;)

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Może Grand sam sobie kazał usunąć ten tatuaż, chciał końcu zerwać z przeszłością a ten tatuaż był dość charakterystyczny.
Z tym postrzałem to faktycznie były jaja ale bardziej z powodu tego że Kruszon nic sobie z niego nie zrobił....może nie chciał wyjśc na mięczaka przy Grandzie.
Może się ucieszył, może Aldonka lubi takie seksowne blizny:D

WOLVERINE55

O ile sobie przypominam Grand miał ten tatuaż na lewym ramieniu. Właśnie mniej więcej w tatmo miejsce został zraniony nożem przez Kanibala. Później mogło to wyglądać niezbyt estetycznie, więc usunął resztę tatuażu. Fajny motyw byłby, gdyby zrobił sobie operację plastyczną twarzy- podchodzi do "starych znajomych" i nikt go nie rozpoznaje. Miałby wtedy znacznie większe mozliwosci działania i bycia "nowym człowiekiem". Wg. szkoda, że nie zaproponowano takiego rozwiązania (albo przebieranki w stylu "Szakala")

ocenił(a) serial na 10
Dirty

I kim zastąpiłbyś Małasza? Zakościelnym? ;P

Moim zdaniem to niewykonalne. Grand to Małaszyński. Małaszyński to Grand. Kropka :) Przy okazji - oglądaliście ostatni program Sz.Majewskiego? (generalnie nie przepadam za tym gościem - ale Granda i Peszka chciałem zobaczyć) Świetny był tekst Małasza o fanie z Empiku :) "- To pan grał u Wajdy w Katyniu? -Tak, to ja. - A Granda w Oficerze też? - Tak. - A pedała u Majewskiego? Tak, to też ja. - A, to dziękuję" :)

Michael_1610

Chyba nie czytasz zbyt uważnie- nigdzie nie napisałem, że zastąpiłbym go innym aktorem.

ocenił(a) serial na 10
Dirty

Moim zdaniem rozwiązanie z TwT było mocno chybione. Jeśli już wprowadzamy motyw zmiany twarzy, to jedynie sensowna jest podmiana aktorów. Inaczej wygląda to mało realistycznie, a w przypadku TwT nawet śmiesznie. Tak uważam.

użytkownik usunięty
Michael_1610

Dirty, Grand miał tatuaż na prawym ramieniu, to Juby miał na lewym. Oglądałem kilka dni temu 10 odcinek "Oficera" i przyjrzałem się mu, kiedy rozmawiał z Kruchym w bluzce bez rękawów. Niestety w drugiej serii tego tatuaża brak(scena w więzieniu z Ritą przed odbiciem go, potem ćwiczenia porwania Alicji).

ocenił(a) serial na 10

No niezły był ten program, można się też było dowiedzieć że Małasz nie miał kaskadera w tej scenie ''podpalenia w ''oficerach''.
A co do tego faceta z empiku to może się po prostu chłopak spiął że spotkał taką bądz co bądz gwiazde.
A widzieliście wywiad z Szycem przeprowadzany przez dzienikarke Wirtualnej Polski, takiej trwemy jaką miała ta pani to dawno nie widziałem.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Nie widziałem. Możesz podać jakiegoś linka?

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Prosze bardzo: http://pl.youtube.com/watch?v=JwzCHm9d0RQ
A zobaczcie komentarze pod filmikiem troche niesmaczne ale jednak, wywiad był robiony kiedy Szyc krecił trzeciego.
Nieżle sobie z dziwczyny żartuje no ale przy takim poziomie pytań.

ocenił(a) serial na 7
WOLVERINE55

Zdjęcia do "Trzeciego oficera" rozpoczęł się we wrześniu. To nawet widać. A wywiad był zaraz przed tym na wakacjach.

jonaszmiauczynski

no i jeszccze pogrzeb granda - współpracownicy Matejewskiego tj Jankes i Rezus mają złe stopnie na rogatywce. W WP nie ma już stopnia chorąży sztabowy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stopie%C5%84_wojskowy

no i jeszccze pogrzeb granda - współpracownicy Matejewskiego tj Jankes i Rezus mają złe stopnie na rogatywce. W WP nie ma już stopnia chorąży sztabowy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stopie%C5%84_wojskowy

koshi7

Współpracownicy generała maja stopień porucznika. Widać dokładnie.

Poza tym nie wiem czy ktoś zauważył, że mowę podczas pogrzebu Granda wygłaszał aktor podobny do Macierewicza - mentora spec służb w rządzie PiS.

ocenił(a) serial na 7

Tak tylko chciałam dodać, że tatuaż na ramieniu Granda nie zniknął tylko w cudowny sposób zmienił miejsce.
W oficerze widać wyraźnie,że Grand ma tatuaż na prawym ramieniu np. w 10. odcinku kiedy pokazuje Kruszonowi plan napadu.
W Oficerach natomiast widać wyraźnie podczas ćwiczeń do porwania Alicji ( odcinek 11.)jak tatuaż jest na lewym ramieniu z raną od Kanibala.

ocenił(a) serial na 10
Nimmeril

No widać charakteryzator strzelił gafe..................