PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Czas Umierać!!!!!

ocenił(a) serial na 7

Trzeci Oficer był chyba ostatnim serialem kryminalnym godnym uwagi.Jeszcze rok temu o tej porze mogliśmy oglądać Pitbulla i Glinę 2. Teraz za to mamy do wyboru Tancerzy, Teraz albo Nigdy itd...Czyli ogólnie straszna komercja.Doszło do tego że zacząłem oglądać "39 i pół", który nie jest serialem złym ale...Wszyscy fani trylogii a szczególnie "Oficera" zapewne rozumieją o co mi chodzi. Przy dzisiejszym badziewiu jaki serwuje nam szczególnie tvp wydaje się być arcydziełem. Gdy widzę na ekranie zajawki Dextera, Lost albo jakiegoś Jericho to po prostu mnie krew zalewa!!!Czy naprawdę tv ma nas za takich bezmózgich idiotów? Gdzie się podziały te stare dobre seriale kryminalne?

ocenił(a) serial na 8
daro_22

Ja cię rozumiem bardzo dobrze. Żygam tymi jeb..bymi tancerzami. Żygam tymi gównianymi reklamami przepełnionymi uśmiechnietymi mordami i gównianą muzyką, która zamiast zachęcić mnie do kupna produktu rozdrażnia mnie do czerwoności. Nie rozumiem, dlaczego kryminalni zbierają same nagrody telewizyjne? Dlaczego Pitbull jest na ostatnich miejscach? Dlaczego teraz na topie są filmy z obsadą nowych "aktorów"? Wszystkie badziewiaskie serie teraz albo nigdy, lejdis i Bóg wie co jeszcze... Gdzie są filmy typu "Psy"? Czy TVN musi mnie zalewać reklamami z damienckim i pseudoartystami afromen?

Aritcz

Telewizja rządzi się własnymi prawami. I chyba tylko nam się wydaje, że zapotrzebowanie na ciut ambitniejsze produkcje w Polsce istnieje. Ja raczej nie mam nadzieji na jakieś większe zmiany. Od czasu do czasu coś fajnego w tv się pojawi ale na regularną emisję takie programy szans nie mają. Swoją drogą tak bardzo nielubiana przeze mnie TVP wypada nad wyraz korzystnie w porównaniu z tvn i Polsatem.

A ostatnio sobie nadrabiam zaległości w postaci Sfory i trzeciej serii Pitbulla :)

użytkownik usunięty
M_a_r_q

Fakt, TVP wypada bardzo dobrze. Ja wziąłem się za "Pitbulla", jestem po pierwszym sezonie i wkrótce kupie drugą serię. Potem planuję kupić "Glinę". Jeśli o seriale chodzi, to TVP jest bezkonkurencyjna. "Oficer", "Glina" i "Pitbull" to pozycje, które biją na głowę produkcje Polsatu i TVN-u. Jedyna produkcja TVN-u warta uwagi to "Odwróceni". Reszta, to... szkoda gadać.

ocenił(a) serial na 8

Ja teraz rozpracowuję Glinę. Naprawdę dobry serial, trzyma klimat. Polecam.
Odwróceni też nie są źli :)
Pitbull to chyba najlepszy serial jaki dotąd widziałem.

ocenił(a) serial na 10
Aritcz

Niestety zgadzam się z wami.
Telewizja stawia ostatnio chyba na same ''babskie seriale(bo tancerze, teraz albo nigdy raczej nie nadają się dla facetów).
Też jestem po pierwszej serii Pitbulla i planuje kupić następną.
Zgadzam się że TVP robi lepsze seriale choć nie wszystkie.
TVN robi gówno dla wszystkich(od 12 lat)dlatego większość ich seriali jest taka beznadziejna delikatnie rzecz ujmując.
Ja mimo wszystko wole Oficera i kontynuacje chociaż Gebels i Despero to świetne postacie:D
No i Braciak w epizodzie świetnie zagrał w Pitbullu.
O ofercie Polsatu litościwie nie wspomnę...

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Polsat miał jedynie przyzwoitą do pewnego momentu "Falę Zbrodni". Potem dali jakiś shit "Prawo Miasta". Ale nie zapominajmy, że Polsat emitował też "Ekipę", dla osób interesujących się polityką(w tym i mnie) jest to ciekawa propozycja. Można zakupić na DVD.

ocenił(a) serial na 7
WOLVERINE55

Zgadzam się w telewizji puszczają sam chłam.
Trochę poczułam się urażona za te "babskie seriale", ja tego gniotu nie oglądam; czasem mi wstyd, że tak liczne przedstawicielki mojej płci oglądają ten syf. :)

Nimmeril

To ja może w imieniu kolegów przeproszę :) Być może to zbyt duże uogólnienie ale wiadomo, że chodzi o różne telenowele i typu telewizyjne zapchajdziury które z założenia nie mają się nigdy skończyć a więc ciężko doszukiwać się w nich jakiegoś przesłania.

Z Hilarym się zgadzam - Ekipa była bardzo dobra, profesjonalnie zrobiona i szkoda, że nie zdecydowano się na kontynuację. Fala zbrodni też wtedy robiła wrażenie, zwłaszcza 1. seria.

ocenił(a) serial na 10
M_a_r_q

Nie zrozumiecie mnie źle ja też jestem dość wrażliwy.
Wzruszałem się na przykład przy oglądaniu ''Oficera'' z powodu wątku Aldona-Kruszon(podobnie w serii 3).
Dla mnie jednak serial musi mieć w sobie coś więcej:ciekawy scenariusz lub postacie.
A w serialach które wymieniłem tego nie uświadczyłem.
''Ekipy'' i ''Fali Zbrodni'' nie oglądałem więc się nie wypowiem.
Niestety obawiam się że moda na seriale policyjne już minęła teraz idzie moda na seriale taneczne(bueee).
A takie produkcje są nie dla mnie zwłaszcza że nigdy nie byłem fanem ''Tańca Z Gwiazdami''

ocenił(a) serial na 7
WOLVERINE55

Ha zgadzam się "tańczone" produkcje są beznadziejne. Coraz więcej tego typu filmów, seriali (o programach nawet nie wspominając) się pojawia.
Jakiś czas temu byłam w kinie i w trakcie reklam uraczyli mnie aż PIĘCIOMA reklamami tego samego filmu - "kochaj i tańcz". Przez gębę Damięckiego koszmary miałam po nocach(chociaż ten aktor mi nie przeszkadza w Oficerze zagrał wyborną postać, która miała okazję być "podwójnie" zabitą przez samego Granda xD)