CZy w telewizji publicznej nie da się już nic normalnie zobaczyć? Ile jest wulgaryzmów w 1 odcinku Trzeciego Ofciera? Bodaj 3. I co? Zostały ocenzurowane piskiem. Aż krew mnie zalała jak to usłyszałem. Po co w ogóle bluzgi zostały wpakowane do tego serialu skoro nie możemy ich usłyszeć. I czy naprawdę jesteśmy już tak niepoprawnie poprawnym państwem, że nie można kilku brzydkich słów powiedzieć? Przecież to jest śmieszne. Takie rzeczy to chyba tylko w Polsce się dzieją. :/
A co do serialu, to myślałem, że będzie tragicznie, a jest tak sobie. Jak zwykle w przypadku naszych polskich seriali - za dużo gadania, za mało akcji. W dodatku Dejczer jest denerwujący z tymi swoimi najazdami kamery na twarze bohaterów i jej nagłymi odjazdami.
I gwoli ścisłosci:
Oficer - 7/10
Oficer II - 1/10
Pamietacie Fale Zbordnii?? Tam było mase wulgaryzmów i nie były one cenzurowane...
Mam nadzieje ze w koncu tą cenzure zniosą...
http://pl.youtube.com/watch?v=GXRjnIiGgYo&feature=related
Najlepsza 30 sek. i 50 oczywscie z udzialem Kruchego ;)
Nie no TVP przeszła samą siebie. To naprawdę jest żałosne. Gdy to oglądałem nie widziałem czy się śmiać czy płakać.
Nie jestem pewien na 100% ale te ocenzurowane "piski" pojawiają się z przyczyny wczesnej pory emisji serialu. 20.40 to trochę wczesna pora i mogą ją oglądać jeszcze dzieci. Ale mogę się mylić. Mnie to też denerwuje.
A co do tych "najazdów kamery na twarze bohaterów" to chyba wina operatora. Najlepsze zdjęcia były w "Oficerze"
O tak, wczesna pora... Jedna z postaci maltretuje dilera (ktoś może powiedzieć że mu się przecież należy, nie?)- wali jego głową o kierownicę, kopie go w twarz, rzuca w niego ciężkim koszem... Przemoc widać razi decydentów TVP tylko w postaci werbalnej.
Żałosne!
Zgadzam się!
Ta cenzura to po prostu brak słów...również pamiętam jak ostatni sezon Fali Zbrodni był o 21:00, a przekleństwa były, co drugie słowo...cóż...
Na razie serial też takie sobie...i te jakieś satelity... ;]
Najazdy na twarzy to nic w porównaniu do tych satelit chyba z 3dmarka 03 je wzieli a nawet nie bo wyglądaja jak na DirectX 7 żal żal nie jak to zobaczyłem to zaczełem się smiać
satelity rzeczywiście śmieszne ;)
A tak w ogóle to raził mnie cały wątek w Nicei. Przez chwilę jak zobaczyłem miejsce akcji jak głupi uwierzyłem, że zobaczę jakieś ciekawe zdjęcia w plenerach, a tu nic z tego. Kilka zwykłych ujęć na krajobrazy bez aktorów. Jestem ciekawy czy ekipa była w ogóle we Francji? Czy zdjęcia może były kręcone w studiu, a potem połączyli je z ładnymi widoczkami?
Też tak myślałem że ekipa w ogóle nie udała sie do Francji ale jak zobaczyłem że gdy Matejewski jedzie samochodem to na jego ciemnych okularach odbija się druga strona ulicy Palmy samochody ludzie takie refleksy raczej by nie wstawili aby wyglądało to naturalnie ;)
Czy na tej desce surfingowej nie było Granda?? Ja jak Kruszon, wszędzie go widzę:) Obsesja:)
Komentarz do tej sprawy będzie krótki i konkretny:to było ŻAŁOSNE.
Mam nadzieje że TVP zrezygnuje z tej praktyki od 2 odcinka.
Nadzieja matką głupich ale zawsze warto ją mieć....
zeby bylo smieszniej to raz mi sie trafilo na 07 zgłoś sie kolo 15 chyba i wiecie co ? tam nie bylo cenzury na wulgaryzmach nie wspominajac o nagich kobietach...
ciekawa polityka w TVP
W teatrze telewizji też nie było cenzury tymczasem była tam całkiem naga pani wychodząca z łóżka Marka Konrada w jednej ze scen....
Zaczynam się zastanawiać co ma zdaniem panóów z TVP bardziej demoralizujący wpływ na młodzież która przypadkiem ogląda trzeciego oficera.
Trzeba dodać że ten spektakl był chyba od 12 lat!!!