Czy ktoś z Was jest poinformowany kiedy może nastąpić premiera serialu na DVD?
Dołączam się do pytania. Zdecydowanie wolę oglądać ten serial na dvd niż w telewizji. Powód bardzo prosty. Czekanie na kolejny odcinek to wyjątkowo nieprzyjemna szkoła cierpliwości, a oglądanie tego za jednym zamachem ma swoje plusy - jesteś na bieżąco z największymi detalami serialu. A w Oficerze ma to znaczenie.
Nie wiem, czy pamiętacie, ale niegdyś Telewizja Polska praktykowała taką zasadę, że puszczała w obieg jakiś serial na kasetach VHS kilka miesięcy przed emisją na antenie, by zarobić przy okazji przed właściwą premierą telewizyjną. Pamiętam, było tak z "Ekstradycją". To były czasy...
Premiera "Trzeciego Oficera" na DVD zapowiedziana jest na Grudzień, zaraz po emisji w Dwójce. Wydanie będzie się składało z 4 płyt DVD.
Dzięki. Chociaż, o ile dobrze pamiętam, premiera Oficerów na DVD przypadała bodajże na 4 odcinek w Dwójce. Eksperyment się nie powiódł?
Odświeżam wątek. Tak jak wcześniej pisałem - w Złotych Tarasach widziałem niedawno dwie wysokie sterty płyt dvd. Na jednej leżały płyty Oficera, na drugiej Oficerowie. Może to jakiś znak, że dvd pojawi sie jeszcze przed świętami? :)
100 - wkę zapłacimy, chyba ? Nie wiem, jak będzie z HD. "Oficerów" wydano na HD, ale nie od razu... o do "Trzeciego" też nie jestem pewny, czy powstanie wersja HD zaraz na początku...
Ktoś tu na forum pisał, że w grudniu. Nie wiem, na ile są to rzetelne informacje. W wypadku "Oficera" często informacje bywały wyssane z palce, nie mówiąc juz o spojlerach... Natomiast co do HD, tradycja mówi, ze będzie później...
Wiesz, ja wezmę co dadzą :) Najwyżej HD kupię później...
A grudzień byłby najlepszym miesiącem na premierę dvd Trzeciego - zresztą jakąkolwiek dystrybucję. Jeśli tego nie zrobią przed świętami, stracą sporo kasy... Bezwzględnie.
Muszą wykorzystać swieżość serialu i okres przedświąteczny - będący najlepszym czasem dla handlu... Niewykluczone, że cała emisja na TVP była zaplanowana z myślą o jak najlepszym uplasowaniu premiery dvd. To miałoby ręce i nogi.
"Oficerowie" mieli swoje logo już wcześnie. Chodzi mi o obrazek jaki widzimy na okładce DVD. Co do "Trzeciego" nie widać jeszcze jeszcze jakiegoś oficjalnego obrazka. "Oficerowie" fakt faktem mieli lepszą promocję...
Logo Trzeciego mamy chyba na stronie itvp. Chodzi mi o ten napis Oficer z trzema nabojami...?
Matejewski z telefonem to idealna ilustracja do fabuły "Trzeciego". Jakoś zatracił nam się tu motyw przewodni "Maszeruj albo giń". ydanie DVD pewnie dołoży od siebie coś... "Trzeci oficer. Maszeruj albo giń" a pod spodem Matejewski w centrum. Po bokach Kruszon, Sznajder, Grand itd...
Strona "Trzeciego" w porównaniu do "Oficerów" to fuszerka... A szkoda. Dobrze, że serial obronił się...
Serial jak najbardziej się obronił. A obejrzenie go w całości na dvd, to już będzie zupełnie inny efekt. Jak pomyślę o porwaniu Agatki, to wydaje się, że to było wieki temu :) Mieliśmy mnóstwo akcji w 3 serii, intryga niesamowita, jak zwykle zaskakujące zakończenie i specyficzny klimat... Nie mogę się doczekać seansu dvd :)
Gdybym miał dużo czasu zaserwowałbym sobie trzy serie w weekend:) Napierw Jacek kontra Tomek... Potem talia kart i as... Na koniec ten trzeci...:)
Mamy już jakieś info? Skoro dvd ma się pokazać zaraz po emisji w tv, to chyba czas już na jakąś reklamę/informację dot. tematu?
Najpóźniej jutro będę miał informacje co do "Trzeciego" na DVD i to oficjalne:) Jak się czegoś dowiem to napiszę.
Ooo no to świetne. Skoro już masz takie układy, to może załatwisz mi jakieś przedpremierowe wydanie? ;)
Zdobycie info to jedno, a zdobycie DVD to drugie;p Ja to pod choinkę pewnie dostanę:)
Niestety nie widzę Trzeciego w zapowiedziach na dvd w filmwebie - a są one rozpisane do stycznia...
Nie, jeszcze nie, ale mam nadzieję, że dostanę jak najprędzej. Mnie też ciekawość zżera kiedy "Trzeci Oficer" wyjdzie na DVD.
Nie, niestety napisałem drugiego maila, ale nie wiem, czy odpowiedź otrzymam. Sam czekam z niecierpliwością i na pocztę wchodzę co czas.
Skontaktowałem się z TVP - www.tvp.pl - dział kontakt, możesz także napisać na adres widzowie@tvp.pl. Wiele razy rozmawiałem z nimi na różne tematy dotyczące filmów, seriali itd., nigdy nie mieli problemów z odpisywaniem. Są trzy możliwości co do nieodpisywania na wiadomości:
1. Olewają sprawę
2. Nie znają dokładnej daty premiery
3. Chcą nam(fanom) zrobić niespodziankę, nie chcą nic zdradzać.
Dziwne, bo wiele razy rozmawiałem z TVP, wiele można tej telewizji zarzucić, ale na pewno nigdy nie miałem wątpliwości co do tego, że są rzetelni, przynajmniej jeśli chodzi o odpisywanie na maile. Nie spodziewałbym się tego po nich, zresztą nie oni jedyni. Ze stacją TVN także komunikowałem się wiele razy, a teraz co? Nie odpisują. Cóż, Michael, życzę powodzenia w kontakcie. Może Tobie się poszczęści. I wyszedłem na osobę nierzetelną, przepraszam Was za to:) Wszyscy liczyliście, że dam Wam odpowiedź na nurtujące Was pytanie. Niestety, nic nie mogę poradzić na to. Mam nadzieję, że się nie gniewacie:)
Nie Twoja wina. Dobrze, że podałeś adres:
widzowie@tvp.pl
Myślę, że kilka maili od nas zmobilizuje ich do jakiejkolwiek odpowiedzi. Także proponuję wszystkim pisać i pytać :)
Co za mendy, mnie olali mimo wysłania trzech wiadomości. Trace szacunek do TVP. Tak się nie robi. Skoro umożliwili kontakt widzów z nimi, to dlaczego tych widzów olewają? Cóż, Michael dziękuję, że powiadomiłeś nas, dobrze wiedzieć. Ciekawe kiedy wydadzą na DVD.
Jak teraz patrzę na zapowiedzi dvd na filmwebie, to są one rozpisane do 27 stycznia... Mam nadzieję, że zdążą przynajmniej na ferie zimowe :/
Cinemaniac, a skąd Ty masz takie info? W tvp jeszcze nie znają tej daty premiery dvd ;)
No niestety - do połowy lutego na pewno się nie doczekamy dvd. Ale domyślam się, że już każdy kto chciał poradził sobie na swój sposób ;) I do czego nas zmusza ta TVP! Ehh szkoda słów :/
Po prostu Tvp chce wyciągnąć ile się da kasy ze sprzedaży odcinków w internecie a potem, pewnie gdzieś tak w połowie roku wydać DVD....
TVP się postarało:) Pokazało już okładkę Trzeciego oficera:
http://www.info.sklep.tvp.pl/products_zapowiedzi.php?osCsid=07fe5ae1c89fb5f02967 2036b4ad6eeb
No no fajnie to wygląda. Ale po cholerę 2 okładki? Może będą jakieś obszerne niespodzianki dla fanów? :)
Myślę, że to po prostu okładki dwóch pudełek po 2DVD, a nie jakiegoś całego boksu na 4DVD. Dlatego są różne, tak jak to było z "Oficerami".
Z Oficerami w wersji HD. O to mi właśnie chodziło. Wersje dvd zarówno 1 jak i 2 serii były w jednej okładce. Ale i tak jest bardzo dobrze. Już nie mogę się doczekać maratonu całej Trylogii z Oficerami i TO w wersji HD :)
Masz rację dvd Oficerów jest podzielone na dwa opakowania po 2 płyty w każdym.
No ładne okładki:D.
Tylko ludzie w TVP chyba nie lubią Różdżki bo nie ma jej na coverze no ale nic to ważne że prawdo podobnie wkrótce będzie:D
Granda umieszczono tylko po to, żeby zachęcić do kupna:) Może i jest tytułowym bohaterem i moją ulubioną postacią, ale był go za mało, żeby go umieszczać. Na okładce z Kruszonem powinna być Aldona, a Grand ewentualnie gdzieś z tyłu, podobnie jak na jednym z pudełek "Oficerów".
W porównaniu do Oficerów to w TO Grand był postacią drugoplanową. Biorąc pod uwagę jego udział przed kamerą. Bo mentalnie niepokoił głowy naszych bohaterów od 1 do 13 odcinka :)
Premiera TO na DVD: 5.02.2009
Info za tą stroną: http://www.filmydvd.pl/x_C_I__P_40524361-40510001.html
BTW W jednym z tematów Michael się zastanawiał czy będzie cała Trylogia wydana w całości tymczasem na podanej przeze mnie stronie sezon TO został rozbity na dwa oddzielne pudełka każde po 39,99 :( Mam nadzieję, że jednak będzie też możliwość zakupu TO w całości.
No to świetnie - będzie maraton Oficerowie + TO już w lutym! Ale pomysł rozbicia wydania na 2 osobne pudełka to jakiś idiotyzm. Mam nadzieję, że to poprawią i będą pakować w ten sam sposób co poprzednie serie...
Empik podaje datę o tydzień późniejsza (11 luty) ale za to wychodzi, że DVD będzie tańsze: 25 zł za I część, 30 za drugą
http://www.empik.com/trzeci-oficer-cz-1-film,prod7300005,p
Duża różnica cen w empiku tylko 22,49 zł a na tej drugiej prawie dwa razy tyle hm.....