PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12348
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Czy ktoś z Was jest poinformowany kiedy może nastąpić premiera serialu na DVD?

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Jak się dobrze sprzeda to może zrobią chociaż wersje kinową:D.
Bądźmy dobrej myśli.

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Na allegro już można zakupić TO na DVD. Oczywiście wysyłka w dniu premiery, cena za dwie części koło 50 zł. Zamówię za tydzień.

użytkownik usunięty

Już zamówione;p Teraz z niecierpliwością oczekiwać kilku dni po premierze:)

ocenił(a) serial na 6
jrydlewski

Okładki całkiem nieźle wyglądają. Jestem tylko ciekawy dlaczego rozbili "Trzeciego" na dwa osobne pudełka, a nie jak to miało miejsce w wypadku poprzednich serii nie umieścili DVD w jednym. Pewnie żądza pieniądza.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

A propos okładek... Czy mógłby ktoś wrzucić (pierwszą) okładkę jako avatar Trzeciego?

użytkownik usunięty
Michael_1610

Ta Twoja wciąż czeka na weryfikację.

ocenił(a) serial na 10

Ja też nie rozumie czemu Tvp stosuje takie beznadziejne rozwiązanie, zrobienie takiego box chyba nie zwiększa znacznie kosztów produkcji płyt.
A tak dostajemy dwa luźno latające sobie praktycznie pudełka.
Dziwi mnie to tym bardziej że jakiś czas temu za box ''oficerów zapłaciłem 59,99zł, grosz różnicy...
W ogóle to DVD chyba ostatnio dość mocno potaniały...
Ciężko mi też uwierzyć by ktoś kupował serie oddzielnie i na przykład po obejrzeniu pierwszych dwóch płyt stwierdził coś w stylu:-ale beznadziejny ten serial nie kupie drugiej-.
No dobra ten box miał małą wadę:był trochę przyciasny przez co ciężko wyciągało się pudełka ale to takie moje stwierdzenie.

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Ja "Oficerów" w sierpniu kupiłem za 44,99 od sklepu IDVD. Tak samo zrobiłem z TO, tyle że jeszcze do mnie towar nie dotarł. IDVD sprzedają TO jako całość, dlatego ludzie kupują od nich, a nie od innych sklepów, które każdą część sprzedają oddzielnie. Fakt, box od "Oficerów" troszkę ciasny był.

ocenił(a) serial na 10

A ile dopłaciłeś za przesyłkę?, no chyba że kupujesz więcej rzeczy naraz...

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Nie pamiętam, ale chyba 11 czy 12, zazwyczaj biorę za pobraniem. Wyszło niewiele taniej niż u Ciebie, ale w Empiku nie mogłem tego dostać, nie było wtedy, więc zamówiłem. Ale przesyłka od IDVD zawsze długo idzie. W środę tydzień temu został TO wysłany, a jeszcze nie doszedł.

ocenił(a) serial na 10

Ja się chyba jednak przejadę do sklepu: mam frajdę z samego chodzenia po sklepie a tego żaden e-sklep dać nie może.....

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Szkoda że tak późno, gdyby dali jakieś dodatki to bym kupił dla nich choćby no a na Box gdyby się dało ''luzem'' to dałbym spokojnie i 10 zł to chyba dość nie? sądzicie?, w przeciwnym razie niestety średnio się opłaca....
A Box całkiem ładny.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Okładki są niezłe, ale bardzo brakuje tego zbiorczego pudełka, poza tym jakość opakowania tez pozostawia (niestety) wiele do życzenia...no i znowu żadnych dodatków (a skoro to koniec, mogliby dać cokolwiek)

cathia7

Kupiłem i jestem bardzo rozczarowany. Przy DVD Oficera i Oficerów to wydanie wygląda na półamatorskie. I nie chodzi tu bynajmniej o zbiorcze opakowanie. Płyty ledwo się w pudełkach trzymają, a takich pudełek sam mam w domu kilka. Niestety nie lepiej jest jeżeli chodzi o samą zawartość płyt. Cieszę się, że TVP zadbała o niesłyszących - gorzej, że nie zadbała o ludzi nie znających języka francuskiego (nie przejrzałem całego DVD ale po pierwszej scenie z odcinka nr 1 wnioskuję, że tłumaczenie tych kwestii nie istnieje). Na szczęście nie ma cenzury (a i takie numery się w wydawnictwach TVP zdarzają). Podsumowując: poza menu i nadrukiem na płytach nie ma nic czego nie byłbym w stanie sam wykonać (a pudełka być może znalazłbym lepszej jakości). Żałuję nawet nie tyle zakupu, co tego, że ostatnia część Trylogii nie doczekała się porządnego wydania.

użytkownik usunięty
M_a_r_q

Jako, że transakcja z IDVD nie doszła do skutku, musiałem wybrać się do Empiku po "Trzeciego Oficera". Więc teraz wrażenia.

Pierwsza rzecz, to okładki. Okładka pierwszej części świetna Kruszon na pierwszym planie z Grandem w tle. Mimo, że Grand jest z tyłu, to został on bardziej wyeksponowany od Kruszona, to on jako pierwszy rzuca się w oczy, choć umieszczenie go tam i wymienienie nazwiska Małaszyńskiego jako jednej z głównych ról to zabieg marketingowy, bo bardziej pasowałoby na okładce nazwisko Kozłowski czy Różczka. Okładka drugiej części już trochę gorsza. Sznajder- ok. Rozumiem, że Kruszon to główny bohater, ale wg mnie nie musi być na dwóch pudełkach, bardziej na jego miejscu widziałbym Senta, zwłaszcza że jest jednym z głównych bohaterów.

Teraz o menu. Menu wg mnie jest średnie. Pojawiające się postacie są na ekranie zbyt długo i tak jakoś mało efektownie to wygląda. Nawet utwór z czołówki nie został tam puszczony do końca. Menu "Oficerów" było lepsze pod względem wyglądu. Razi także brak dodatków, bo element menu z reklamą poprzednich części na DVD nie jest tam potrzebny.

Cenzura, a raczej jej brak cieszy:)

Napisy dla niesłyszących, w porządku, jednak jak mój przedmówca słusznie zauważył nie ma tłumaczenia francuskiego.

Podsumowując, nie żałuję zakupu "Trzeciego Oficera" na DVD, co więcej jestem zadowolony. Może nie ma tam nic szczególnego, ale mamy odcinki świetnego serialu bez cenzury. Ciekawe, jakie są na razie wyniki sprzedaży. W Empiku półka przeznaczona dla "TO" była opustoszała, co może sugerować dużą sprzedaż.

ocenił(a) serial na 10

Ja z kolei zgodnie z wcześniejszą wypowiedzią wybrałem się w sobotę do MM by kupić trzeciego po 40 minutowym czekaniu an autobus(ja niby mieszkam w dużym mieście a jedyne miejsce gdzie mogłem dostać TO to własnie to centrum handlowe z MM między innymi no Empikiem,wole jednak MM-większa powierzchnia.
No ale starczy tej w sumie zbytecznej dygresji. )
Po powrocie do domu odpakowałem i przyjrzałem się najpierw jakości pudełek i faktycznie nie jest z tym najlepiej, chyba będę musiał kupić dwa lepsze pudełka za własną kasę, zwłaszcza że jedno jest lekko pęknięte.
Okładka podoba mi się w sumie na obu częściach no może mały szczegół-w spisie aktorów na okładce części pierwszej nie uwzględniono Małaszyńskiego no ale jako że pojawia się on tam tylko przez chwile w odcinku 3 mogę to zrozumieć.
Nadruki na płycie i sama jakość płyt bez zarzutu jeśli idzie o tłoczenie.
Mam natomiast drobny zarzut do menu otóż jest on moim zdaniem bardzo słabe-pierwszą serie mam z ''Naj'' i tam przynajmniej w menu są miniaturki ze scenami z poszczególnych odcinków a tu w wersji ''sklepowej'' nie ma nawet tego do wydania ''Oficerów'' TO niestety się nawet nie umywa.
No i ten brak boxa drażni zwłaszcza że za sklepowe sklepowe wydanie ''Oficerów'' zapłaciłem w tym samym sklepie w sumie o....1 grosz mniej, a druga transza ma już prawie 3 lata.
Brak cenzury super:D.
Ogólnie jestem zadowolony szkoda że to zapewne koniec.....

ocenił(a) serial na 10
cathia7

Chłopaki :) TVP Was wysłuchało :):)
Od 26 lutego mamy Trzeciego oficera w box'ie:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=923706331

ocenił(a) serial na 10
cathia7

No to jeszcze do pełnego szczęścia brakuje całej "Trylogii Oficera". A to myślę jest kwestią czasu...

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

I jak kupiłeś ten box Michael_1610?