PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Pytania

ocenił(a) serial na 10

Kilka pytań odńośnia oficera i oficerów, być może odpowiedzi na nie juz były ale je przeoczyłem...
1 Dlaczego w pierwszej częsci Juby korzystał z karty matejewskiego?
2 Kim jest Pan profesor Ginko, ktory niby był nauczycielem Kosmy?
3 Czy ktos oprócz Monda wiedział o przestępczej działalności pieczura??
4 I jedno z nurtujących mnie pytań...Jak Zenon Kalinski, człowiek niby spoza układow dorobił ise takiego majątku?
5 A i dlaczego bogdanowicz tak bardzo chciał w pierwszym odcinku oficerow by byla przy nim Alicja?? Chciał jej cos powiedziec?? moze nie zdązył

michallw

na pierwsze pytania nie znam odpowiedzi ale już 4 i 5 na podstawie dwóch sezonów można jakoś rozwiązać

4. Żoną Kalińskiego jest córka Pieczura - w którymś z odcinków drugiej serii pojawiła się scena w której Pieczur mówi Zenonowi, że bez niego ten do niczego by nie doszedł; ponadto Zenon na "sprzedanie" TV Max Mondowi jechał właśnie z Pieczurem, a potem przecież okazało się że nad Mondem jest właśnie Pieczur; ja to tak rozumiem

5. Bogdanowicz to rodzina Kalińskiego - chyba brat przyrodni, a Bogdanowicz wiedział że Ala to córka Zenona - faktycznie ciekawe co chciał jej powiedzieć

ocenił(a) serial na 9
michallw

Wydaje mi sie, ze tak:
1. Kiedys Matejewski pracowal dla Pieczura, ale potem sie rozstali.
Mial pewnie jego numer karty. Zeby go gnebic, to Pieczur dal
nr Mondowi, ten Grandowi, a ten Jubemu.
2. Pewnie tez jest jakims gosciem z ukladu
3. Grand pewnie wiedzial, ze ktos nad Mondem stoi, ale nie wiedzial
kto. Tak, ze znal przestepcza dzialalnosc goscia, ale bez personaliow.
4. No przez malzenstwo z corka Pieczura i posrednio przez uklad.
5. Bogdanowicz wiedzial, ze jezeli bedzie jechal z policjantka,
a jednoczesnie ze swoja corka chrzestna, to Policja nie pozwoli,
zeby zaatakowali ich. Po drugie, moze myslal, ze jak mafia bedzie
wiedziala, ze jedzie tam corka Kalinskiego, to nie zdecyduja sie
zaatakowac.

ocenił(a) serial na 10
bogus_2

1. Gdyby tak było, Mond nie wpadłby w pułapkę w ostatnim odcinku Oficerów. Nie wiedział przecież, że Matejewski zmienił drużynę, więc po co miał go gnębić? Bardziej upatruję tutaj bezpośredni kontakt Granda z Pieczurem - przecież Pieczur był na miejscu, kiedy Grand szkolił się w Legii Cudzoziemskiej. I jeszcze ta Moskwa. Muszą się znać...
2. Ojciec Aldony jest ambasadorem - może to właśnie on?
3. Myślę, że Grand wie zdecydowanie więcej...
4. Jako agent był przecież w drużynie i jednocześnie był na smyczy...
5. Myślę, że chciał jej powiedzieć o Kalińskim i podpisie sprzed lat, pewnie dlatego, że twarz układu zaczynała być już coraz mniej przyjazna...