PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12354
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Chciałbym poświęcić tym Panom osobny temat:) Jak oceniacie ich? Zakładamy, że nie są to odpowiednicy "tych dwóch" których Matejewski miał przy sobie w pierwszej i drugiej serii. Pamiętam zresztą, jak Sznajder do tamtych panów powiedział "Wy w tym wywiadzie powinniście mieć jakis wywiad, żeby wiedzieć co się dzieje..." Czy nowi Panowie, w porównaniu z tamtymi, z których Sznajder robił cioteczki, proponując im "ciasteczka i rogaliki", trzymają poziom? Jankes według mnie dobitniej się prezentuje... Swoją drogą świetny tekst Sznajdera. W ostatnim odcinku "Oficerów" Pazura zasygnalizował nam, że postać Sznajdera nie jest szablonowa:)

jonaszmiauczynski

A pamiętasz jak na nich powiedział Mond w czasie rozmowy z Pieczurem na cmentarzu?

ocenił(a) serial na 7
mikelwm

"Małolaty". Musiałem odtworzyć 13 odcinek "Oficerów". Nie pamiętałem:)

ocenił(a) serial na 7
jonaszmiauczynski

To swiadczy zasadniczej zmianie jakiej dokonał Matejewski. Jankes to nie "małolat". Co do Rezusa pozostawiam znak zapytania "?".

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Rezus obronił się sceną przesłuchania Zosi z 13 odc. No i oczywiście "Masz z tym jakiś problem?" wypowiedziane do Kruchego... Wcześniej za bardzo przypominał mi tego pajaca z TWT :) Jankes jak najbardziej na plus!

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Jak nic zapadła w moją pamięć scena, jak Sznajder pyta się Jankesa, cz mają pozwolenie na tortury, a Jankes na to wypala Markowi "Sznajder, jesteś po prostu zgorzkniały..." Po czym Sznajder robi idealną minę do sytuacji, udając "sss......cego kota na pustyni". !!!!!!

jonaszmiauczynski

Ja tam lubiłem tamtych dwóch z pierwszej i drugiej serii. Trochę im uniemożliwiono pokazanie się bo byli ewidentnie postaciami drugiego a może nawet trzeciego planu. Z tego co pamiętam to w obsadzie byli podpisywani jako Agent 1 i Agent 2 (lub podobnie)...

A Rezus i Jankes? Jak dla mnie to taki poziom średni - nic specjalnego ale wystarczy do tego żeby nie obniżać specjalnie ogólnego poziomu aktorstwa w 'Trzecim'. Przy Kozłowskim i Topie wypadają raczej słabo. U mnie mają plusa za rozmowę z Sentem o mieszkaniu i ten tekst Jankesa: "Ludzie umierają, nie słyszałeś?"

ocenił(a) serial na 8
M_a_r_q

Rezus i Jankes jak najbardziej na plus. Mieli zajebiste teksty. Szczególnie Jankes ("Masz z tym jakiś problem") i tekst o Ramadanie do Zosi. Masakra ;) Rezus zbyt wygładzony ale Jankes nadawał ton temu serialowi.

ocenił(a) serial na 8
cold_dog

"Masz z tym jakiś problem?" to jest dość charakterystyczny tekst z 2 sezonu - "Oficerowie". Gdy Matejewski dawał te wszystkie fanty Mondowi, to Generał, a jednocześnie Kruszon za szybą powtarzali "masz z tym jakiś problem?". Taka ironia po prostu...