PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Zastój

użytkownik usunięty

Zauważyliście może zastój na forum TO? Jeszcze z dwa miesiące temu forum tętniło życiem, a teraz praktycznie zamarło. Dawni użytkownicy prawie wogóle się nie udzielają. Nie widzę już tu nawet najaktywniejszego Michaela. Co z Wami? Macie już dość? ;p

ocenił(a) serial na 10

Niektórzy być może tak w końcu serial się skończył kontynuacji niestety raczej nie będzie....

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

A przy okazji co sądzicie o moim obrazku?:D

na pewno coś w tym jest.. ja proponuję napisać jakieś petycje/zapytania do tvp odnośnie kontynuacji.. w końcu tv jest tworzona dla nas. tylko do takiego przedsięwzięcia jest potrzebny zapał trochę większy od słomianego i odrobina cierpliwości.. ;p

użytkownik usunięty
Dunaj_2

TV jest dla nas, fakt. Ale TV robi kontynuacje czegoś o dużej oglądalności, a TO niestety takiej nie miał. Jak to Perła powiedział "w dupie nas mają". I miał rację. Shit taki jak "M jak Miłość" ciągnie się już tyle lat. Czemu? Bo to dobry serial? Nie. Dlatego, że większość społeczeństwa lubi te proste, nieskomplikowane seriale. A TO nie został doceniony, bo wymaga zaangażowania, kojarzenia faktów, patrzenia na serial w kontekście poprzednich serii, a zwykły widz tego nie zrobi, bo będzie wolał sobie popatrzeć na "Plebanię", albo "Barwy Szczęścia". Ja też TO na początku skreśliłem. Dopiero teraz przekonałem się, że "Trzeci Oficer" stoi na tak wysokim poziomie jak pierwsza seria, ale niestety oglądalność nie była zbyt wysoka i to wpływa w dużym stopniu na to, że nie będzie czwartej.

ocenił(a) serial na 10

E tam mała nadzieja zawsze pozostaje a napisanie petycji na pewno by nie zaszkodziło. Z ''Ranczem'' po pierwszej serii też była petycja i być może dzięki temu mamy już 4 serie(fakt serial ma większą oglądalność).
Petycja na pewno by nie zaszkodziła....

WOLVERINE55

dokładnie..co do tej oglądalności to ja bym nie przesadzał.. wprawdzie tvp2 była w tym czasie dopiero 4. stacją wyboru ale:
-ze wszystkich seriali kryminalnych emitowanych przez tvp ostatnimiczasy (Glina,Pitbul,TO), To ma najlepszą oglądalność
-złe ułożenie ramówki spowodowało i zestawienie TO w parze z Lost'em czy Londyńczykami
-słaba reklama(w porównaniu z innymi produkcjami tvp)
-możliwość pobrania odcinków z sieci(czego nie można było zrobić chociażby z LOST)..

ja proponuję poczekać choćby do wyników sprzedaży DVD...potem wzorem wspomnianych już 'Ranczerów' założyć jakieś grono fanów, zbierać podpisy wystosować list/petycję i zobaczymy.. ;)

użytkownik usunięty
Dunaj_2

Ale czy Dejczer i spółka chcieliby coś takiego robić. Przecież nikt inny tego lepiej nie zrobi. Poza tym Szyc coś mówił, że ma dość roli Kruszona, a bez niego to już nie to samo. Chociaż jeśli Grand byłby głównym bohaterem, to kto wie...

ocenił(a) serial na 10

To mówił po pierwszej serii z tego co wiem nie po 3....
Jak by dostał czek na odpowiednią kwotę na pewno by się zgodził, podobnie jak Dejczer, a robota przy naszym ulubionym serialu ponoć sprawiła całej ekipie sporo frajdy.

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

A odświeżę ten wątek. Aż smutno się robi, kiedy wspomni się te zażarte dyskusje;p Na jesieni to o każdej porze dnia i nocy nowe posty były napisane, niedługo stanie się z tym forum to, co stało się z forami poprzednich serii :/

niestety masz trochę racji. wie ktoś może jak tam sprzedaż DVD idzie??

użytkownik usunięty
Dunaj_2

Nic oficjalnego nie wiem, jednak z moich obserwacji wynika, że całkiem nieźle. Teraz na allegro popyt trochę spadł, jednak krótko po premierze DVD "Trzeci Oficer" sprzedawał się rewelacyjnie od sklepu idvd. W moim przypadku transakcja z nimi nie doszła do skutku, więc dokonałem zakupu w Empiku. Kiedy spojrzałem na półkę dla "TO" przeznaczoną, zauważyłem pustki, czyli trochę egzemplarzy musiało się sprzedać. Jeśli wyniki będą spore, to pojawia się cień nadziei na czwarty sezon.

miejmy nadzieję.. ewentualnie będziemy zbierać podpisy pod petycję;)

ocenił(a) serial na 10
Dunaj_2

No jak ja byłem w Media Markt kupować to było sporo egzemplarzy ale może większość kupuje w innych sklepach.
Może chociaż kinówke zrobią.
W końcu granie w filmie kinowym to zawsze chyba większy ''zaszczyt'' dla aktora a to też może mieć znaczenie.
Poza tym Szyc już bez przekonania mówi:-jestem zmęczony rolą komisarza Tomasza Kruszyńskiego-(nadkomisarza znaczy, w końcu)