Osobiście uważam, że serial ma potencjał i jest przede wszystkim bardzo dobry warty oceny 8,5/10 ze względu na to, że zmusza nas do przemyślenia kilku spraw dotyczących zachowań i tajemnic dzisiejszej młodzieży w szkołach wyższych. Podczas oglądania tego, iż serialu ciągle myślałem, kto co dokładniej zrobił i w jakim stopniu zniszczył życie głównej bohaterki, niektórzy bohaterowie według mnie zniszczyli jej życie bardziej a niektórzy mniej mowa tutaj o Clay'u, który praktycznie nic złego nie zrobił, lecz mógł powiedzieć jej, że ją kocha i wspierać ją bardziej w tym okresie jest, on mądry mógł się skapnąć, że potrzebuje pomocy najlepszego przyjaciela, czyli siebie samego, albo zauważył i chciał pomóc, lecz zbyt szybko się pogubił i nie wiedział co dalej robić, ale no cóż, czasu nie da się niestety cofnąć. Oczywiście Hannah też, nie jest, bez winy moje zdanie jest takie, że po prostu zbyt wszystko przyjmowała, do siebie chodzi mi tutaj szczególnie o głupi Ranking napisany przez Alex'a... mogła to olać i żyć dalej, ale nie fajne było zachowanie uczniów, którzy chodzili za nią i robili jej zdjęcie pośladków, ale na to są sposoby - skarga u dyrektora i po sprawię, może się bała?. Również niefajna była sytuacja z Alex'em i Jessicą po chwili chodzili ze sobą i zostawili Hannah na pastwę losu, sam na miejscu Hannah wkurzyłbym się na nich, że nic mi nie powiedzieli i odsunęli się ode mnie, mogli jej to powiedzieć na spokojnie i na pewno inaczej by się to potoczyło (Brak policzkowania, brak rankingu). Czasami trzeba ruszyć głową, żeby nie zrobić krzywdy drugiej osobie ale to nie powód na samobójstwo. Prawdziwym powodem był Gwałt, wysłanie zdjęcia przez Justin'a i tego fotografa oraz rozpowiedzenie, że jest lesbijką - to są prawdziwe powody (według mnie).