PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=762209}

Trzynaście powodów

Thirteen Reasons Why
2017 - 2020
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 152754
5,8 37 krytyków
Trzynaście powodów
powrót do forum serialu Trzynaście powodów

Czekam na 2 sezon

ocenił(a) serial na 8

Mam nadzieję, że mimo, ze nie ma drugiej części książki, to pojawi się drugi sezon serialu. Ciekawi mnie tyle wątków- czy faktycznie Alex popełnił samobójstwo czy zrobił to Tyler, co z Justinem, co z kasetami, co z Porterem, czy Skye i Clay będą razem. Z całego serca liczę na kolejne odcinki, bo serial jest niesamowity. Jeden z lepszych- niezależnie od grupy wiekowej.

ocenił(a) serial na 9
breakeven

Przecież Skye i Clay są razem, nie oglądałaś 14odcinka?

ocenił(a) serial na 8
Niezdecydowany

Jest 14 odcinek? Gdzie mogę go znaleźć? Wydaje mi się, że było tyle odcinków ile kaset, czyli 13. W tym ostatnim, który ja oglądałam oni po prostu pojechali razem samochodem, co dla mnie nie jest równoznaczne z byciem ze sobą

breakeven

A moim zdaniem właśnie drugi sezon jego zupełnie niepotrzebny. To jeden z tych seriali, którego historia powinna skończyć się na określonej liczbie odcinków i nie brnąć dalej. Co z tego, że zostało urwanych kilka wątków? Uważam, że to nawet lepiej, bo każdy może sobie sam dopowiedzieć zakończenia. Poza tym nie wiem czy twórcy sobie poradzą bez materiału źródłowego jak w przypadku sezonu pierwszego. Książka drugiej części nie posiada i serial też nie powinien. Znając życie to i tak powstanie bo kasa musi się zgadzać...

ocenił(a) serial na 8
Ivelise

Może masz rację, ale ja jestem taką osobą, że jak się wciągnę, to chcę więcej i więcej haha :) Autor książki i aktorzy mówią, że ciekawie byłoby zobaczyć drugi sezon, więc może coś jest na rzeczy

ocenił(a) serial na 9
Ivelise

Wcale nie potrzebują drugiej części książki do nagrania następnego sezonu, bo i tak większość sobie ktoś dopisał w scenariuszu. Jedyne co jest wspólne między książką, a ekranizacją to chyba te 13 kaset i zakończenie ze Skay, serial jest naprawdę wyolbrzymiony więc myślę, że poradzili by sobie bez problemu ale czy jest sens? (i nie, nie ma 14odcinka)

Niezdecydowany

No właśnie sensu nie ma żadnego. Serial miał przede wszystkim ukazać sprawę Hannah, a wątki poboczne były tak naprawdę po to by jakoś zapełnić odcinki. Wątek główny został opowiedziany do końca, otrzymaliśmy wyjaśnienie tytułowych "13 powodów", a tego co mogło wydarzyć się dalej, po ujawnieniu kaset, każdy chyba się domyśla.

ocenił(a) serial na 8
Ivelise

W takim razie mógłby powstać spin off, bo faktycznie główny motyw serialu zakończyli. A z chęcią zobaczyłabym dalsze losy bohaterów.