PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=762209}

Trzynaście powodów

Thirteen Reasons Why
2017 - 2020
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 152754
5,8 37 krytyków
Trzynaście powodów
powrót do forum serialu Trzynaście powodów

Czy uważacie, że drugi sezon powinien w ogóle powstać? Z jednej strony zdecydowanie tak. Jak wiele innych osób odczuwam teraz dużą pustkę i nie mogę przestać myśleć o bohaterach i jak ich życie się potoczy dalej. Co z pozwem? Czy Alex przeżyje? Czy Tyler zaatakuję szkołę? Czy Bryce pójdzie do więzienia? Jak mocno taśmy Hanny wpłyną na Clay'a?

Z drugiej strony uważam, że zakończenie jest idealne. W drugim sezonie nie będzie happy-endu, Hannah dalej będzie martwa. Główna oś fabularna się wyczerpała i już wiemy co było na tych 13 taśmach. Będzie brakowało tego elementu tajemniczości i niepewności, który sprawiał, że od razu odpalaliśmy kolejny odcinek. Boję się, że będzie to zrobione na siłę.

Wszyscy aktorzy, producenci, scenarzyści i twórcy (nawet autor książki) pozytywnie wypowiadają się o możliwości powstania drugiego sezonu. Sam Netflix praktycznie zawsze drugi sezon zamawia i biorąc pod uwagę cały ten pozytywny szum w internecie, bardzo ciepły odbiór serialu w mediach społecznościowych i dobre albo bardzo dobre opinie widzów i krytyków, jest duża szansa na kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 8
Xemidra

pierwszy sezon byl u bullyingu,drugi pewnie zrobia o strzelaninach w szkolach-czyli o kolejnym aktualnym problemie szkol w USA...a historia Hannah jest po prostu zakonczona..takie ja mam zdanie :)