PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=762209}

Trzynaście powodów

Thirteen Reasons Why
2017 - 2020
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 152511
5,8 35 krytyków
Trzynaście powodów
powrót do forum serialu Trzynaście powodów

Cały czas zastanawiam się ile lat ma Hannah. Będzie to gdzieś wspomniane?
jestem po pierwszym odcinku dopiero. Mam 19 lat i pamiętam czasy szkolne doskonale, ale jej rzeczywistość wydaje mi się.. nierealna. Bardziej przypomina moje wyobrażenie z podstawówki o gimnazjum.
Bez przesady, zdjęcie z jakimś głupią pozą doprowadza do poruszenia w szkole? Rodzice kontrolują nastolatki podczas odrabiania lekcji, np czy nie używają telefonu?
Nie oceniam jeszcze, bo za mało obejrzałam, ale pierwszy odcinek wydaje mi się trochę naciągany, a problemy "na siłe". Warto oglądać dalej?

użytkownik usunięty
xaadu

Nie obejrzałam serialu do końca (jestem na 6 odcinku) ale powiem, że warto, bo później się rozkręca.

ocenił(a) serial na 8
xaadu

Z doświadczenia wiem, że Amerykanie są trochę cofnięci w rozwoju emocjonalnym względem Europejczyków. Tam licealiści zachowują się jak gimnazjaliści. A za dorosłych uważa się dopiero 21 latków, a nie jak u nas 18latków

ocenił(a) serial na 7
xaadu

Ona ma 17 lat, serial zaczyna sie jak jest bodajże w 2 klasie liceum. Owszem wg mnie będą istnieć problemy wyssane z palca ale to będzie podlegać twojej subiektywnej opinii jedynie i twoim odczuciom, ale jak najbardziej warto obejrzeć ten serial. Hmm a jesli chodzi o resztę - to sa głównie bogate dzieciaki z najlepszych dzielnic, mentalność tez jest inna, ja tez w tym wieku bylam traktowana predzej dorosla. Wiec tak, niektórzy sa pilnowani, sa pod kloszem i uwierz u nas też tak się dzieje lecz z mniejsza czestotliwoscia występowania. Niemniej jednak to świetnie zobrazowana sytuacja, jesli chodzi o pokazanie relacji rodzic-dziecko.
Przepraszam za miejscowy brak polskich znaków, pisze z telefonu.