PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=762209}

Trzynaście powodów

Thirteen Reasons Why
2017 - 2020
7,1 152 tys. ocen
7,1 10 1 152445
5,7 31 krytyków
Trzynaście powodów
powrót do forum serialu Trzynaście powodów

Obejrzałem jakiś czas temu pierwszy sezon i czekałem na drugi i pojawił się drugi i nie mogę się przełamać żeby obejrzeć. Nie potrafię się przełamać ponieważ po pierwszym sezonie czułem się naprawdę źle. Ciekawi mnie drugi sezon, dlatego proszę Was o pomoc. Czy obejrzenie drugiego sezonu spowoduje, że będę miał takiego doła jak po pierwszym? Po pierwszym sezonie czułem ogromną pustkę, czułem się tak jakby ktoś mnie przejechał. Serial tak mocno wpływa też na emocje, że tak nie ma jako takiego dobra. Wszystko jest nie tak, to tak jakby rozpadł się domek z kart bez nadziei na odbudowanie. Czy drugi sezon jest łagodniejszy? Może inaczej czy w drugim sezonie jest nadzieja lub sprawiedliwości trochę? Bo jest po drugim sezonie mam się czuć jak po pierwszym to podziękuję. Bez spojlerowania możecie polecić? Z góry dziękuję.

taarcil

Jest tam kilka rzeczy niesprawiedliwych, twórcy znowu podjęli wiele trudnych tematów. Hanny je o wiele mniej i bliżej poznajemy resztę postaci z serialu, wszystko pokazane jest też od drugiej strony. Naprawdę trudno mi ocenić jak odbierzesz drugi sezon, bo ja nie odczuwałam jednak tak wielkich emocji po pierwszym. Łagodniejszy jest na pewno, oprócz jednej sceny w końcowych odcinkach. Więcej postaci wstawia się też za Hanną, zaczynają widzieć swój błąd, ale też próbują stawić czoła sytuacji w jakiej się znaleźli i żyć dalej. Według mnie nie powinieneś po drugim sezonie aż takiego doła jak po pierwszym, ale daj też sobie może więcej czasu.

ocenił(a) serial na 8
taarcil

Jeśli taki wpływ miał na ciebie pierwszy to zdecydowanie odradzam drugi. Ja również po pierwszym czułam się okropnie i wpadłam niezłego doła, ale to co się działo ze mną po drugim to masakra, właśnie w dużej mierze ze względu na jedną scenę w końcowych odcinkach, którą chciałabym wyrzucić z pamięci a nie mogę. Generalnie odradzałabym ten serial ludziom z problemami, ludziom wrażliwym i ludziom depresją. Nic dobrego on nie wnosi.