PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=762209}

Trzynaście powodów

Thirteen Reasons Why
2017 - 2020
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 152511
5,8 35 krytyków
Trzynaście powodów
powrót do forum serialu Trzynaście powodów

Rozumiem jaki był zamysł serialu, jaki miał on mieć przekaz, ale chyba coś nie wyszło. Postać głównej bohaterki mocno przerysowana, jej "problemy" wyolbrzymione. Miałam być poruszona po zobaczeniu tego, a jestem lekko zniesmaczona. Jedyne co mi się nasuwa na myśl to "Dziewczyno! Przestań robić z siebie taką ofiarę!", a chyba powinnam mieć zupełnie inne odczucia po obejrzeniu tego serialu, przynajmniej według twórców, jak się domyślam. Także dla mnie końcowa ocena to 5/10.

Sasha_12

A myślisz że nie ma na świecie takich osób jak Hannah? Które robią z igły widły i wszystko wyolbrzymiają? Według mnie także wiele powodów Hanny było bez sensu (jak np. z tą listą czy ze zdjęciem bo i tak nikt nie wiedział kto na nim jest), a jedynym większym powodem był gwałt. Sądzę że Hannah sama siebie niszczyła, miała skłonność do zachowań samodestrukcyjnych. Nie sądzę by głównym celem serialu było polubienie Hanny, a zwrócenie uwagi na to że są wokół nas osoby które szukają pomocy i że małe rzeczy mogą kogoś strasznie zranić (sama jestem bardzo wrażliwą osobą, więc trochę ją rozumiem). Sądzę, że taki w tym przerysowaniu jej postaci był właśnie taki zamysł, że chcieli pokazać jak na bardzo wrażliwą dziewczynę mogą wpłynąć takie banalne problemy.