PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=762209}

Trzynaście powodów

Thirteen Reasons Why
2017 - 2020
7,1 152 tys. ocen
7,1 10 1 152440
5,7 31 krytyków
Trzynaście powodów
powrót do forum serialu Trzynaście powodów

Niedosyt

ocenił(a) serial na 7

Rano skończyłem oglądać finałowy odcinek i mam wielki niedosyt.
1. Nie wiadomo co z Alexem, mam nadzieje, że przeżyje.
2. Miałem nadzieje, że będzie scena jak np. Bryce zostaje aresztowany, albo coś w tym stylu
3. Po co Tylerowi broń i tyle amunicji?

Plus masa innych pytań, na które nie ma odpowiedzi, ale dzięki temu mają otwartą furtkę do drugiego sezonu, więc o tyle dobrze, bo dzięki temu jestem pewny, że historia będzie kontynuowana i drugi sezon powstanie ^^

ocenił(a) serial na 1
Calvex

Bryce aresztowany bo? Również dobrze mogła to wymyślić albo odwidziało się jej w połowie to gwałt bo pozwoliła wejść a potem wyjąć ? Dorośnij dziewczyny same nie wiedzą czego chcą.

ocenił(a) serial na 7
damianknop1993

Przecież jest dowód, jak się przyznaje... To jest wystarczający dowód, aby rozpocząć proces, już mniejsza z tym czy pozwoli go skazać czy zostanie uniewinniony.

ocenił(a) serial na 1
TomdeX

Jaki dowód? Powiedział nazywaj to jak chcesz? Nie powiedział tak zgwałciłem jej, co Ty dodajesz i wypisujesz bzdury nie było powiedziane ze ją zgwałcił.

ocenił(a) serial na 7
damianknop1993

"Jeśli chcesz to nazywaj to gwałtem". Potwierdził, że co zrobił można nazwać gwałtem. Lektor to spłycił do "nazywaj to jak chcesz". Owszem wcześniej mówił, że nie zaprzeczała, nie powiedziała "nie", więc może być, że na policji się wykpi, że jako "gwałt" miał co innego na myśli. Ciężko powiedzieć w jakim kierunku pójdą scenarzyści, ale proces nie jest wykluczony, zwłaszcza, że nie wiadomo co zrobi Jessica.

damianknop1993

nie wierzę, że po obejrzeniu serialu ktoś może napisać coś takiego, ręce opadają

ocenił(a) serial na 1
esgal

Czemu nie wierzysz? Śmieszny film o nastolatce która uważa, ze jest najważniejsza i tylko ona ma problemy.

damianknop1993

Damian, serio myślisz, że "inni też mają problemy" pomoże osobie z depresją? Nikt się nie zabija dla zabawy, to choroba, zaburzenie balansu neuroprzekaźników w mózgu, a nie katar.
Zrozumiem jeszcze, że te pierwsze powody, który ją dobiły, mogły się wydawać stosunkowo błahe, ale znowu, każdy ma inną wrażliwość i dla niektórych byłby to koniec świata, ale ostatni, czyli gwałt? Miliony ludzi odebrały sobie życie przez takie coś.
Masz prawo do swojej opinii, może Ci się nie podobać serial, to tylko film, ale całe Twoje podejście świadczy o zerowej empatii i aż ciężko mi uwierzyć, że można w taki sposób myśleć. Zerowa zdolność do postawienia się w czyjejś sytuacji

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
damianknop1993

Aha, a ty niby co wniosłeś? Chyba tylko głupotę. Mam nadzieję, że trollujesz, serio.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
damianknop1993

Ah, ten poziom dyskusji na filmwebie. Musiało cię to nieźle dotknąć, skoro reagujesz taką agresją. Współczuję.

ocenił(a) serial na 8
Calvex

Nie skupilam się za bardzo na kwestii postrzelenia Alexa...on to zrobił czy ktoś to postrzelil? Bo jeśli ktoś to pewnie był to Tyler(scena z paka, w której było tyle broni)+ w jednej scenie Tyler usunął ze sznurka ze zdjęciami Alexa. A zostało jeszcze parę osób powierzonych na zdjęciach...m.in. Clay

ocenił(a) serial na 8
jenack

*powieszonych

ocenił(a) serial na 8
jenack

Przed zdjęciem fotografii jest retrospekcja ze sceny, gdzie Alex bierze stronę Tylera i broni go przed Montgomerym (chyba tak miał, chodzi o ten typa z drużyny baseballowej), więc dla Tylera Alex był ostatnią osobą, którą mógłby zabić. Alex postrzelił się sam, bo nie mógł znieść, że jako jedyny może nie ponieść konsekwencji, bo ojciec policjant załatwił mu immunitet i nie musiał zeznawać. Dlaczego Tyler zbierał taki arsenał i w jakim celu chciał go wykorzystać nie było powiedziane w serialu.

ocenił(a) serial na 8
Calvex

A co do 2 pierwszych pytań.
1. Nie chodziło w serialu, co z kim się stanie jak Hannah się zabije. Tu chodziło i same przeslanie, a nie pokazywanie co kto dokładnie zrobi czy co się stanie. Jest w stanie krytycznym, co tu wyjaśniać. Wg mnie byloby to zbędne zapchanie kolejnych minut serialu.
2. Bryce na 100% pójdzie siedzieć. Chyba, że jakimś cudem to wybronia bogaci rodzice. Ale są dowody-taśmy.

Ja nie chciałabym 2 sezonu. Po co cokolwiek wyjaśniać? Po co robić 2 sezon o tym, czego dowiedzieliśmy się w 1? Chodziło o pwoody śmierci Hanny.