PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=762209}

Trzynaście powodów

Thirteen Reasons Why
2017 - 2020
7,1 152 tys. ocen
7,1 10 1 152445
5,7 31 krytyków
Trzynaście powodów
powrót do forum serialu Trzynaście powodów

Pierwszy sezon spoko, ale drugi? Wg mnie mogli go zrobić o wiele lepiej. To widzenie Hannah przez Claya jest dziwne i staje się szybko wkurzające. Psychologia Hannah w ogóle nie została rozwinięta. Jej pobudki nadal są niezrozumiałe. Poza tym scena z napaścią na Taylera w łazience w 13 odcinku drugiego sezonu jest obrzydliwa, odrażająca i po prostu była przegięciem ze strony twórców. Jestem ciekawa co zaserwują nam w następnym sezonie

ocenił(a) serial na 9
Werka2_filmaniak

Obrzydliwa i odrażająca? Rozumiem twój punkt widzenia i absolutnie go nie krytykuję, ale mnie scena w toalecie osobiście bardzo mocno poruszyła, bo pokazali co to znaczy gwałt, i to nie tylko na kobiecie. Zrobili to w straszny, przerażający wręcz sposób, ale wydaje mi się, że pokazali coś, co niestety jest dość częstym problemem w amerykańskich szkołach, coś, z czym na pewno te szkoły się spotykają i muszą się z tym zmierzyć. Może niekoniecznie kijem od miotły, ale jest to wciąż gwałt, a w ten sposób pokazali to jeszcze bardziej dobitnie.

ocenił(a) serial na 10
Werka2_filmaniak

Zgadzam się, że scena z Taylerem była obrzydliwa, ale sądzę, że właśnie taka miała być. Moim zdaniem cały serial jest budowany właśnie na pokazywaniu prawdy w takich okolicznościach. Poprzednie sceny gwałtu również były bardzo dobitne.

ocenił(a) serial na 9
Werka2_filmaniak

Nie wiadomo jak można interpretować widzenie Hannah przez Claya. Czy jest chory na schizofrenie? Czy to przenośnia tego, że nadal nie pogodził się z jej śmiercią? Prędzej to pierwsze, bo podczas mszy Hannah odchodzi, a on później płacze za nią na balu.