Czas na małe podsumowanie. Serial ten miał u mnie ogromny kredyt zaufania, Patryk Vega + kasa TVNu wróżyły bardzo dobrą jakość. Serial miał świetne zdjęcia, muzykę, efekty specjalne i takie tam bajerki. Ale scenariusz i dialogi to niestety porażka. Tyle lat pracy i dostaliśmy tanią historyjkę. Smutne. Do tego dochodzi fatalny błąd obsadowy czyli pani Walach, jej postać powinna grać Marta Żmuda-Trzebiatowska lub jakaś inna aktorka. Zasadniczo oglądałem Twarzą w twarz właśnie dzięki pani Marcie, piękna z niej kobitka, bez kitu zakochałem się :) Bardzo dobrze spisali się Bobrowski i Kiersznowski. A z Małaszyńskim nie wiem co się dzieje, zachwycił mnie w Oficerze, a w innych serialach już nie był taki dobry. Tutaj też.
Serial nawet dało się obejrzeć ale spodziewałem się czegoś dużo lepszego. Oglądałem z mamą której się podobało :)
Ocena 5/10 z czego cały punkt dla pani Marty :) Mam nadzieję że teraz jej gwiazda zabłyśnie pełnym blaskiem, a Małaszyński odpocznie sobie i wróci do rasowego grania (Oficer).
Ja za niezły odcinek 11 i naprawdę fajną rolę Marty Żmudy Trzebiatowskiej daję 4/10. Wyszło tragicznie,kupa niedociągnięć w scenariuszu i denny maxymalnie odcinek 12. Ten pościg i finałowa walka to jakaś paranoja lub po prostu kpina z widza.
Zgadzam się z prawie każdym twoim słowem, Lemansky. Może poza tym o efektach specjalnych, których jakość (szczególnie w ostatnim odcinku) była wątpliwa. Sam też miałem wysokie oczekiwania po TVN i Vedze. Już pierwszy odcinek sprowadził mnie na ziemię bo rewelacji nie było. Później było tylko gorzej.
I nie zgadzam się z twoją oceną - ja dałem 4/10 już kilka odcinków temu i po ostatnich zdania nie zmienię ;)
Nie udawało mi się obejrzeć wszystkiego, ale część obejrzałem. Moja opinia jest taka, że wydaje mi się że Vega był jakby pod presją TVN'u. Nigdy nie widziałem Pitbulla, ale słyszałem że jest całkiem mocny, a Twarzą w twarz wydał mi się takim serialem dla mas. Choćby to, jak był nagrany. Miejscami było za bardzo... hmmm... słonecznie (taka Twierdza szyfrów miała bardziej szare kolory). Serial miał parę fajnych pomysłów, ale wolałbym by zrobiła go TVP lub Polsat.