Wszystkie seriale TVN-u to prawdziwa kicha w najgorszym wydaniu.Zarówno "Niania", "Hela w opałach", "Kryminalni", jak i ten syf nie są warte nawet minuty uwagi.TVN - serialowo najgorsza.
taaa, pewnie - lepsza jest "pierwsza miłosc" polsatu, czy "klan" i "moda na sukces" tvp1.
gratuluję poczucia gustu.
On wcale nie mówił, że to jest lepsze. Gratuluję logicznego myślenia. W TVP zdarzają się dobre seriale a co do TVN zgadzam się z przedmówcą.
Według mnie ze stacji do ktorych ma dostepnosc najwiecej ludzi [tvp1,2,3, polsat, tv4, tvn] tvn wlasnie zachowuje jako taką klase i zbliża się do standardow amerykanskich, seriale takie jak kryminalni, twarzą w twarz albo nawet magda m. realizowane są bardzo estetycznie, przyjemnie sie je ogląda. Co do heli w opałach i niani - zgodzę się że nie jest to zbyt dobre. Ale jak na polskę to seriale sensacyjne takie jak twarzą w twarz i kryminalni tvnu są z pewnością lepsze niż political fiction EKIPA polsatu czy twierdza szyfrów...
Gardzę wszystkimi polskimi serialami obyczajowymi, gdyż scenariusz do tego gatunku mógłby napisać nawet pan Zenek spod butki z piwem, a niestety wszystkie produkcje TVN-u się na tym wzorują.Co do tego serialu to jest po prostu nudny.
No to ja się muszę nie zgodzić, bo w tej sprawie mam odmienne zdanie. Scenariusz mógłby pisać pan Zenek? No, nie przeczę, gdyby miał jakiś talent xD co prawda to prawda zdarzają się beznadziejne seriale, albo takie które proponują "lekką rozrywkę" ("Niania" czy "Hela w opałach") - takie produkcje z reduły nie należą do takich przy których trzeba bardziej się wysilić intelektualnie, bo to wynika z samej definicji. Niektóre z seriali TVNowskich są częściowo kopiowane z amerykańskich i moim zdaniem taka nasza "Niania" jest lepsza od oryginału. No ale głębokiej fabuły trudno się w niej doszukiwać. Jest też półka telenowel "rodzinnych" bądź tych "romansideł" ze tak to nazwę. I one też są przeznaczone dla osób które chcą się rozerwać. I ja wcale nie jestem przeciwna takim serialom. Kolejna kategoria to seriale kryminalne. I tutaj również uważam że nie mamy się czego wstydzić. Bo poziom nie jest aż taki zły (przynajmniej w niektórych). Ja osobiście od czasu do czasu oglądam "Kryminalnych" i serial całkiem fajny. Co do "Twarzą w twarz" to mnie akurat ten serialdosyć pozytywnie zaskoczył. Nie przepadałam za Magdą M, i jakoś sceptycznie byłam nastawiona do kolejnego filmu z Pawłem M. w roli głównej, ale wyszło fajnie. Fabuła dosyć ciekawa, choć momentami przewidywalna, ale rozwiązanie ostatczne największej zagaki może być zaskakujące. Aktorzy moim zdaniem dobrze dobrani do ról. Paweł Małaszyński jak na siebie również dobrze zagrał.. no są momenty w których widać troche sztuczności, ale tak często się jej nie zauważa (przynajmniej ja tego nie widzę). Denerwuje mnie w tym filmie pare faktów, trochę niespójności i nie potrzebnych "udoskonaleń" ale ogólne wrarzenie dobre :)
Nie wiem w czym seriale TVNu miały by byc gorsze od tych z TVP czy POLSATU... Jak dla mnie "Twarzą w twarz" to całkiem udana produkcja... już czekam na wyjaśnienie zagdaki ;]
A tak w ogóle to skąd ta ocena 7,9/10 ?
No ludzie taki PB ma 8,8/10 ,a to gówno niewiele mniej no nie rozumiem Was.
hakuz, pieprzenie, ze "jak na polskie seriale..." to bezsensowne tłumaczenie. kryminalnie są sztuczne do bólu, twarzą w twarz to plastik o innych nie wspomne. 24hrs, prsion break, to ś aświetne seriale, a nasze nawet w 1% ich nie dogonią. i nie chodzi tu o budzet amerykanskich prosukcji, tylko o pomysl i wykonanie. u nasz sie mysli, tylko zeby odbębnić i po kase
trzeba docenić też polskie seriale a nie żyć tylko Prison break na którego częśc Polaków leje ciepłym moczem....
"Pitbull","Oficer","Ekipa",a ostatnio "Twarzą w twarz". Polskie seriale wcale nie są złe. "Pitbull" prześciga wszystkie seriale bez problemu,nawet "PB",którego jestem wielkim fanem. "Oficer" miał świetną fabułę,"Ekipa" po prostu mi się podoba. W "Twarzą w twarz" podobają mi się ostatnie odcinki,są ciekawie zrealizowane i fabuła jako tako jest niezła,choć strasznie niedorobiona.