PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 28 tys. ocen
8,0 10 1 27854
8,7 31 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Wiele wskazuje na to ze tak.

1.Lynch nie dostanie lepszej fuchy
2.To juz wyrobiona marka na 100% sie sprzeda
3.Ładnie sobie wszystko uporzadkował i nee bedzie musiał wracac do tych wszystkich innych postaci
4.Skoro inne seriale powstaja tasiemcowo to czemu ten nie...Po drugim sezonie porzucił to wszystko na lata teraz musi kontynuować.

Obstawiam za 2 lata bedzie kolejny sezon daj boże wcześniej :)
Byłby to piekny finalny sezon 10-12 odcinków samego mroku Cooper i demony.

ocenił(a) serial na 8
twokill

Ja jednak myślę, że cała historia jest skończona... Oczywiście mamy otwarte zakończenie, i niedokończone wątki, ale sądzę że to celowy zabieg Lyncha, tak aby widzowie sami to zinterpretowali..niekonniecznie jest to furtka pod kolejny sezon... Finał jest naprawdę ciekawie skonstruowany, daje pole do wielu interpretacji i o to chyba chodziło. Zresztą fabularnie wiele na to nie wskazuje moim zdaniem, Lynch miał sporo czasu a jednak małą jego część poświęcił starym głównym bohaterom, jeśli już to albo w związku z głównym wątkiem, albo takie wspominkowe, sentymentalne wstawki dla fanów.

Jeśli miałby być kręcony kolejny sezon, musiałoby to się odbyć bardzo szybko z uwagi na wiek wielu aktorów. Już teraz było to problematyczne. Jeśli już to prędzęj spodziewałbym się czegoś o podobnej tematyce, klimacie do Twin Peaks, może z jakimiś bardzo, bardzo luźnym nawiązaniem że to ten sam świat.

ocenił(a) serial na 10
forzaroma

Po prostu przy dzisiejszym natłoku seriali tak naprawde wszystko zalezy od checi Davida Lyncha...A do ,,Twin Peaks "potrzebny jest tylko on i Kyle czyli Dale a on nie wyglada na umierajacego...Inne postacie można zastąpic (jakimiś krzakami:D) albo wogle je ominąć.

Zastanawiam sie teraz też nad tym że sezon 1 i 2 stały sie jeszcze mroczniejsze i straszne przez to co widzielismy w sezonie 3.

Niepokoi mnie tez że w dzisiejszych czasach w sumie juz o nastepnym sezonie wiadomo nawet w trakcie trwania teraźniejszego ale nie zawsze tak jest...Np nowy ,,True Detective"

Badz co badz nie wierze zeby 4 sezon był w 2018 chyba ze Lynch nakrecił coś w tajemnicy....Ale tak po prostu to dla niego teraz najlepsze dorobienie do emerytury bo nie ukrywajmy głównie po to sie tego podjął.

ocenił(a) serial na 1
twokill

pohukcisiehce

ocenił(a) serial na 10
amar666

Bo to jak z piwem mi te smakował i chce wiecej i wiecej aż do końca swiata mogłabym te ,,Twin Peaks" oglądać

ocenił(a) serial na 1
twokill

z tym "mogłAbym" to mógłbyś adrować, płacą za TO w końcu, bo słyszałem, że NIE - pod kapslem ciągle widzę GO ON!! Pogadajmy jak czajnik w chacie...

twokill

Wątpię. Zakończenie jest definitywne, stawia świat na głowie i zmusza do spekulacji. Żeby nakręcić 4 sezon, musiałby zdecydować się na prequel lub kontynuację. Pierwszy wariant wydaje się mało realny, z pewnością pamięta negatywny odzew na Ogniu krocz ze mną, Drugi wymagałby zabicia tajemnic które mamy, np. wyjaśnienia tego co się stało po krzyku Laury/Carrie. Na to się Lynch z pewnością nie zdecyduje, skoro nie wyjaśnił losu Annie, to nie wytłumaczy ani jednej sceny z odcinka 18.
Możliwe jednak, że będzie chciał zrealizować nowy serial. Nim miało być Mulholland Drive, nie udało się. Teraz David Lynch jest w idealnej sytuacji by stworzyć coś nowego. Mimo, bądźmy szczerzy, nieprzystępnej formy najnowszego sezonu, było o nim całkiem głośno, oceniony został zaskakująco pozytywnie, a Showtime wydaje się zadowolone z wzrostu ilości subskrybentów ich usługi.

ocenił(a) serial na 10
Urubus

a po co ma wyjaśniać niech po prostu zacznie krecic ten cholerny 4 sezon....Teraz ma idealną okazje...A jak chce niech nazwie to ,,Twin Drive" powiedzmy ale KONTYNUACJA BYĆ MUSI.Bo to co sie zaczeło dziać było mega fascynujące i ciekawe on po prostu musi to zrobić.

Zreszta pozyjemy zobaczymy najgorsza jest ta cisz i niewiadoma ....No i Lynch ma swoje lata na przy tym ,,Twin Peaks" sie napracował.Pewnie teraz sobie odpocznie....Ach gdyby Twin Peaks już leciało do końca swiata codziennie 2 odcinki :D

twokill

Przecież mówili wyraźnie jeszcze zanim twin peaks pojawił się na antenie, że serial będzie swoistym pożegnaniem Lyncha z twórczością i widzami i że będzie to jego ostatnie dzieło. Niestety... Btw najbardziej będę tęsknić za postacią Coopera tego prawdziwego. Żałuję że wrócił dopiero w 16 odcinku.

ocenił(a) serial na 10
anytram1988

pierwsze słysze...Raczej Lynch dorabia do emerytury tym serialem wiec czemu miałby jeszcze nie dorobić nic lepszego nie znajdzie...Najgorsze to zebrac znowu bedzie mu tą całą ekipe staruchów....Ale może teraz juz tylko niektórych .

ocenił(a) serial na 10
twokill

Wreszcie ktos z sensem gada... Ja mysle, to samo : do końca swiata po 2 odcinki. :) Nie rozumiem jak ktos co jest hardfanem moze pisac, ze jego zdaniem takie zakończenie najlepsze, ze ciągnięcie byłoby na siłę... Na siłe byłoby ciągnięcie tego w przypadku, gdyby Lynch nie miał pomysłu. Jeslii jednak pomysły są, to moim zdaniem 4 sezon z "przytomnym" Cooperem moglby byc jeszcze lepszy od 3 sezonu. A z Lynchem jest ten plus, ze on na pewno nie zdecyduje sie robic czegos bez pomysłu, na siłę, dla odcinania kuponów od sławy.

ocenił(a) serial na 10
agawa1234

Ale może Lynch też nie ma wcale tak dużo pomysłów na przytomnego Coopera...I moze ten Głupiutki Dougie był po to żeby to wszystko wydłużyć i przy okazjii pokazać wszystkich mieszkańców Twin Peaks jako tako....No ale może mi sie juz udzieliło te gadanie sceptyków tutaj.No i te 18 odcinków to dużo moze rzeczywiście tyle zrobił zeby już na zawsze to zakończyć.Ma swoje lata niestety i trudno zeby teraz znowu od razu rzucił sie w wir pracy ....

No ale dopóki Lynch sie nie określi to nie wiadomo...

ocenił(a) serial na 10
twokill

Ktos tu pisał, ze jeden z twórców tego serialu powiedział, ze 3 sezon ma dotyczyc powrotu Coopera do Twin Peaks. Coś mnie wtedy pozytywnie tknęło, bo mi to zabrzmiało jakby byly jednak chocby w mglistych planach kolejne sezony. Nie sądzę, zeby to byl brak pomysłu, zresztą jak widac po tych kontrowersjach tutaj, zdania sa rózne, i inne scenariusze pewnie tez spotkałyby sie z krytyka, bo nie da sie dogodzic kazdemu. Ja od momentu jak zobaczyłam, ze Sarah jest nawiedzona, to sobie zaczełam wyobrazac, jak to całe miasteczko Twin Peaks coraz bardziej sie dostaje pod wpływ róznych złych sił, stopniowe opanowywanie tego miasteczka przez złe siły, z juz "normalnym" Cooperem, Lucy i Andym , i innymi to by mógł byc jak dla mnie najlepszy 4 sezon. Nie spodobało mi się, ze jak sie okazało- Sarah był opętana od dawna bo jak tu wielu juz wskazywało, jest to niespójne. I wolałam Laurę jako bardziej istotę z krwi i kosci.. Ale i tak jest dobrze, i po tym filmie widzę dopiero, jak ta reszta seriali jest pustą, komercyjną papką i jak dla mnie ginie totalnie w zderzeniu ze swiatem Lyncha.

ocenił(a) serial na 10
agawa1234

No tak ale wiadomo jakby Cooper był sprawny to akcja musiałaby spowolnic w jakis inny sposób ...10 odcinków w Czarnej Chacie mnie by pasowało ...Zreszta planuje sobie zmontować wszystkie 3 sezony zostawic tylko watki z Cooperem i czarną chata oraz te o Laurze i zabójstwach ,,,Tak na oko mniejsza połowa odpada ,bo jak sobie teraz powtarzałam stare 2 sezony to mnie meczyły te Dony Audrey i Horny i inne badziewiaki za pierwszym razem to jest znośne ale później to nic i tylko przewijać a te mroczne watki to chyba jedna z lepszych historii wogle...

A co do Sarah jeśli wziąść pod uwage ze od poczatku była opetana to cały serial nabiera dodatkowego mroku wtedy jej zobojetnienie jest najwiekszym złem bo przeciez na nic nie reagowała a sama Judy nie moze skrzywdzić Laury( nawet jej zdjęcia) i ma to sens, zastanawia mnie też watek białęgo konia który pojawiał sie gdy niby Sarah by otumaniona a w 8 odcinku mamy tego ,,palacza" co powtarza ,, to jest studnia a to jest woda cos tam cos koń to białka oczu .....itd"

Nie wierze zeby od poczatku Frost z Lynchem planowali ze tak sie potoczy ta historia dodaja od czasu do czasu nowe elementy ale tak zeby było coraz mrocznie i mroczniej.

3 sezon przebił stare twin peaks w moim mniemaniu...

ocenił(a) serial na 4
twokill

Najpierw chyba trzeba zaczekać do października i zobaczyć, co też Frost napłodził w swojej nowej książce. Być może rzuci ona nieco światła na to, co działo się w trzecim sezonie i okaże się, że kolejny wcale nie będzie potrzebny.

ocenił(a) serial na 10
Zloty_Deszcz

Zawsze bedzie potrzebny....i 5 i 6 i 7 sezon

użytkownik usunięty
twokill

http://welcometotwinpeaks.com/news/twin-peaks-season-4-years/

ocenił(a) serial na 10

Czyli Lynch niby chce ale potrzebuje czasu....No właśnie ze wzgledu na wiek ....BO tu dużo pracy włożył.Ale przynajmniej już sie coś rozjaśniło w tej kwestii.

twokill

Pojawiły się pogłoski, że Lynch dostać może propozycję nakręcenia epizodu 8x4 dla Gry o tron.
Natomiast reżyser jednych z najlepszych epizodów Gry o tron 5x8, 6x9, 6x10 Sapochnik ma nakręcić
dwa ostatnie finałowe epizody całego serialu 8x5 i 8x6.

ocenił(a) serial na 10
returner

Wczoraj właśnie ogladam gre o tron i sobie mysle jakby to wyglądało z Lynchem za kamera ...Oczywiście Gra o tron to bardzo dobry serial ....Pewnie z Lynchem nie byłby taki popularny ale też dla mnie osobiście pewnie byłby ogólnie lepszy pod wzgledem klimatu mroczniejszy i bardziej głeboki.

Fajnie jakby nakrecił chociaż ten jeden epizod mielibyśmy chociaż mały pokaz chociaż wiadomo od ogólnej stylistyki serialu aż tak nie odejdzie...Chociaż podobno ostatni sezon kazdy epizod ma być jak film kinowy wiec kto wie moze...

To byłoby mega ciekawe.

ocenił(a) serial na 4
returner

Lepiej nie, bo będziemy mieć złote i czarne kulki wylatujące bohaterom z głów.

Zloty_Deszcz

Przy Grze o tron mają najwięcej do powiedzenia nieudolne dedeki - D.Benioff i D.B.Weiss ,
którzy piszą scenariusz. Lynch, by tylko reżyserował to co dostanie w scenariuszu.
Tak wygląda praca reżyserów na planie GOT.

ocenił(a) serial na 4
returner

Wiem, wiem, tak tylko sobie śmieszkuję.

ocenił(a) serial na 8
twokill

Przydałby się raczej konkretny film fabularny zamykający całość.

ocenił(a) serial na 10
Statler

Lynch powiedział ze niechce juz filmów...A patrzac na wielce marny sukces Fire walk with me to szanse na to są 0.

W serialu zawsze wiecej mozna pokazać i są lepsze pod tym wzgledem...Zreszta pewnie seriale niedługo wypra filmy z pierwszego miejsca.

ocenił(a) serial na 1
twokill

...i książki z No.0 hehehe

ocenił(a) serial na 1
twokill

3)połowa zeszła na planie

ocenił(a) serial na 10
amar666

czyli problem po cześci sam sie rozwiązał.Zreszta w 4 sezonie i tak beda tylko Laura i Cooper głownie...Jeszcze Diane oraz postaci z czarnej i białej chaty a one nadal żyją....

ocenił(a) serial na 1
twokill

Hehehe ja rozumiem i rozumujeteż, że masz/macie szlachetne intencje i za jakiś rok (nie dłużej) zmienisz/cie ocene, bo z całym szacunkiem: FilmWeb to nie śmiec!

ocenił(a) serial na 10
twokill

https://www.antyradio.pl/Film/Duperele/Czy-David-Lynch-stworzy-4-sezon-Twin-Peak s-23635

ocenił(a) serial na 10
twokill

D.Lynch wypowiadał się, że gdyby miał powstać kolejny 4 sezon to przygotowanie scenariusza mogłoby zając mu 4-5 lat.

Szkoda, że tak późno powrócił do 3 sezonu po 26 latach.
3. sezon powstawał w ciągu 5 lat (przygotowanie scenariusza, castingi, zdjęcia, montaż)

ocenił(a) serial na 10
Przemo1981_filmaniak

No dobra ale mógłby zrobić 8 konkretnych odcinków skupionych tylko na Laurze i Agencie....To by nawet sie w rok wyrobił jakby po prostu wszedł i zaczął krecić....Pozatym napewno wyolbrzymia te liczby ...Po co casting jak można wziąść Laure i Coopera ,,,Jakby nie miał takiego uprzedzenia do kina to Lynch mógłby nakrecić kinowy film może nawet trylogie kinową o Laurze i Cooperze coś się błąkają w czasie i miedzy wymiarami....:D

ocenił(a) serial na 10
twokill

W ostatnich 10 latach nic nie kręcił, bo jego pasją największą jest ponoć malarstwo, a nie kręcenie filmów.
A to co nakręcił już z filmów w karierze reżysera zadowala go.

Ciekawe czy przez ostatni rok w ogóle cokolwiek wymyślił odnośnie szkicu na scenariusz 4 sezonu.

Najnowsza wypowiedź Lyncha na temat kontynuacji niewiele mówi - „To mnie wzywa, ale istnieje wiele zakłóceń”.

ocenił(a) serial na 10
Przemo1981_filmaniak

Może jak zbierze troche nagród to mu to pomoże w decyzjii...Na jesieni są jakieś nagrody nie pamietam jakie i Twin Peaks ma nawet sporo nominacjii...

Pozatym pewnie wiekszej kasy tez juz nigdzie nie dostanie....Swoją drogą to fajnie byłoby zobaczyć jak ekranizuje jakiś komiks np do Batmana to ma odpowiednie klimaty albo Lobo to juz wogule...,,LOBO" reżyseria David Lynch:D