PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27436
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Ile osób zginęło lub popełniło samobójstwo w serialu?

ocenił(a) serial na 5
Dolce_far_niente

Chodzi Ci o stary serial? :)

Laura Palmer
Madeline Ferguson
Leland Palmer
Jacques Renault
Harold Smith
Josie Packard
Blackie @ Black Jack
Ochroniarz @Black Jack
Doug Milford
Jean Renault
Włóczęga
Malcolm, brat sexy blondyny
Dell Middler
Pete Martell
Andrew Packard

ocenił(a) serial na 9
_MG_

Dziekuje za odpowiedz. Tak dokladnie, ale widze niescislosci, a w necie cos nie moge odnalezc.

Laura Palmer
Madeline Ferguson
Leland Palmer
Jacques Renault
Harold Smith
Josie Packard
Blackie @ Black Jack
Ochroniarz @Black Jack
Doug Milford
Jean Renault - tu chyba wszyscy 3 zgineli, Jean mowil, iz jego bracia nie zyja
Włóczęga - kiedy zginal, gdzie?
Malcolm, brat sexy blondyny - tego tez nie kojarze
Dell Middler - nie kojarze go, podpowiesz?
Pete Martell - jak zginal, kiedy?
Andrew Packard - on chyba przezyl, chyba pojawil sie w 2 serii.

Dorzucilbym jeszcze Terese Banks (Leland mowi, ze ja zabil) i chyba Judy (o zawienieniu jej smierci wspomina Coop).

ocenił(a) serial na 5
Dolce_far_niente

Włóczęga, lub nawet dwóch, zostali zamordowani przez Windoma Earla. Właśnie jeszcze Windom Earl jest ofiarą :).
Malcolm (chyba tak się nazywał) to brat takiej blondynki, która zwabiła do swojego domu Jamesa po tym jak on postanowił wyjechać z Twin Peaks. Z tego co pamiętam był szoferem swojej siostry. To ona go zabiła.

Dell Middler to kasjer? (niech mnie ktoś poprawi) w banku, gdzie Audrey się przykuła do bramy. Zginął w wybuchu bomby. To miał być jego ostatni dzień pracy przed emeryturą :(.

Pete Martell i Andrew Packard również zginęli w wybuchu bomby w banku.

Lista jaką wypisałem uwzględnia 1 i 2 serię :)

ocenił(a) serial na 9
_MG_

Ahh, jestem w trakcie odswiezania, dlatego mgliscie kojarze. W Jednookim Jacku zginal szef Audrey z domu towarowego, ktory rekrutowal kobiety, zabil go Jean. Malcolma juz kojarze, powiedzial Jamesowi, ze byl kuzynem blondyny.

A jak wyglada sprawa z Annie Blackwood chyba (Coop w niej sie zakochal)?

ocenił(a) serial na 5
Dolce_far_niente

Tego dowiemy się z nowego sezonu (mam nadzieję). Na końcu starego sezonu Cooper pyta: "How's Annie?".
Szczerze mówiąc, to nawet nie wiem, czy Heather Graham jest w obsadzie tego sezonu.

ocenił(a) serial na 9
_MG_

Za tydzien zaczynamy zabawe :) Dzieki i pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Dolce_far_niente

Annie pojawia się również w filmie z 1992 roku, ale w bardzo dziwnej koniunkcji prequeolowo-sequelowej. Otóż Annie ląduje w łóżku Laury Palmer i tłumaczy jej, że Cooper jest zamknięty w Czarnej Chacie i nie może z niej wyjść. Wydaje mi się, że wątek nie będzie w "3" zbytnio rozwijany.

ocenił(a) serial na 9
Gregory_P

Pytałem wlasnie dlatego, poniewaz w serialu Annie byla zraniona (nie pamietam dokladnie), a w FFWM lezala obok Laury i wygladala na zmasakrowana. Radzila wtedy Laurze by nie brala obraczki od karla. Dodam tylko, ze czytalem wpisy jakoby Annie mialaby przezyc.

ocenił(a) serial na 9
Dolce_far_niente

Teresa Banks - Pierwsza ofiara Lelanda/Boba
Laura Palmer - Druga ofiara Lelanda/Boba
Madeleine "Maddy" Ferguson - Trzecia ofiara Lelanda/Boba
Jean Renault - Zabity przez Agenta Coopera
Bernard Renault - Zabity przez Leo
Jacques Renault - Zabity przez Lelanda
Leland Palmer - Popełnił samobójstwo/zabity przez Boba, nim ten opuścił jego ciało
Jocelyn "Josie" Packard - Zmarła ze strachu (na skutek zawału?), do czego przyczynił się Bob
Bob - Obecnie Duch, jako człowiek, zabity przez Mike'a. (w serialu jedynie o tym wspomniano)
Jonathan ('kuzyn' Josie) - Zabity przez Josie
Powell - Pierwsza ofiara Windoma
Rusty - Druga ofiara Windoma
Blackie O'Reilly - Zabita przez Jean'a
Ochroniarz w Jednookim Jack'u - Zabity przez Hawk'a
Thomas Eckhardt - Zabity przez Josie
Harold Smith - Popełnił samobójstwo
Caroline Powell Earle - Zabita przez Windoma
Emory Battis - Zabity przez Jean'a
Dougie Milford - Zginął na skutek wyczerpania podczas seksualnych igraszek z Laną Budding Milford
Geoffrey Marsh - Zginął w wypadku zaaranżowanym przez Evelyn i Malcolma
Malcolm Sloan - Zabity przez Evelyn Marsh
Papuga Waldo - Zabita przez Leo

Możliwe ofiary: (zdarzenia z ostatniego odcinka serialu, więc śmierć osób możliwa, acz nie potwierdzona)

Pete Martell - Możliwe, iż zginął na skutek wybuchu zaaranżowanego przez Thomasa Eckhardt'a
Andrew Packard - Możliwe, iż zginął na skutek wybuchu zaaranżowanego przez Thomasa Eckhardt'a
Audrey Horne - Możliwe, iż zgineła na skutek wybuchu zaaranżowanego przez Thomasa Eckhardt'a, aczkolwiek była nieco dalej od reszty, więc być może żyje.
Windom Earle - Jego dusza zostałą prawdopodobnie pożarta przez Boba w Czarnej Chacie
Leo Johnson - Możliwe, iż zginął na skutek pułapki Windoma, pozostawiony sam jego leśnej kryjówce. Aczkolwiek prawdopodobnie żyje.

ocenił(a) serial na 9
truegod

Najpełniejsza odpowiedz z dotychczasowych, dziekuje. Szukalem po necie, lecz z marnym skutkiem. Skad masz tak dobrze opisana liste? Powtarza sie "Powell", wiec czy to dwie osobne ofiary? Jedyna, drobna uwage jaka mam, choc w serialu byl to istotny szczegol, to Waldo, ktory byl gwarkiem.

W mozliwych ofiarach nie wymieniles Annie, to zamierzone?

ocenił(a) serial na 10
Dolce_far_niente

Audrey przeżyła. Tak wynika z książki Frosta. Pete i Andrew niestety zginęli.

ocenił(a) serial na 9
Dolce_far_niente

Annie nie zginęła, jest scena ze szpitala z FWWM: Missing Pieces. Natomiast wśród ww ofiar brakuje zastępcy szeryfa z Deer Meadow, zastrzelonego w lesie przez Bobby'ego Briggsa.

ocenił(a) serial na 9
m1KKa3L

Tak, po seansie filmu do ofiar dodać można Cliffa, zastępcę szeryfa, który był związany w handel narkotykami, a którego zabił Bobby.

ocenił(a) serial na 9
m1KKa3L

Faktycznie, byl ten smieszny koles, ktoremu utarto nos w FWWM. Dziekuje.

ocenił(a) serial na 9
Dolce_far_niente

W ramach przypomnienia przed nowym sezonem, obejrzałem niedawno poprzednie sezony. Film mam w planach na jutro, więc ewentualnych ofiar z niego nie uwzględniłem jeszcze.

Fakt, Waldo to gwarek, mój błąd. Powell, to włóczęga, zabity przez Windoma, z uwagi na to, że miał na nazwisko tak samo, jak panieńskie nazwisko jego żony. Stąd to samo nazwisko dwa razy tam pada.
A Annie przeżyła, w ostatnim odcinku wspominają o tym, że żyje.

ocenił(a) serial na 9
truegod

Wlasnie wczoraj ogladalem ten odcinek :) czyli Caroline byla pierwsza ofiara, a wloczega druga.

Natomiast skoro jestes po seansie serialu. Krotko przed smiercia Bob w ciele Lelanda wspomina, ze czas odwiedzic Buffalo. Watek z kapelusza.. Zupelnie go nie rozumiem, po co go wrzucono, nijak sie klei. Rozmawialem z uzytkownikiem, ktory czytal "Sekrety TP" i tam tez nic nie ma o tym. Poruszam ten temat, poniewaz nie otwieralo/zamykalo zadnej zagadki, lecz padlo, choc nie musialo.

ocenił(a) serial na 9
Dolce_far_niente

uwaga, spoliler nt. książki "Sekrety Twin Peaks"!

"Sekrety TP" mówią baardzo mało o bohaterach starego serialu czy filmu. Jest to raczej historia o tym skąd w ogóle wzięły się dziwne zjawiska w TP i okolicach. a jeśli chodzi o wątki, to wiemy, że Pete i Andrew zginęli, Audrey przeżyła ten wybuch w banku. Ben Horne przeżył też uderzenie w kominek (czy co to było), bo jest wspomniane, że czuwał przy łóżku córki.