PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27455
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Odcinek 10 - refleksje

ocenił(a) serial na 9

Richard to najbardziej antypatyczna postac sezonu. Mr C. przynajmniej jakos sie prezentuje:D
Scena z Johnnym iscie groteskowa, idealnie tutaj pasuje.
Ciekawe jaka przeszlosc skrywaja Candie, Sandie i Mandie (:D). O jednej wiadomo, ze nie ma dokad isc i zachowuje sie jak robot.
Zastanawia wizja Gordona i przekaz Pienkowej Damy.
Motyw muzyczny jak zwykle fajny.

Janey-E i Cooper sa razem genialni:)

Qjaf

od razu wiedziałam że między Albertem a panią z kostnicy zaiskrzy ;))
. jaka wizja Gordona?

briela

aha wiem, rysunek .

ocenił(a) serial na 10
briela

LAURA w drzwiach.

ocenił(a) serial na 10
briela

Też przeczuwałem ich zbliżenie...

ocenił(a) serial na 10
Qjaf

Richard Horne to zdecydowanie najpodlejszy, zimny, bezwzględny typ! Żeby dusić własną babcię? :) Ale dalej nie ma jego matki (Audrey)!
Świetny duet Knepper/Belushi powraca! Tym razem w nieco luźniejszej odsłonie.
Też mnie zastanawia wizja Gordona.
No i biedny Jerry dalej nie może wyjść z lasku. :)
I jeszcze Diane i ten SMS z poprzedniego odcinka.
Odcinek w którym panował terror (Richard i jego ofiary, awantura u Becky i jej zapyziałego męża).

ABEL

Richard to syn evil Coopera imho. Nieprzypadkowo była mowa o tym że zły cooper był w szpitalu, kiedy akurat leżała tam w śpiączce Audrey.

ocenił(a) serial na 10
briela

To wiadomo.
Tylko ciekawi mnie co z Audrey. W jakim jest stanie?

ABEL

a w taj szklanej klatce Cooper siedział w środku czy obok , a w środku siedziął ktoś inny?

ocenił(a) serial na 10
briela

Muszę jeszcze raz przejrzeć odcinek, ale wygląda na to, że Cooper i jakiś łysy jegomość siedzieli koło klatki.

briela

Dokładnie, spała a on j a posuną. Da się ? no pewnie że się da ... U Lyncha nie ma barier HAHAHA (tragikomedia przy tym to groteska) :]

ocenił(a) serial na 10
marianzestawow

taa, "a on j a posuną".. Codziennie na całym świecie zdarzają się gwałty na osobach pod wpływem śpiączki farmakologicznej, chorych i nieprzytomnych, głównie przez zboczonych pielęgniarzy, lekarzy i innych ludzi mających dostęp do osoby, która jest zupełnie bezwolna i nieświadoma.. Dla Ciebie to nierealny wymysł reżysera? Nie wiadomo jeszcze, czy to rzeczywiście miało miejsce w serialu, ale jeśli tak, to nie byłby to pomysł surrealistyczny.

ocenił(a) serial na 9
ganesa

Oczywiscie. Sam przeszperalem neta w poszukiwaniu takich przypadkow i to sie zdarza. Obstawiam jednak. ze bedzie jeszcze inne rozwiazanie:)

ocenił(a) serial na 10
Qjaf

Że to zrobił Woodsman? Albo przez okno wleciał ten robal co w 8 odcinku? ;) Oczywiście żartuję. Ale kto wie...

ganesa

Heheh, w szpitalu i ten tego :] To jest normalny najzwyklejszy serial gdzie mnostwo rzeczy jest nie do zaakceptowania .. on sie niczym nie rózni od Niewolnicy Isaury - na prawde - ilosc bzdur jest nie do ogarniecia :]

ocenił(a) serial na 10
marianzestawow

????? o czym Ty do cholery ze mną rozmawiasz? co za Izaura?

ocenił(a) serial na 9
ABEL

W scenie z widmem Laury wykorzystano motyw z FWWM. Laura odkryła, że niektóre z kartki z pamiętnika (zapewne te co znalazł Hawk) zostały wyrwane i z płaczem przybiega do Donny. Porównajcie ;)

ocenił(a) serial na 9
m1KKa3L

Musze Ci powiedziec, ze te nawiazania sa nietuzinkowe:)