PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27436
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Początek ok nawiązanie do UFO o którym było w książce sekrety Twin Peaks, juz wiadomo dokładnie czym była błękitna róża. Jakby z takich rzeczy składał się każdy odcinek w pełni to serial bym miażdzył. Ale po tym zaczęło się to samo co zawsze w 3 sezonie, bezsensowne dłuzyzny o niczym. Zostało 6 odcinków. Ostatnio się ze mnie smiano gdy napisałem "wątek młodego Thorna czy Shelly kompletnie mnie nie obchodzi, bo pojawił się jakby z nikąd i pewnie po nic. Wszystkie te postacie pojawiły się w 3 sezonie łącznie z 20 minut. Jestem nimi równie zaciekawiony co wątkiem Ike'a czyli wcale" a tutaj doszedł jakiś niekształtny burak mąż Audrey i cała ta scena.... Nawet jeżeli te wszystkie postacie się jakoś połączą w tych ostatnich odcinkach to będzie to jakieś powierzchowne, ja nawet tych postaci nie poznałem w tym serialu. Co robi Jacoby w tym serialu i Edna lampiaca się bez przerwy na niego to nie wiem. Z Coopera zrobiono posmiewisko i wątpie że się ogarnie wcześniej niż 4 odcinki do końca a wtedy to i tak już bez sensu. James pojawił się na 5 minut w jednym odcinku nie wiem kompletnie po co. Norma pojawia się nie wiem kompletnie po co. To serial o Gordonie Cole, Albercie, Hawku i Diane ale i tak całość ich brnięcia w sprawie mozna by zmieścić w połowie odcinka.
Najwięcej czasowo w serialu jest występów muzycznych, zamiatania podłóg, gapienia się bez celowo na siebie zupełnie jak w polskim filmie parafrazując Rejs. Dla mnie już na wieki kapitalną całością stanie się Fire Walk With Me oraz season 1 i 2 (nawet mimo debilnego występu Donny i Jamesa) przynajmniej się coś działo