PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=177633}
5,7 10 tys. ocen
5,7 10 1 10271
4,5 6 krytyków
Tylko jedno spojrzenie
powrót do forum serialu Tylko jedno spojrzenie

Sama historia Cobena ze świetnym potencjałem, ale stos idiotyzmów obraża widza. Ja rozumiem, że czasem na coś może nie pozwolić budżet, ale zastanawiam siejak normalnie myślący ludzie mogą napisać scenariusz, wyreżyserować, obejrzeć i powiedzie "to jest dobre, puszczamy"? Niepojęte. Poniżej tylko 3 przykłady a było tego dużo więcej:

1. Porywacz śmiga sobie kradzionym samochodem, nie ma żadnych blokad całego miasta i okolic skoro odkryto pobitego policjanta - przecież wystarczyło nagrać scenę, że facet ma przygotowany samochód na zamianę a policja obstawia rogatki szukając nie tego samochodu.

2. Rudy zamiast przyczaić się w kukurydzy za stacją benzynową i jak odjechał porywacz pójść po pomoc, to polazł gdzieś nie wiadomo gdzie i jak wylazł na polną drogęto akurt jedzie porywacz :) no ale to może akurat Coben napisał takie bzdety, nie wiem ;)

3. Dwójka policjantów mając już bardzo poważne podejrzenie na temat adresu gdzie może być porywacz jadą "sprawdzić" we dwójkę bez wsparcia :D

itd. itd. Najwyraźniej twórcy mają widzów za kompletnych idiotów.

u99artur1

ad 3. zza kierownicy wysiada facet, a później za kierownice samochodu, aby gonić opla wsiada dziewczyna - tylko skąd ona ma kluczyki skoro to facet prowadził? zostawił je w środku?

ocenił(a) serial na 3
Daniel_288

No tak, pełno tego, wymieniłem tylko kilka

u99artur1

Błędów logicznych jest tutaj mnóstwo. Chociaż by ojciec Jacka, co on przez 15 lat się z synem nie kontaktował albo po tym całym pożarze nie sprawdził czy wszystko z nim w porządku? Do tego jak zmienili tożsamość skoro po takim wypadku raczej by robili identyfikację po DNA. Wątek tego Rafała też mocny, gość w połowie imprezy wychodzi i później ginie w pożarze. Głównej bohaterce całkiem długo zajęło też sklejenie faktów, że jej szwagierka wcale nie jest jej szwagierką. Można tak wymieniać i wymieniać… Bardzo słaby serial, scenarzyści mogli by czasami pomyśleć bo ja takie bajki bez logiki to w podstawówce wymyślałem.

ocenił(a) serial na 3
M0reloff

oczywiście, bzdur cała masa i można by wyłapywać bez końca. A potencjał historii naprawdę jest dobry