PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547738}

Tysiąc i jedna noc

Binbir Gece
2006 - 2009
7,0 1,5 tys. ocen
7,0 10 1 1472
Tysiąc i jedna noc
powrót do forum serialu Tysiąc i jedna noc

Emisja w Polsce w TVP1 od 31 sierpnia o 14:00 od poniedziałku do piątku. Powtórka w dniu następnym o 10:00.

littillea

Noo to było mocne.
Myślałam że masz też na myśli te drugą scenę ślubu ( czy raczej pierwszą ) kiedy wszystko było przygotowane a do ślubu nie doszło. Szeherezada zostawiła onura odchodząc w sukni ślubnej

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

no coś się dziać dalej musi. Faktycznie scenarzysci sa nieźle poryci, ale jak Polacy rozkochali się w Grze o Tron np. to cóż można więcej? Teraz takie hardkorowe czasy po prostu xD Kiedyś soft było uważane za hard, a teraz cięzko jest już czymś przebić hard.

littillea

Przesadzili! Szeherezada tyle wycierpiała, a tu jeszcze to poronienie, nie podoba mi się ten pomysł...

SlodkaZmijka

Mogli jej tego oszczędzić. I to jeszcze na jej własnym ślubie.

ocenił(a) serial na 8
marta490

może konik z plastiku był dla synka? w sensie że Onur tym gestem zaakcepował dziecko Szehery i jednoczesnie oświadczył Jej że chce ich oboje, że wszystko jest OK że ona ma dzieciaka i nie ma problemu? :)

Korekta

Tak,to byl prezent dla dzieciaka. Dal mu to bo to jego pierwsza zabawka czy cos w tym stylu,on jakos to wyjasnial ale juz nie pamietam co dokladnie powiedzial :)

madzik_867

No i proszę,wystarczyło,żeby Onur dowiedział się prawdy i od razu inaczej się zachowuje.Szybko się zaczyna ta jego przemiana.
Teraz pewnie będzie za nią biegał i ciągle ją przepraszał,nie wspominając już o tej scenie oświadczyn.

ocenił(a) serial na 2
madzik_867

kiedy bedzie ta scena?

darjaa

scena oświadczyn jest w 10 odcinku tureckiej numeracji

ocenił(a) serial na 2
madzik_867

aha czyli w naszym 20:)

Korekta

Czekaj, czekaj, czy zastanawianie się nad tym, dla kogo był przeznaczony konik z plastiku oraz co Onur chciał przez to przekazać nie jest czasem (jak sama napisałaś) "SZUKANIEM SENSU W GÓWNIE?" Czy to nie są czasem Twoje "przypuszczenia, domysły, urojenia"? Czy to nie ty czasem napisałaś, że "Same mamy swój intelekt i możemy sobie przypuszczać, snuć domysły?", no więc? Dlaczego robisz to za nas? :) Jedna z Twoich rad brzmiała: "zajmij "intelekt" nauką tysiąca stron podręcznika a nie telenowelowego scenariusza, nie snuciem domysłów", dlaczego sama się do tego nie stosujesz, hę? :) Twoja niekonsekwencja jest bardzo zabawna :)

ocenił(a) serial na 2
durczog

muzyka jak z kryminalu

darjaa

Gorzej! mi to wydaje że momentami jak z horroru,najbardziej wkurzająca z tego serialu to Muzyka

ocenił(a) serial na 2
durczog

czy ten Kemal jest dobry czy zly?

ocenił(a) serial na 2
darjaa

kerem raczej. czemu matka mowi na niego pro7ze panie Onurze???

darjaa

chyba tak jej się tylko powiedziało
wcześniej tak nie mówiła

ocenił(a) serial na 2
madzik_867

wydaje mi się, żę to tłumaczenie kiepskie, bo już wczoraj coś mi nie pasowało? Wiesz co z tym Keremem?

darjaa

tłumaczenie niezbyt
kiedyś szeherezada powiedziała do kogoś całe zdanie,a oni przetłumaczyli tylko "tak". nie przetłumaczyli głównego sensu wypowiedzi,beznadzieja
co do kerema to się nie orientuje za bardzo

ocenił(a) serial na 8
darjaa

czemu miałby być zły? toż to ideał przeca.

ocenił(a) serial na 2
Korekta

bo w każdym filmie musi być jakiś zły bohater blisko głównej postaci , dlatego się zastanawiam

durczog

Miedzy keremem a szeherezada cos bedzie? Z tego co widze to ten facet troszczy sie o nia bardziej niz onur

marta490

Wydaje mi się że nic nie będzie. Ona chyba cały czas z onurem zostanie a kerem z bennu. Chociaż Kto wie czy cos nie namieszaja. Ale ja nie trafilam na żadne takie sceny

madzik_867

Ja tez nie ale widac ze ona mu sie podoba wiec pomyslalam ze cos mnie ominelo ;) bennu wyglada na zasdrosna o relacje kerema z szeherezada podobnie jak onur

marta490

nie ma to jak te miłosne wątki w telenowelach : bennu kocha się w keremie,ale ten kocha szeherezadę,którą kocha też onur,a szeherezada jeszcze nikogo nie kocha. oczywiście kerem nie wie,że bennu go kocha ani szeherezada nie wie,że kerem jest w niej zakochany :D jeju,ile oni się nakombinują,żeby coś takiego wymyślić

madzik_867

Ciekawe czy szeherezada dowie sie o uczuciach kerema bo onur juz wie stad jego zazdrosc

marta490

dowie się,ale sporo później
i wiem tez,że jeszcze pokłóci się z bennu o niego,ale do tego czasu jeszcze daleko

madzik_867

Szeherezada powinna wybrac kerema jest bardziej stabilny emocjonalnie i nie ma tak spaczonych pomyslow jak onur ktory ogolnie w kobietach widzi zło wcielone

marta490

no cóż,miłość nie wybiera :D

ocenił(a) serial na 8
marta490

nie w matkach...

marta490

Ile razy oni beda brali slub? Z tego co piszecie to szeherezada ucieknie pozniej poroni i pewnie w ostatnim odc bedzie slub czyli 3 razy??

marta490

W ostatnim odcinku jest ślub ale nie jej z onurem tylko kimś innym. Oczywiście zostanie przerwany. Nie wiem czy chcesz wiedzieć więcej

madzik_867

Chce ;)

marta490

W ostatnim odcinku szehe przyjdzie do biura onura powiedzieć że wie że to nie on wyglądał się na temat ich pierwszej nocy ale on poczuł się urażony i kazał jej wyjść za innego. Oni już byli wtedy po rozwodzie. Ona zgodziła się na ten ślub. W trakcie wejdzie onur z dziećmi a ona zrozumie że to oni są jej rodziną dlatego odejdzie do nich. W sumie tyle

madzik_867

Yyyy jakiego innego i po jakim rozwodzie ? :-) Chryste jakie to trzeba miec IQ zeby ogarnąc ten serial

marta490

Samego rozwodu nie widziałam ale coś musiało być na rzeczy , bo się rozstali a szehe widziałam z innym. No i te przygotowania do ślubu z jakimś facetem którego imienia nie znam i nie wiem dokładnie kiedy się pojawia ale pewnie pod sam koniec. Tak, wiem to skomplikowane, ale w telkach to norma

madzik_867

Bardziej juz nie mogli namieszac , ostatnio widzialam jakas scene gdzie facet napadl szeherezade w domu skopał ją pozniej onur go pobil najdziwniejsze bylo to ze szehe chyba znala tego bandziora scena nie byla tlumaczona wiec nie mam pewnosci ,

marta490

Ten gościu to jej sąsiad, a onur go spotkał wcześniej przypadkiem na schodach dlatego wiedział kim jest i gdzie go znaleźć. O co poszło nie pamiętam. Może szehe przyjaźni się z tą sąsiadka czy coś

użytkownik usunięty
madzik_867

a kiedyś szeherezada pomogła jakieś sąsiadce na klatce schodowej, co jej facet był pijany i agresywny.. i ona ją schowała u siebie, może to o to poszło? :D ale możliwe, ze pomieszałam wątki.. w końcu tyle się dzieje hehe :ddddd

tak,dobrze kojarzysz. to musi być to :D
ona później będzie leżała w szpitalu pobita przez tego faceta,onur się wścieknie,wiadomo :)

co do ostatniego odcinka to taki sobie,ale we wcześniejszych,jeszcze przed finałem szehe i onur mają całkiem ładne sceny ( oczywiście nie wszystkie ,ale sporo ciekawych,można oko zawiesić ) nie mam pojęcia jaka numeracja dokładnie jest,ciężko powiedzieć

użytkownik usunięty
madzik_867

to było baaardzo przesadzone, jak ją po brzuchu kopał.. przykra scena...
ja też widziałam parę ładnych :) ile czasu upłynie za nim do nich dojdziemy w Polsce.. wolę nie myśleć .. rok? :pp

użytkownik usunięty
madzik_867

o ludzieeee, ale się rozczarowałam, ten ostatni odcinek to jakieś nieporozumienie... ;d
wgl... za dużo dramatu w dramacie..
jak dla mnie przesadzone to wszystko..
już wole te odcinki co lecą teraz, początkowe... przynajmniej jest w miarę " normalnie" i ciekawie :)))

Oni do jednego serialu upchneli co sie da pare ślubów jednej postaci postrzelenie onura i kerema poronienie szeherezady i bennu ( bo ona tez stracila dziecko nie wiem czyje pewnie kerema) pobicie szeherezady i bennu tez napadli w toalecie jakiegos klubu a ten stary dziad ktory na koncu ma sie zenic z szeh to jakis absurd i skad u onura wziela sie ta mala dziewczynka co to za jedna ?

marta490

To postrzelenie Onura było przedstawione mało realistycznie, no bo co? Dostał kilka kulek i się z tego wylizał? Ja rozumiem jeszcze, gdyby dostał w ramię, ale on dostał w kilku miejscach. Na początku myślałam, że to może jest czyjś sen, ale potem się okazało, że prawda.

marta490

ta mała to jego córka. onur w którymś tam odcinku opowiada szeherezadzie,że był żonaty. o córce dowiedział się dopiero wtedy,kiedy ta się pojawiła,czyli jak była już duża.
nakrył żonę jak go zdradziła i rozwiódł się z nią. od tamtej pory był właśnie taki wredny dla wszystkich kobiet,tak wynika z tego co opowiadał
potem postanowił zająć się tą dziewczynką i ją wychować z szehe

madzik_867

A co z bylą zoną? Tak poprostu oddala dziecko ( sorki ze tak wypytuje ale na yt jest bardzo malo przetlumaczonych odcinkow zazwyczaj to urwane sceny )

marta490

żona chyba się nie pokazała wcale,ale co się z nią stało,tego już nie wiem,można tylko przypuszczać,albo umarła albo związała się z innym i porzuciła dziecko,nic innego mi do głowy nie przychodzi

spoko,pytaj,jak będe wiedzieć to odpowiem :)

madzik_867

Ok , dzieki :-) jeszcze dwa dni temu myslalam ze to taki prosty serial o milosci im wiecej czytam spoilerow tym bardziej sie gubie , jeszcze jedno pyt za co wsadzili do wiezienia syna burhana?

marta490

nie mam pojęcia niestety , jak trafię na te sceny to Ci napiszę

jak widać,w tym serialu nic nie jest proste,im dalej oglądasz,tym bardziej się gubisz

użytkownik usunięty
marta490

i jeszcze postrzelenie szeherezady też będzie :P
absurd goni absurd :) ... ale chce wytrwale oglądać do końca.. choć nie wiem czy moja psychika to zniesie :P

Ja dzielnie bede ogladac do finalowego odc przynajmniej bedzie sporo tematow do obśmiania na forum ;)