Emisja w Polsce w TVP1 od 31 sierpnia o 14:00 od poniedziałku do piątku. Powtórka w dniu następnym o 10:00.
Noo to było mocne.
Myślałam że masz też na myśli te drugą scenę ślubu ( czy raczej pierwszą ) kiedy wszystko było przygotowane a do ślubu nie doszło. Szeherezada zostawiła onura odchodząc w sukni ślubnej
no coś się dziać dalej musi. Faktycznie scenarzysci sa nieźle poryci, ale jak Polacy rozkochali się w Grze o Tron np. to cóż można więcej? Teraz takie hardkorowe czasy po prostu xD Kiedyś soft było uważane za hard, a teraz cięzko jest już czymś przebić hard.
Przesadzili! Szeherezada tyle wycierpiała, a tu jeszcze to poronienie, nie podoba mi się ten pomysł...
może konik z plastiku był dla synka? w sensie że Onur tym gestem zaakcepował dziecko Szehery i jednoczesnie oświadczył Jej że chce ich oboje, że wszystko jest OK że ona ma dzieciaka i nie ma problemu? :)
Tak,to byl prezent dla dzieciaka. Dal mu to bo to jego pierwsza zabawka czy cos w tym stylu,on jakos to wyjasnial ale juz nie pamietam co dokladnie powiedzial :)
No i proszę,wystarczyło,żeby Onur dowiedział się prawdy i od razu inaczej się zachowuje.Szybko się zaczyna ta jego przemiana.
Teraz pewnie będzie za nią biegał i ciągle ją przepraszał,nie wspominając już o tej scenie oświadczyn.
Czekaj, czekaj, czy zastanawianie się nad tym, dla kogo był przeznaczony konik z plastiku oraz co Onur chciał przez to przekazać nie jest czasem (jak sama napisałaś) "SZUKANIEM SENSU W GÓWNIE?" Czy to nie są czasem Twoje "przypuszczenia, domysły, urojenia"? Czy to nie ty czasem napisałaś, że "Same mamy swój intelekt i możemy sobie przypuszczać, snuć domysły?", no więc? Dlaczego robisz to za nas? :) Jedna z Twoich rad brzmiała: "zajmij "intelekt" nauką tysiąca stron podręcznika a nie telenowelowego scenariusza, nie snuciem domysłów", dlaczego sama się do tego nie stosujesz, hę? :) Twoja niekonsekwencja jest bardzo zabawna :)
wydaje mi się, żę to tłumaczenie kiepskie, bo już wczoraj coś mi nie pasowało? Wiesz co z tym Keremem?
tłumaczenie niezbyt
kiedyś szeherezada powiedziała do kogoś całe zdanie,a oni przetłumaczyli tylko "tak". nie przetłumaczyli głównego sensu wypowiedzi,beznadzieja
co do kerema to się nie orientuje za bardzo
bo w każdym filmie musi być jakiś zły bohater blisko głównej postaci , dlatego się zastanawiam
Miedzy keremem a szeherezada cos bedzie? Z tego co widze to ten facet troszczy sie o nia bardziej niz onur
Wydaje mi się że nic nie będzie. Ona chyba cały czas z onurem zostanie a kerem z bennu. Chociaż Kto wie czy cos nie namieszaja. Ale ja nie trafilam na żadne takie sceny
Ja tez nie ale widac ze ona mu sie podoba wiec pomyslalam ze cos mnie ominelo ;) bennu wyglada na zasdrosna o relacje kerema z szeherezada podobnie jak onur
nie ma to jak te miłosne wątki w telenowelach : bennu kocha się w keremie,ale ten kocha szeherezadę,którą kocha też onur,a szeherezada jeszcze nikogo nie kocha. oczywiście kerem nie wie,że bennu go kocha ani szeherezada nie wie,że kerem jest w niej zakochany :D jeju,ile oni się nakombinują,żeby coś takiego wymyślić
dowie się,ale sporo później
i wiem tez,że jeszcze pokłóci się z bennu o niego,ale do tego czasu jeszcze daleko
Szeherezada powinna wybrac kerema jest bardziej stabilny emocjonalnie i nie ma tak spaczonych pomyslow jak onur ktory ogolnie w kobietach widzi zło wcielone
Ile razy oni beda brali slub? Z tego co piszecie to szeherezada ucieknie pozniej poroni i pewnie w ostatnim odc bedzie slub czyli 3 razy??
W ostatnim odcinku jest ślub ale nie jej z onurem tylko kimś innym. Oczywiście zostanie przerwany. Nie wiem czy chcesz wiedzieć więcej
W ostatnim odcinku szehe przyjdzie do biura onura powiedzieć że wie że to nie on wyglądał się na temat ich pierwszej nocy ale on poczuł się urażony i kazał jej wyjść za innego. Oni już byli wtedy po rozwodzie. Ona zgodziła się na ten ślub. W trakcie wejdzie onur z dziećmi a ona zrozumie że to oni są jej rodziną dlatego odejdzie do nich. W sumie tyle
Yyyy jakiego innego i po jakim rozwodzie ? :-) Chryste jakie to trzeba miec IQ zeby ogarnąc ten serial
Samego rozwodu nie widziałam ale coś musiało być na rzeczy , bo się rozstali a szehe widziałam z innym. No i te przygotowania do ślubu z jakimś facetem którego imienia nie znam i nie wiem dokładnie kiedy się pojawia ale pewnie pod sam koniec. Tak, wiem to skomplikowane, ale w telkach to norma
Bardziej juz nie mogli namieszac , ostatnio widzialam jakas scene gdzie facet napadl szeherezade w domu skopał ją pozniej onur go pobil najdziwniejsze bylo to ze szehe chyba znala tego bandziora scena nie byla tlumaczona wiec nie mam pewnosci ,
Ten gościu to jej sąsiad, a onur go spotkał wcześniej przypadkiem na schodach dlatego wiedział kim jest i gdzie go znaleźć. O co poszło nie pamiętam. Może szehe przyjaźni się z tą sąsiadka czy coś
a kiedyś szeherezada pomogła jakieś sąsiadce na klatce schodowej, co jej facet był pijany i agresywny.. i ona ją schowała u siebie, może to o to poszło? :D ale możliwe, ze pomieszałam wątki.. w końcu tyle się dzieje hehe :ddddd
tak,dobrze kojarzysz. to musi być to :D
ona później będzie leżała w szpitalu pobita przez tego faceta,onur się wścieknie,wiadomo :)
co do ostatniego odcinka to taki sobie,ale we wcześniejszych,jeszcze przed finałem szehe i onur mają całkiem ładne sceny ( oczywiście nie wszystkie ,ale sporo ciekawych,można oko zawiesić ) nie mam pojęcia jaka numeracja dokładnie jest,ciężko powiedzieć
to było baaardzo przesadzone, jak ją po brzuchu kopał.. przykra scena...
ja też widziałam parę ładnych :) ile czasu upłynie za nim do nich dojdziemy w Polsce.. wolę nie myśleć .. rok? :pp
o ludzieeee, ale się rozczarowałam, ten ostatni odcinek to jakieś nieporozumienie... ;d
wgl... za dużo dramatu w dramacie..
jak dla mnie przesadzone to wszystko..
już wole te odcinki co lecą teraz, początkowe... przynajmniej jest w miarę " normalnie" i ciekawie :)))
Oni do jednego serialu upchneli co sie da pare ślubów jednej postaci postrzelenie onura i kerema poronienie szeherezady i bennu ( bo ona tez stracila dziecko nie wiem czyje pewnie kerema) pobicie szeherezady i bennu tez napadli w toalecie jakiegos klubu a ten stary dziad ktory na koncu ma sie zenic z szeh to jakis absurd i skad u onura wziela sie ta mala dziewczynka co to za jedna ?
To postrzelenie Onura było przedstawione mało realistycznie, no bo co? Dostał kilka kulek i się z tego wylizał? Ja rozumiem jeszcze, gdyby dostał w ramię, ale on dostał w kilku miejscach. Na początku myślałam, że to może jest czyjś sen, ale potem się okazało, że prawda.
ta mała to jego córka. onur w którymś tam odcinku opowiada szeherezadzie,że był żonaty. o córce dowiedział się dopiero wtedy,kiedy ta się pojawiła,czyli jak była już duża.
nakrył żonę jak go zdradziła i rozwiódł się z nią. od tamtej pory był właśnie taki wredny dla wszystkich kobiet,tak wynika z tego co opowiadał
potem postanowił zająć się tą dziewczynką i ją wychować z szehe
A co z bylą zoną? Tak poprostu oddala dziecko ( sorki ze tak wypytuje ale na yt jest bardzo malo przetlumaczonych odcinkow zazwyczaj to urwane sceny )
żona chyba się nie pokazała wcale,ale co się z nią stało,tego już nie wiem,można tylko przypuszczać,albo umarła albo związała się z innym i porzuciła dziecko,nic innego mi do głowy nie przychodzi
spoko,pytaj,jak będe wiedzieć to odpowiem :)
Ok , dzieki :-) jeszcze dwa dni temu myslalam ze to taki prosty serial o milosci im wiecej czytam spoilerow tym bardziej sie gubie , jeszcze jedno pyt za co wsadzili do wiezienia syna burhana?
nie mam pojęcia niestety , jak trafię na te sceny to Ci napiszę
jak widać,w tym serialu nic nie jest proste,im dalej oglądasz,tym bardziej się gubisz
i jeszcze postrzelenie szeherezady też będzie :P
absurd goni absurd :) ... ale chce wytrwale oglądać do końca.. choć nie wiem czy moja psychika to zniesie :P