PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94639}

Ucieczka w kosmos

Farscape
1999 - 2003
7,4 3,2 tys. ocen
7,4 10 1 3248
Ucieczka w kosmos
powrót do forum serialu Ucieczka w kosmos

Oceniam film na 10/10. Fabuła jest bardzo ciekawa. Każdy sezon jest coraz lepszy. Historia bohaterów jest bardzo pouczająca: uczy szlachetnej przyjaźni; wierności w trudach; poświęcenia - nawet swego życia za przyjaciół i nie tylko; cierpliwości i wyrozumiałości dla innych istot, które mają odmienne myślenie i sposób postępowania, który staje się zrozumiały po lepszym ich poznaniu. Serial zawiera wiele scen humorystycznych, ale też takich, które poruszają do głębi i zapraszają do refleksji nad własnym postępowaniem i sensem swego życia. Film pod płaszczem fantastyki przekazuje bardzo wiele ogólnoludzkich wartości. Jeśli ktoś go nie zna, gorąco polecam do jego obejrzenia (proszę nie zniechęcać się niektórymi trochę nudnymi odcinkami sezonu 1).

ocenił(a) serial na 9
rada105

Zgadzam się w 100% :) I cieszę się, że coraz więcej ludzi go ogląda. Super by było gdyby wydali go na DVD w Polsce :)

Pozdrawiam fanów :)

ocenił(a) serial na 5
Ragno

Mi też się podoba, choć kiedyś bardziej. Gdy teraz AXN Sci-Fi puszcza od nowa oglądam ale już bez tego entuzjazmu... Niektóre odcinki rzeczywiście są kiepskie, ale efekty specjalne naprawdę dobre. Zdanie zmieniłam po obejrzeniu 8 sezonu SG-1, gdzie ten sam aktor (Ben Browder), który gra głównego bohatera, w StarGate praktycznie przenosi tę samą grę i nawet postać Johna Crichtona do innego serialu! przez to jest monotematyczny... ale mimo to miło wspominam ten serial

ocenił(a) serial na 5
simene

Jak dla mnie za dużo cudacznych obcych, ale Claudia Black pierwszorzędna :)