No coz ... w opisie tego serialu jest jeden blad. John nie zderzyl sie ze statkiem Aeryn Sun, lecz brata jej dowodcy. Aeryn Sun trafila na poklad lewiatana przez przypadek, bedac za blisko, gdy ten odpalal :)
ups
hmmmm kurcze, chyba masz rację, ale tak dokładnie tego nie pamiętałam. Wydawało mi się że to było własnie tak, jak napisałam. No cóż...wystarczy mi tylko przeprosić, ale trzeba mi to wybaczyć, bo od obejrzenia tego pierwszego odcinka minęły juz chyba ze 3 lata i mogłam wszystkiego nie zapamiętać, a na żadnej stronie też nie ma żadnego pełnego streszczenia.
No dobra, dzięki za uwagę i serdecznie posdrawiam!!!
i to nie tylko
w zasadzie ponad połowa Twojego opisu jest błędna, hehe... mi to nie przeszkadza... w sumie pewnie nikomu nie przeszkadza, no ale jest.
a więc oprócz zderzenia: no przede wszystkim nazwisko głównego bohatera - Crichton, a nie Crighton
po drugie - nie chciał on udowodnić istnienia tunelu międzygalaktycznego, a sprawdzić swoją teorię zakłądającą duże przyśpieszenie pojazdu wykożystując grawitację planety
i ostatnie - nie wszyscy chcą wrócić do domów - Aeryn nie może bo została "nieodwracalnie skażona"
pozdrawiam !
czekam z niecierpliwością na mini-serial